Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na normální rohlíky - křupavá kůrka

Od: miro® odpovědí: 10 změna:

Pěkně prosím , nemáte někdo recept na normální rohlíky (pletýnky) , které se pečí a prodávají u pekaře nebo v marketech.Jde mně o nadýchané , chřupavé , slané neb makované pečivo.Při přípravě se mně podaří téměř vše , kromě slabé chřupavé kurky. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Zkuste je potrit vajecnym bilkem. R.

hodnocení

0x

Přikládám recept z Technologie pekárenství v praxi

Recept na normální rohlíky - křupavá kůrka
karina*

strejc, dík za recept, šla bych do toho, metrák T650 mě nedělá problém, ale kde vezmu 1,5 kg sladového výtažku *smich*? kar.

hodnocení

Tady je sladový výtažek.www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=313

doplněno 19.05.10 16:16:

Stačí zadat do vyhledávače " Sladový výtažek " a z nabídek si vyberete.

lui*

Prosím nebylo by možné poslat nějak, třeba vnitřní poštou, ten recept v rozlišení 300 dpi? Jsem línej to opisovat, a tak bych to "sjel" rozpoznáním textu. Dík.

lidka*
hodnocení

0x

Většinou se pečivo potírá bílkem, nebo rozšlehaným vajíčkem s mlékem, někdo jenom slanou vodou. Chtělo by to vyzkoušet, co vám bude nejlépe vyhovovat. Zde je několik tipů, jak na to:

Glazování
Před pečením můžeme pečivo potřít, aby byla krásně vybarvená a lesklá kůrka

Čím potírat?

Voda
- tak voda nám moc lesku nepřidá,ale pečivo bude lépe vybarvené

Vaječný bílek smíchaný s trochou vody

- docílíme tak světle hnědé kůrky
- je ideální pokud chceme pečivo zdobit semínky - ta krásně drží

Olivový olej
- pečivo bude lesklé a bude lehce vonět po olivách

Olej
- lesklá světle hnědá kůrka

Máslo
- lesklá světle hnědá kůrka

Kukuřičný škrob s vodou (musí se mírně povařit až zesklovatí)
- lesklá tvrdá zlatá kůrka

Sójová moučka s vodou
- světle hnědá kůrka (ideální pro lidi co trpí alergií na vejce, mléko...)

Med
- velmi tmavá lesklá kůrka

Vejce
- lesklá zlatá kůrka

Vaječný žloutek
- lesklá tmavě zlatá kůrka

Vejce smíchané s cukrem

- vhodné např. na loupáčky

Smetana
- lesklá tmavě zlatá kůrka

Mléko
- lesklá zlatá kůrka

holubicka

Aby bylo pečivo křupavé ,potírám ho slanou vlažnou vodou.

patronka*
hodnocení

0x

Potírání kynutého těsta je samozřejmě vždy nutné,ale nepečete náhodou v plynové troubě?Už ji nemám,ale do plynové trouby jsem dávala střešní tašky,další plech,hrnek s vodou,ale nikdy pečivo nebylo perfektní.

lui*
hodnocení

0x

Ano mohu potvrdit. Do pekařských průběžných pecí se vhání pára, která ofukuje těsto. Určitě na vstupu pečiva, jestli někde dál nevím.

babkalenka
hodnocení

0x

Pamatuji si z pekárny, že tato mouka se používala i na chleba. Do rohlíků se dávalo droždí, sůl. olej. Když si odmyslíte v receptu kg a dosadíte tam dkg, tak máte recept pro domácí potřebu. Sladový výtažek a nic jiného jsme nepoužívali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]