Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskání nehtů

Od: nikitka222 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat...už po čtvrté mi praskl nehet na ruce..palci...vždy se mi prasklina objeví u kůžičky a je podélná tak půl centimetru dlouhá.Je pravda že jsem si doposud myslela,že je to nedostatkem živin...jím málo mléčných výrobků...mléko vůbec nepiju...nechutná mi..pouze jogurty a sýry..a zřídka si koupím v lékárně-vápník a hořčík.Vždy když se mi bolavá prasklina objeví (je zarudlá) tak začnu používat zpevňující laky a renegerační oleje na nehty a nehet se zacelí a odroste...Od kamarádky jsem se ale dozvěděla že by se mohlo jednat o plíseň.Mám obavy ale na kožní se mi jít nechce..nechci aby mi nehet sundali (vytrhli). K dispozici mám i fotky.
Předem děkuji za odpověd N.Svobodová

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Pokud by se jednalo o plíseň je tu nebezpečí, že se to rozšíří i na další nehty. Zajděte k lékaři, budete mít jistotu a čím dřív tím líp.

myse*
hodnocení

0x

nemyslím že je to plíseň - nehty při plísni jsou zhrublé a zažloutlé...

podle mne máš křehké nehty a pomůžou třeba vtírat ty olejíčky nebo občas namočit prsty do misky s teplým oliv. olejem...

hodnocení

0x

Také doporučuji olejíček,zkuste si koupit v lékárně zinek,vhodný je i s kombinací vitaminu C.

malvinka*
hodnocení

0x

Můžeš vložit fotku? Takto je to střelba od boku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]