Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narozeninové menu

Od: dzulieta* odpovědí: 10 změna:

Budu mít první narozeniny v novém bytě, kde mám pozvat rodinu, aby se podívali, jak jsem si to zařídila a oslavili se mnou narozeniny, ale já jsem z toho na větvi, protože vůbec nevím co dobrého mám uvařit. Jsem začínající kuchařka, ale takovou svíčkovou, rajskou zvládnu, takže to nebude problém, ale nejhorší je, že já nevím co. Poraďte prosím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

dzulietko. S menu si moc hlavu nelam.*ee* Navíc i oni třeba nějakou ňamku přinesou. Pohoštění udělej takové, které se dá připravit den předem, ať v den oslav máš volno. Nebo popros někoho z rodiny o pomoc při přípravě. Z vlastní zkušenosti vím, že se u toho vždycky užilo plno legrace *vtip*.

Vyzdob byt balonkama, fáborkama , lampionkama. Ať je *palec*. Hlavně se nestresuj. Buď v pohodě. Připrav si hromadu dobré nálady, nějaký překvápko v podobě třeba hry apod. Důležitý je, aby všem bylo dobře u *srdce*. To potom chutnají i obyčejné topinky s česnekem.;)

kytka*
hodnocení

2x

Udělala bych pár chuťovek ,když se začnou hosté scházet, aby měli co ďobnout Na talířky dejte hroznoví víno, jahody plátky ananasu ,nakrájená jablíčka.Uvařte dobrou knedlíčkovou polévku, tou nikoho určitě neurazíte. Pokud znáte co mají rádi -uvařte vámi zmiňovanou omáčku. Nebo udělejte si den předem bramborový salát a usmažte řízky .Bude to rychlé a vy se nebudete do poslední chvíle honit,abyste vše stihla. Taková čína také není k zahození a k tomu rýže.Jistě máte v rukávu recept na nějaký snadný koláč nebo zákusek, který děláváte ,upečte si ho den či dva dopředu a pak ke kafíčku servírujte. Přeji ať se jim u vás líbí.A buďte v klidu vyberte si snadnou variantu.To je jen můj návrh jistě vám poradí další.

michala*
hodnocení

2x

Hlavně žádný stres a jen dobrou náladu :) Já bych na uvítanou připravila jednohubky, chlebíčky, nebo obložené talíře (ať už sýrové, masové, ovocné nebo zeleninové) a dobře vychlazené šampaňské, pro případné řidiče dobře vychlazené nealholické pivo nebo jiné nealko. Jak již radila kytka, tak stoprocentně řízečkem se salátem nebo s bramborem nic nezkazíte, ale jestli umíte dobrou svíčkovou, tak co třeba potěšit rodinu i svíčkovou? Já osobně bych zvolila polévku a řízečky, tím bych v naší rodině nikoho neurazila ;) Přeji Vám všechno nejlepší k narozeninám a krásnou a vydařenou oslavu. Když se Vám bude chtít, tak pak písněte, jak se oslava vydařila :)

hodnocení

2x

dzulietko, všichni přede mnou mají pravdu. Hlavně klid, žádný stres, jen pohoda. Jestli všecky chceš pozvat na teplé jídlo, šoupni před 11.hodinou do trouby kuřata nastříhaná na čtvrtky. Do 12.hod budou akorát. Občas to másni štětečkem s olejem a kořením. K tomu na talířky okurky, rajčata, saláty a já nevím jakou ještě zeleninu. A čerstvý chlebíček. Když víš, že nejsi žádná profi kuchařka. ;) A den předem udělej: vyložit pekáček fólií a klást po vrstvách-cukrářské piškoty namočené(jen tak ďubnout) v sirupu ze zavařeniny, zavařené broskve nakrájené na kousky(aby se to lépe jedlo), vrstvu našlehané šlehačky s tužidlem a kelímkem zakysané smetany. A znovu piškoty a ovoce a šlehačku. Zakrýt a do ledničky, zákusek provlhne a zpevní se. ;) A na talířky na kousky sýr, olivy, oříšky, tyčinky, křupky. A pivo, víno, nealko. ;) Neboj, všichni budou rádi, že jsou spolu a že se ti daří dobře. A budou na tebe všichni pyšní, že jsi šikovná, že ses postavila na vlastní nohy. *pusa*

