Nejste přihlášen/a.
Pěkně prosím , nemáte někdo recept na normální rohlíky (pletýnky) , které se pečí a prodávají u pekaře nebo v marketech.Jde mně o nadýchané , chřupavé , slané neb makované pečivo.Při přípravě se mně podaří téměř vše , kromě slabé chřupavé kurky. Děkuji.
strejc, dík za recept, šla bych do toho, metrák T650 mě nedělá problém, ale kde vezmu 1,5 kg sladového výtažku ? kar.
Tady je sladový výtažek.www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=313
doplněno 19.05.10 16:16:Stačí zadat do vyhledávače " Sladový výtažek " a z nabídek si vyberete.
Většinou se pečivo potírá bílkem, nebo rozšlehaným vajíčkem s mlékem, někdo jenom slanou vodou. Chtělo by to vyzkoušet, co vám bude nejlépe vyhovovat. Zde je několik tipů, jak na to:
GlazováníČím potírat?
Voda
- tak voda nám moc lesku nepřidá,ale pečivo bude lépe vybarvené
Vaječný bílek smíchaný s trochou vody
- docílíme tak světle hnědé kůrky
- je ideální pokud chceme pečivo zdobit semínky - ta krásně drží
Olivový olej
- pečivo bude lesklé a bude lehce vonět po olivách
Olej
- lesklá světle hnědá kůrka
Máslo
- lesklá světle hnědá kůrka
Kukuřičný škrob s vodou (musí se mírně povařit až zesklovatí)
- lesklá tvrdá zlatá kůrka
Sójová moučka s vodou
- světle hnědá kůrka (ideální pro lidi co trpí alergií na vejce, mléko...)
Med
- velmi tmavá lesklá kůrka
Vejce
- lesklá zlatá kůrka
Vaječný žloutek
- lesklá tmavě zlatá kůrka
Vejce smíchané s cukrem
- vhodné např. na loupáčky
Smetana
- lesklá tmavě zlatá kůrka
Mléko
- lesklá zlatá kůrka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.