Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svatební přípravy na internetu?

Od: zezulinka odpovědí: 18 změna:

Ahoj všichni, dáte mi nějaký tip na webovky, kde jsou popsaný přípravy na svatbu?. Byla jsem požádána o ruku a vůbec netuším kdy a kde a s čím začít. To víte, bude to poprvé. Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

nevim k čemu je dobré platit tzv. koordinátora svatby vše uděláte sama. Papír, tužka a psát. 1. domluva místa a předběžné objednání, 2. domluva místa hostiny a předběžné objednání, ,zde dohodnete meny, barvu a výzdobu tabule, 3. sepíšete počet hostí-na Pc si uděláte vizitky ke stolu, jestli chcete tak i meníčka-udělat zasedací pořádek. 4.Objednat šaty, kytku, prstýnky. 5. domluva s řidiči.6. Mašle na zdobení aut a mirty pro hosty-my použili krušpánek co nám roste na zahradě a navázali mašličky. 7. Sepsat cukroví, koupit krabičky na výslužky, vetší pro místo kde bude svatba výslužka se dává i na öbřadu , fotografce, v restauraci, kadeřnici-u té si domluvte zda vám dojde domů, je to lepší. 8. Dorty- nevim jak je u vás zvykem u nás 1 srdce pro matku nevěsty, 1pro matku ženicha a 1. 3patrový svatební-možná se vám zdá málo ale je to dost.9. Hudba - my objednali živou kapelu cena 1000kč na hodinu( stačí na 17-18h. a tak 5hodin produkce, je to dostatečné.10. fotograf, kameraman.Peněz komplet cca.naše svatba 100 000.

V restauraci si domluvte zda si můžete vzít svůj alkohol-třeba slivovici.nevim v kolik hodin plánujete obřad , my měli obřad ve 12.h. pak je focení novomanželú tak 1-2h. je dobré mít v restauraci předobědový raut(malý) měli jsme 55hostů a jen 50chlebíčků a ještě zbylo on každý čeká na oběd a nejí.Cukroví do výslužek, na hostinu jen minimum tam se víc pije.Píši o svatbě dcery byla v říjnu 2009. Všechno se v pohodě zvládlo.Přeji vám aby jste si svatební den užila a pak jen už samé štěstí v životě.

Koordinátora z přátel. Nemyslím si někoho najímat. Jen člověk co organizuje pár věcí, na které by svatební pár mohl ve svůj den zapomenout. Nikde jsem nepsal někoho najímat...

lidus*

Ve svatební den už to jde jedno za druhym, jen pohlidat čas obřadu, dál se svatební pár nestará o nic a ještě jsou tam družičky a svědci a ti navedou svatební hosty kam jít pokud neznají třeba kde je restaurace.

Je to možný. Já to bral jen z našeho pohledu, kdy jsme si vše zařizovali sami a naštěstí jsme měli obřad v 16 hodin, jinak by jsme to snad nestihli a před restaurací všichni stáli a čekali co budeme dělat my... Ale taky se to zvládlo, jen s odstupem času si říkám, že některý věci mohl dělat třeba bratr, nebo svědek... :)

moxa*

Souhlasím, my jsme měli ve svatební den zařídit plno věcí, měla jsem asi 20 položek na seznamu, který jsem dala manželovi, aby je zařídil společně s ostatními, než mě svědkyně oblékne a učeše... :-D Když jsem si po svatbě seznam prohlédla, tak jsem viděla, že stihnul jen polovinu věcí *haha* - nic vážného se nestalo, ale lepší by bylo, kdyby se to stihlo. Například si pamatuju, že měl dát výslužky určitým lidem, kteří po obřadu odjížděli (kapela, řidiči - všichni známí; takže to je trochu trapas), ozdobit auta, někdo měl dovézt dort do restaurace, šampáňo na místo obřadu atd. - bylo toho dost a bez toho seznamu by to byl totální chaos. Já jsem systematik, bez seznamu by asi všichni civěli a neudělalo by se nic :) . Jo, a muselo se to stihnout do 11ti :) Ten seznam ještě někde mám, co kdyby náhodou... :-D

doplněno 28.04.10 07:43:

Za 4 měsíce se to stihnout dá - nejdéle trvá rezervace termínu, někde se rezervuje třeba 7 měsíců dopředu - pokud máte rezervováno, tak už vás nic nehoní. Pokud si půjčujete šaty, potřebujete taky pár měsíců - v lednu v únoru už za mě byly rezervace na letní měsíce. Na toto atraktivní období je taky dobré rezervovat předem restauraci, taky bych tomu dala aspoň dva tři měsíce, protože letní víkendy jsou nabité. Delší čas je potřeba i na prstýnky, pokud si nevyberete přímo v krámě. Ty mohou trvat i přes měsíc, a pak se ještě všelijak upravují, když nesedí. Snad jsem na nic nezapomněla, to ostatní byste měli stihnout měsíc předem. A nezapomeňte na svatební cestu :)

lidka*
hodnocení

1x

Tak především hodně štěstí a ať vám to výjde podle vašich představ! *placni* A ať to nemusíte pro úspěch opakovat. :D Určitě se nějaká chybička vloudí, ale jenom jistě taková, které se budete smát a vzpomínat na ni celý život. ;) Našla jsem takové - podle mne - pěkné a neotřelé stránky: *klik*

napaditanevesta.blogspot./...

