Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tlakový hrnec

Od: sabrina® odpovědí: 13 změna:

Potřebuji nový " papiňák" a nevím jaký vybrat... A ještě potřebuji poradit, jaký je rozdíl mezi tlakovým hrncem a BIO hrncem- který je lepší?*ee*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám už několik let papiňák Tescomu a jsem spokojená, je nerezový, jako nový, gumičku má pod okrajem hrnce, takže se nevytahuje jak u těch starých hliníkových papiňáků...

BIO hrnec slyším poprvé - musela jsem mrknout na net, ale pochopila jsem jenom to, že je to tlakový hrnec, u něhož si můžete vybrat, jak vysoký tlak k vaření použijete. Můj názor je, že by mi to k ničemu nebylo, ale je pravda, že ten výrobek neznám.

hodnocení

0x

Kam až mi paměť sahá, mám papiňák. Kolikátý už?;) Dcera si nedávno kupovala nový a ten je úplně jiný, než na jaké jsme zvyklí. Dá se tam nastavit "rychlost" Co já na svém obyčejném vařím přes hodinu, to ona má za 20minut. Vařily jsme stejné hovězí, asi starého policajta. :DKupovala ho pod stromeček vnučce, své dceři. Zítra s ní budu a zeptám se ji, protože je tam dost velký rozdíl v ceně. Ale podle všeho se to vyplatí.*cteni*

doplněno 14.05.10 16:47:

A možná, poklikat v Teskomě?

hodnocení

Já nevím - raději přidat a koupit nějaký pořádný ..? Zajímalo by mě, jestli je potom v tom vaření vážně takový rozdíl.*jasne* Líbí se mi třeba tady ten : tescomaeshop.cz/... Máte s ním někdo zkušenost?:)

lidus*
hodnocení

0x

vařím v tlakovém hrnci léta a snad uplně všechno. Jeden malý má zavírání taková ta pokřivená poklice-tak ten nedoporučuju pro docela nesnadné zavírání, druhý mám od teskomy s bajonetovým zavíráním, termostatem-super, 5l a neměnila bych za menší byl trochu dražší cca 3000kč. Ale není problém sehnat gumu a td. měla jsem, papiňák s hypermarketu od skandinávské společnosti-cena cca 1200 dva roky super ale pak jsem přišla o gumu a bohužel firma skončila a jiná nepasovala.

cyril*

Z mého subjektivního pohledu bych řekl, že bez gumy to je lepší. *frajer*

repak*
hodnocení

0x

Při hledání na netu jsem kdysi našel tlakový hrnec Avair ma elektřinu řízený mikropočítačem - třeba na datart.cz/... .

Nemůžu si ho vynachválit. Bajonetové zavírání a hlavně ho nemusím hlídat - sám si reguluje teplotu aby moc nesyčel a nebouchl. Cena byla nižší než ta na Datartu, asi 2300,- .

katulinek

Ano, tez potvrzuji super papinak! Obzvlast je to perfektni pomucka pro zeny na materske! Sama v hrnci denne pripravuji papani pro naseho 7 mesicniho prcka - priprava netrva dele nez 10min. Perfektni pomocnik!

stracena*
hodnocení

0x

Není to tak dlouho, co byl v televizi v nějakém tom kuchařském pořadu tlakový hrnec a ten kuchař v něm dělal nějaký dort. Ovšem cena byla kolem 5000 Kč. Vypadal, teda ten hrnec, úžasně, místo klasické páky byly dvě klipsy. Alena

doplněno 15.05.10 10:52:

Dívala jsem se na stránky Tescomy, vypadal podobně. Alena

hodnocení

0x

hrnce.cz/... *palec*Byla jsem na obědě u dcery, která má tento hrnec snad rok a půl a je s ním nesmírně spokojená. Koupila ho i dceři, mé vnučce, a ta je nadšená. Obě už zažily tlakáče s dlouhým držadlem i ty bajonetové, takže mají srovnání. A obě pravily, že se to srovnat snad ani nedá. Že je to paráda až na půdu. ;) A teď, když jsem ho hledala na odkazu, je levnější, než jak obě říkaly. *vtip*

borax*

Ano, mám podobný od Tescomy už pár let. Nedokážu ši bez něj život představit :). Ale že je nějaký hrnec BIO to ani nevím...a ani nerozumím co to u hrců znamená...*hi*

Prý to bio znamená, že doba vaření je mnohem kratší a tedy se v potravinách lépe uchovají vitamíny a všecko to, co je potřeba pro zdraví.*hi*

fidonet*
hodnocení

0x

BIO je lepší ... ale musím uvést, že bohužel TESCOMA tlakový hrnec má jeden nedostatek ( možná jen můj kus). I s novou těsnící gumou pořád utíká, a dlouho trvá než dosedne. To se mi u neznačkových nestává. Nechápu to, jinak je Tescoma muj TOP v kuchyni ...

myse*

Mám od Tefalu, má dvě rychlosti, ale stejně používám jenom tu jednu - rychlejší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]