Nejste přihlášen/a.
Kupuji léta modrou krabici ve varných sáčcích od Vitany, sice se nelepí, ale je hodně drahá, nemáte někdo zkušenosti s nějakou levnější obyčejnou rýží která se po uvaření nelepí? (jakože neudělá takové to uvnitř tvrdé zrno obalené mazlavou lepivou hmotou, takže nevíte, jestli je to už uvařené nebo ještě tvrdé ale už lepivé a celé na pohled tak pro psa) ve školní jídelně mají krásnou rýži a určitě nebude z varných sáčků, to by se usáčkovali Díky za rady.
my jsme rýžožrouti. A kupuji tu nejlevnější. Myslím, že záleží na přípravě. Já dám rýži nejdříve na pánev s omastkem, chvilku orestuju:D a pak šoupnu do vody. Jeden díl rýže na dva díly vody. Přidám cibuli, sůl, hřebíček (jindy třeba kari apod).Vařím cca 10 minut a pak nechám dojít .
Jinak mrkni do vyhledávače. Nedávno tu zdejší kuchařinky dávaly svoje rady
Taky jí takhle dělám asi půl roku Koupila jsem tenkrát nějakou himalajskou, drahá jak.. a na ní byl tenhle návod. Pak jsem to zkusila s obyčejnou rýží a bylo to samé
Takže nevařím, ale dusím
aby jste z ryze nemela lepive cosi musite ji dobre oplachnout pod studenou vodou.. totiz ten bilej prasek co ne te ryzi je zpusobi to rozleptani a pak je ryze hnus..
jinak nejlepsi ryze je BASMATI! ACH TA VUNE A CHUT! ale zase zalezi k jakemu jidlu ..
Mě vozí kámoši rýží z celeho světa. A troufám si říci, že i z podřadné rýže se úpravou získá delikatesa. Já tam před koncem dušení dám sušený česnek nebo houby, různé koření na rožnění, červenou papriku, bylinky (teď kopřivy). Prostě co nahmátnu v kredenci, to tam šoupnu. A je to
Pro unavenou Marenku - pochopitelně to tam nesypu všechno najednou. Jednou tak podruhé onak
.
:D
Sebod nasypu to tam najednou a mám výborný rizoto
, zatím mě doma čeká hrnec sladký bramborový kaše. Já se na to vybodnu.
Jo, jo, rejže, já jako mladá, nezkušená , koupila parboiled rýži a zaboha jsem z ní nemohla vytvořit naplánovanou rýžovou kaši
Já kupuju Lagris dlouhou. V Kaufu 1 kg je pod 20 kč. Usmažím na 2 lžičkách oleje cibulku dosvětla, pak přisypu odměřenou rýži a míchám a chvíli smažím. A pak zaliju vodou. 1:1,5-2. Solím tak, aby voda byla mírně přesolená. Místo vyplachování, pro velkou spotřebu se mi zdá plýtvání vodou, usmažím ten rýžový pudr, který rýži dělá lepivou. Někdy při zalití tam místo sole šoupnu kostku vývaru, někdy kari. Někdy přidám zelené-petrželku, celer. Podle toho k čemu ta rýže je.:D A když ji dělám jako kaši, tak díl rýže, 2 díly vody a 3 díly mlíka a do papiňáku. Pak metličkou sešlehat. :D
doplněno 23.04.10 16:17:A tu mléčnou rýži taky trochu solit.
Před časem jsem vařila pro pořádnou kupu hladových krků/30-40os/..Rýži jsem kupovala klasiku kg balení modrou.Zásadně jsem ji dělala v troubě a byla výborná .Důležité na celé věci je rýži důkladně propláchnout studenou vodou .Pak dát 1díl rýže ,11/2 dílu vody, cibuli do ní napíchat hřebíček na vůni a chuť -osolit. Hrnec jsem šoupla do trouby a až se voda vstřebala byla rýže hotová. Vždy byla chutná a sypká.
a sypká je dobře? Nevím co na takovou říkají v asijských zemích, zvlaště hůlkami se jistě moc dobře nejí.
Vitenamci tvrdí, že rýže jaká se u nás prodává jde u nich prasatům.
Kupuju jakoukoli PARBOILED, ta se nelepí nikdy. Třeba z Kauflandu mají kilo asi za 30 Kč (značka Noe), v COOPu o něco víc.
I sáčkovou parboiled používám (různé značky, neřeším to).
Vaše diskuse se mi právě hodí - poslední dobou často přemýšlím právě nad tím, zda je úprava "parboiled" (předvařená) výživově OK (mám malé děti). Prosím o názory. Pěkný večer.
doplněno 23.04.10 19:42:Teda je pravda, že je spíš sypká a na rýžovou kaši moc ne ) ... ale jinak mi vyhovuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.