lidus*
hodnocení

0x

jak píše kytka-chuťovky na uvítanou, a pak já když příjdou hosté vařím nejraděj rychlovky co nedají moc práce-na jeden plech naskládám kuřecí prsa-okořením, zbytek plechu nakrájené brambory na plátky-podleju trochu vodou a rozpeču. Když je skoro hotové a voda je vypařená dám na každý kousek prs ananas a plátek sýru, vše zaleju 31% šlehačkou a zapeču. Na talíři ozdobím kadeřavou petrželkou a udělám zeleninovou oblohu. Zatím vždy všem chutnalo i dětem. Po obědě káva a zákusek nebo třeba zmrzlinový pohár.Pokud hosté zůstávájí dál tak svačina-obvykle obložená mísa- několik druhů sýru, salámu, vejce na tvrdo-rozkrojím na půlky vyberu žloutky ty utřu s francouzskou hořticí a střikáčkem naplním zpět do bílků, ozdobím tím co mám-kapie, rajče, petržel.Toto mám již připravené dopředu v lednici. nebo vepřový řízek tím také neurazíte-salát si udělám dopředu, řízky obalím ráno-místo mouky používám Gustin (kukuřičný škrob) smažím ve fritéze půl hodiny dopředdu než příjdou hosté a ukládám usmažené řízky do termo nádoby-s gustinmem nezvlhnou.Pokud vařím i polévku tak vývar s nudlema a játrovými knedlíčky-také si dělám den předem.

dzulieta*
hodnocení

No jako moučník v tom už jasno mám, udělám střechu z bebe sušenek tvarohu a banánu jestli to znáte. Pak ještě chci udělat piškot s broskvema a ten studený dort ze zakysené smetany, piškotů a jahod. :) Do polévky se mi moc nechce, protože nejsem moc polévková a co jsem dělávala, tak jedině kuřecí vývar s nudličkama. Je to o tom, že v naší rodině, se hodně oslavuje a furt jsou polévky s knedlíčkama, řízky se salátem atd. Tak jsem chtěla něco jiného a nejhorší na tom vše je to, že mám tu oslavu na neděli a v sobotu musím do práce na dvanáctku. *zed* No já si budu muset asi zařídit volno, abych to vše stihla. Ještě, že je to jen jednou za rok. :(

marenka*

Dzulietko, tak kup kachnu. Knedlík koupíš hotový, zelí je hračka-já ho nezahušťuji, jenom sleju vodu, a dochutím ho omastkem z dělané drůbeže. Už podruhé jsem dělala báječně jednoduchou kačenu, na které není co zkazit. Ráno v 8 jí osolíš, okmínuješ a dáš do pekáčku s víkem do trouby (prsama nahoru). Nepodlévat. Trouba na 150, nekoukat, nic. Ve 12 hodin je kačenka jak máslo, odpadá od kostí a je prostě světová. *ua*Ale opravdu jen 150 stupňů a 4 hoďky.

dzulieta*
hodnocení

Děkuji všem za rady, určitě si od každého něco vezmu. Pak Vám napíšu jak to vše dopadlo a určitě taky dám fotečku.

hodnocení

0x

dzulieto, slíbilas, že nám dáš vědět, jak to dopadlo. A fotku. A ono nic *nevi*

dzulieta*
hodnocení

Já se omlouvám, jsem tak nemocná *blee* , že tu jsem až po té době. Vše dopadlo velmi dobře a tak strašně rychle, že jsem ani nestihla udělat fotky. Nakonec to dopadlo ta, že jsem udělala kuřecí polévku s písmenkama místo nudlí, aby byla sranda a děda se nějak při tom zabavil a neměl řeči. *smich* Moc se mu to líbilo a když jsem pak nesla druhé a to byla svíčková na smetaně s knedlíkem a velkým plátkem masa, tak se jen olízl a přes brýle koukal a já rudla co řekne při prvním soustu. Málem jsem se udusila jak jsem čekala na verdikt. *zed* A ono mu to chutnalo, dokonce si dal i brusinky, které jsem dala jen na stůl, protože někdo to třeba nemá rád. ;) Tak se omlouvám, že nemám fotečky, ale to byla taková rychlost, že jsem tak tak stíhala nosit na stůl a jako dezert byla střecha ze sušenek a tiramisu od maminky. Takže vše dopadlo dobře a mám se na ně těšit příští rok prý. *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]