Nejste přihlášen/a.
1/ Čeká mně vyšetření tlustého střeva a zažívacího traktu, má s tím někdo již zkušenost?
2/ Dále mně čeká gyn. vyšetření. Mám bolesti v podbřišku na levé straně, kde mám cystu.
Jde mi o to, že mám obavy, aby při vyšetření tlustého střeva, nedošlo nešetrným zásahem k prasknutí cysty a následnému zalití břišní dutiny.
Děkuji za zkušenosti PT /stařenka/
Našel jsem toto. diskuse.doktorka./... Osobně jsem na kolonoskopii nebyl, ale vezl jsem tam a zpět bratra a nic příjemného to prý nebylo. Ovšem je to asi deset let zpět. Možná se již od té doby něco změnilo, jak píší na webu výše. Co se týká cysty, tak právě asi jde o to, aby s Vámi doktoři zacházeli jako s člověkěm, tedy šetrně. Možná by bylo na místě je na to upozornit předem a jít tam, kde mají dobré reference... Přeji Vám pevné nervy a hlavně zdraví a ať to máte již za sebou.. Moje paní má také problémy s cystami, tak trošku vím co to asi je...
Gastro mám za sebou.Není to přijemné, ale dá se to vydržet.Mně ještě něco nastříkala sestřička do krku a cucala jsem něco sladkého.Děláte takové blé, jak Vás to nutí jakoby k zvracení.Ale to už je psáno.Mně doktor tenkrát řekl, že mně kouká až do střeva.V té chvíli mi to bylo jedno kam kouká.
Nebojte se,to zvládnete.Větší posera než já,jen tak není.
Držím palečky.
Děkuji za povzbuzení, ještě si zavolám na gyn., zda by nebylo lepší jít nejprve tam a pak na kolonoskopii. PT /stařenka/
Pt, taky bych jako první zvolila gynekologii.. Tady si můžete počíst o kolonoskopii, přípravě na toho vyšetření.. altanek.blog.cz/...
Budeme Vám držet moc a moc palce, ať odejdete z vyšetření s tím, že bylo naprosto zbytečné, protože jste zdravá jako řípa
PT-na kolonoskopii jsem byla a vážně podle toho co kdo říkal jsem čekala hrůzu hrůz, nebylo to příjemné ale nic tak strašného jak se povídá, cysty jsem měla za "dlouhý" život dvě a obě se samy vstřebaly(vždy mě už gynekolog objednával ale já nešla). Totéž biopsie prsu-co já všechno vyslechla ale žádná hrůza se opět nekonala, lumbální punkce i to jsou hrůzostrašné povídačky a zákrok je v celku v pohodě. Polykat kamerku-fuj ale kdo nemá dávicí reflex jako já( vrhnu šavli i s větším kartáčkem na zuby) také to zvládne, nakonec, ale trvalo to, jsem to zvládla i já. Bojíme se vyšetření a zákroků o kterých se povídají hrůzy ale ještě jsem nenarazila na takové o kterém bych řekla je to strašné líp je umřít bez vyšetření. Tak žádný strach a držím palec aby bylo vše v pořádku.L
A ještě douška pro vás PT- mám krásnou vnučku Kateřinu a život znovu začíná.
Žádné příjemné věci vás nečekají. Držte se, nedejte se, ani diktorům ani chorobám. CHvilku zatněte zuby a přežijte to, hlavně ve zdraví!
Budu na vás hodně myslet. A písněte, až se to všechno přežene.
Děkuji za milé řádky, vyptávám se, jak se dá ta nepříjemnost zvládnout. Na stránkách od Mařenky je na videu celý postup vyšetření. Budu si muset vyřídit vyšetření v nemocnici, alespoň s částečnou anestezií a bude to v pohodě. V ambulantních ordinacích je to bohužel bez. PT /stařenka/
Asi jako u zubaře. Říct si-tu chvíli to vydržím. Jen ať je výsledek v cajku. A to bude. Určitě!
A cystu udělají laparoskopicky a bude klid.
Držte se
babkazov, děkuji za projevený zájem, ale fakt se bojím, musím se s tím nějak srovnat. Moc mně mrzí, že už nemám bodíky. PT
Ahoj PT, prosím tě nevzdávej se a neházej flintu do žita. Já jsem byla na ULTZ koncem loňského roku právě kvůli cystě. Ono je ta cysta u někoho špatně rozpoznatelná. Já byla v období kdy byla shledána relativně v klidu. Jelikož jsem se setkala s osobou, která prošla zmíněným zalití krajiny brišní. Vím o čem píšeš a plně tě chápu. Té dotyčné odejmuli vnitřek, následně se projevila hormonální porucha a s ní spojené výkyvy nálad. A aby nebyla nuda tak rána začala hnisat. po té osoba přihola nějaké to kilečko a pokračovalo přetržení vazu na noze reakce další operace a reoperace.
