Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kdy se líčit?

Od: sisinka2013 odpovědí: 6 změna:

Ahojky!Chtěla bych se zeptat od kdy se MŮŽU líčit...je mi 11 a ráda se líčím už ted...na ineternetu jsem našla spoustu holek v mém věku na kterých bylo na fotkách poznat že mají make-up...taky jsem našla dívku která se podle ní líčí od 10 let!já se ale bojím reakce spolužáku..poradte

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fany08*
hodnocení

3x

V 11 letech určitě ne, není horší pohled na dívku tvého věku, která se snaží vypadat dospělá. A pokud tě to láká, maluj se jen tak doma, pro radost, ale ven bych s tím určitě nechodila, i když si budeš myslet, že ti to sluší.

marenka*
hodnocení

1x

V 11 líčit? A proč? Máme doma 16ti letou slečnu, nikdy se nemalovala (kromě slavnostních příležitostí) a nějak po tom netouží. Kolikrát jsem jí říkala - ty sis malovala řasy? A ona že ne a opravdu. Malováním se cosi zakrývá, něco zvýrazňuje, je to snaha "vylepšit" si vzhled. Ale ty jsi mladá, krásná, zatím nemáš co zlepšit. Krása je tvé mládí, tak ho nezakrývej *pusa*

hodnocení

1x

Nelič se, netvrdím, že na to máš ještě spoustu času, to ne. Ale spíš bych ti doporučil zamyšlení nad tím, zda to opravdu potřebuješ. Z vlastní zkušenosti ti mohu říci, že jsem byl nečekaným nalíčením mých spolužaček téměř vždy zaskočen... ztratily tím to, co jsme na nich viděli my, kluci. Staly se na pohled staršími, což jim sice připadalo úžasné, ale my jsme se od nich spíš odtáhli, snad právě pro to jejich dospělejší vzezření. Naše tehdejší komentáře raději vynechám... Je ale pravda, že už je to zkušenost čtvrt století stará...

Z druhé strany si ale umím představit ženu mého věku, která si ksichtík oplácává čímkoliv od svých deseti let... Dnes vypadá také starší, ale to už není jejím záměrem. Chtěla by vypadat mladší, ale není cesty zpět...

Doporučení: Nelíčit!

luckapucka*
hodnocení

0x

myslím že by jsi v 11ti neměla řešit problém líčení ale školy :) ale když už tak bych být tebou s tím make-upem ještě počkala to chceš ve 20ti vypadat na 30? ale podle mě ti třeba jen řasenka a lesk na rty neublíží . Nebo se zkus zeptat mamky myslím že ta ti k tomu řekne víc mě osobně to zakazovali takhle mladé

arimas*
hodnocení

0x

ja zacala az kolem 16 .. a to byla jenom rasenka nic jineho.. *smich* a pripadala jsem si uplne preplacana hihi

v jedenacti mi to pripada dost brzo!

motokatty*
hodnocení

0x

v 11 letech se líčit? proč ne, ja se malovat začínala už take v teto dobe... Rodiče s tím problém neměli a škola taky ne.

Nevím jakou máš pleť ale v 11ti letech bych jí rozhodně nezatěžovala make-upem. Pokud máš pupínky,akné tak je zamaskuj korektorem...

Takže klidně začni ale nepřeháněj to - klidně stačí řasenka, lesk na rty (pod něj doporučuju balzám na rty), občas nějaké ty oční stíny... Nezapomeň se ale odličovat (i když budeš používat třeba jen tu řasenku...) Nedá se říct univerzálně co máš v 11ti používat, protože každý má jinou pleť, a každá potřebuje něco jiného...

Zkus pro začátek značky jako je Miss sporty, u AVONu je řada Color trend, u Oriflame zase Visions, dekorativní kosmetiku ESSENCE apod. Ty dělají cenově dostupné výrobky pro mladé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]