Páčko, já se musím doznat nyní to flinkám a mám na dosah ruky čaj doma. Už si pár dní slibuju, že budu tvrdá a začnu. Mám teď kopec lítání, tak se flinkám. Po pití čaje SHATAWARI se mi cysta zmenšila na 1.8 což je do 2 v limitu.Na střívko si sežen v lekárně lactobacily. A prospěšná mu budeš tímto čajem z ayrvédy také GUDUCHI.Na nic nečekej a konej. Mám tě v pomyslné náruči a očekávám samé dobré zprávičky. Ten Guduchi pomáhá léčit střevní mikrofloru. Neprodleně v yřaď z jídelníčku uzeniny a smažené
opatrně s tuky a mlékem a výrobky z něj.Co se týká stravy dobré výsledky jsou s vločkami třeba ve formě kaše a přidej si skořici a lžící pšenicných otrub do ní. Otruby upravují střevní klima a hojí i vyživují. Dále mne monetálně napadají Betaglukany buď z lékárny nebo přírodní houby SHitaké, hlíva a podobné, taky Rakytník je na podporu imunity.
Tak pokud na něco ještě vzpomenu vložím další info. Tak se drž mám tě moc ráda.
Ještě jsem si večer uvědomila blahodárné účinky Kyseliny listové v tabletkách se doporučuje se těhulkám pro správný vývoj miminek. Ale spousta lidí neví, že američtí vědci odhalili tajemství.KL zastavuje při užívaní onkologické radosti.
Vzpomněla jsem si včera večer tak, jsem si řekla, že se info může hodit komukoliv.
malvinko a co zelený ječmen-teda moc jsem tomu neddůvěřovala, zarazila mě také dost velká cena ale nedám na něj dopustit.
Pt nebojte se, na kolonoskopii jsem byla, dokonce jsem si nedala dát ani tu oblbovací injekci, a přežila jsem to v pohodě, ještě mě doktor pochválil, že málokdo si to nechá dělat bez injekce. Cítíte takový tlak, hlavně v tom ohybu, ale snažte se být uvolněná, a třeba takové trhání krčních mandlí byl pro mě o mnoho horší zážitek. Manžel byl na obojím, horem i dolem, a říkal, že tím krkem, to je horší, dáví Vás to, ale dá se to též vydržet. Přeji Vám, ať Vám vše dobře vyšetří a hlavně pomohou od Vašich potíží. Hodně zdraví a vnitřní síly, vám přeji...
Určitě Lidunko, také jsem kdysi pouze ochutnala, ale nebránila bych se. Materii mám nastudovanou.
A 100% něco na játra_ nějaký šikovný filtřík pro Páju.
Moji milí, moc děkuji za vaše řádky, za rady za všechno. Dáváte mi sílu a odhodlání to vydržet. Nechci to zveličovat, ale jsem trochu ,,posera,, vím jen, že pro můj klid to musím podstoupit.
Liduš, o vnučce jste se již někde zmiňovala a je tam ode mne určitě gratulace.
Jen jsem nevěděla, že je to Kateřinka. To je zázrak, držet v rukách ten nový život. A to štěstí, že mu můžete dát spoustu dobrých věcí do života.
Ať je zdravá a roste k radosti celé rodině. PT /stařenka/
V téhle otázce už nemám bodíky, a chtěla bych dát všem, tak alespoň symbolicky
PT . Nedej se. Vždycky se bojíme, když jdeme do neznáma. A navíc všechny ty historky těch, kteří to už mají za sebou... většinou všechny ty historky jsou daleko, daleko horší, než skutečnost. Drž se...
PT, též držím palečky.
Na kolonoskopii byla moje sestra, pod narkozou, a moje kámoška - ta mi říkala, že jak se tím straší, že zná daleko horší zákroky než je "kolona".
Cysty dovedou zlobit ( od těch, ce se vstřebají, že ani nevíte, až po bolestivé, kdy se volá sanitka, když praskají) - před zákrokem jako je kolonoskopie je snad dobré poradit se s gyn., zda cystu radši neodstranit.
Hodně zdraví!
Moje milé holky, moc vám děkuji za vaše povzbuzení, zkušenosti a rady. Tak jsem rozhodnutá, nejprve se zbavit cysty /doufám, že se domluvím na laparoskopii/ a pak kolonoskopie. Bude to trochu na dýl, ale postup zachovám. Jsem moc ráda, že vás tu všechny mám.
PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.