marenka*
hodnocení

0x

A co tohle? svatba.cz/... Tak to Vám přeji hodně štěstí *pusa* a taky aby to bylo naposledy, resp. napořád ;)

hodnocení

0x

Tak hodně štěstí. My jsme měli svatbu loni a čerpali jsme z tohoto webu: www.beremese.cz/

Ale jen něco. Hodně jsme dali na rady přátel a známých a něco jsme si dotvořili sami, protože jsme nechtěli mít svatbu úplně standardní..

zezulinka
hodnocení

moc díky za možnosti. Ještě se zeptám, čemu se máme vyvarovat. Myslím tím zkušenosti z vlastní svatby. Jsem začátečník, tak vlastně nic o organizaci nevím.

moxa*

Já jsem si půjčila v knihovně tuto "příručku":-D

psychologie-knihy.cz/...

- bez té bych se nejspíš vůbec nevdala *uf*

hodnocení

0x

Určete si někoho jako organizátora. Přípravy musíte udělat Vy, nebo vysvětlíte organizátorovi co po něm chcete a jak si to představujete a on Vám pomůže. Musí to být člověk ke kterému máte důvěru a aby měl trochu organizační schopnosti. Pokud již byl někomu na svatbě, bude to jenom dobře. Pomůže Vám i s maličkostmi jako se zasedacím pořádkem na hostině, s výzdobou aut, stará se v jistém smyslu o zábavu svatebčanů apod. My jsme vše dělali sami a bylo to opravdu náročný.

zezulinka
hodnocení

a ještě jedna otázka : stihne se vsechno zaridit za 4 měsíće?

lidus*

Zezulinko 4 měsíce to je fůra času. Naši mladí si pouze zajistili termín na Slavkovském zámku a 28 srpna nám oznámili, že se 3.října berou. Polil mě pot že se nic nestihne a že nebude volná žádná restaurace a td...dcera konstatovala že je půjčoven šatů jak nase.. tak přece jedny šaty budou.. moje 70ti letá maminka v naprostém klidu přes víkend sepsala cukroví a nalouskala ořechy. Říkala, co raplujete stihne se všechno a co se zapomeno to jistě bude nedůležité. Užijte si svatební přípravy bez stresu a nervozity.

doplněno 28.04.10 08:58:

ještě pro Moxa- prstýnky dělané na míru s bíleho a žlutého zlata - do 14dní hotové, Výslužky se u nás rozdávají v pátek a jen svatebním hostům co dojedou z daleka se berou na hostinu, kytka objedná nevěsta tak 2-3 týdny předem a ženich vyzvedne ve svatební den ráno, pokud máte květiny jako my 500m od domu tak pro ně zajde kdo zrovna nic nedělá a je to.

moxa*

Pozor, ale pokud jde o šaty i restaurace, je velký rozdíl srpen - říjen! Letní termíny jsou vážně nabité. A ty šaty - no, nějaké určitě budou, ale já jsem si tedy chtěla vybrat... *hi*

lidus*

zapoměla jsem na jednu věc co pokládám za poměrně důležitou-na výběr šatů vzít kamarádku a foťák obléct šaty asi desatery-dcera si vybrala původně sice krásné šaty ale na fotkách vypadala značně almarozně tak vzala jiné.Nevim jak restaurace asi jak kde u nás v Brně to problém nebyl a ve Slavkově bylo také vono, spíš se restaurace předháněly co nám nabídnou zdarma aby svatba byla zrovna tam.Svatbu v červenci a srpnu bych rozhodně rozmlouvala-velký problém s cukrovím.

kytka*

4měsíce je dost dlouhá doba na přípravu, začněte s rozvahou.Sedněte si společně vše si sepište ať nic nezapomenete. Poproste někoho blízkého ,aby Vám byl po ruce se zařizováním a vše proběhne hladce. Nebo si objednete svatbu na klíč.Přiji Vám hodně štěstí ať se svatba vydaří.
doplněno 28.04.10 06:51:

třeba zde
www.perfektni-svatba.cz/svatba-na-klic-svatebni-dotaznik
doplněno 28.04.10 06:52:

nebo v Třeboni
www.svatba.trebon.in/zh-svatba_na_klic/
doplněno 28.04.10 06:53:

inspirace
www.svatebnistranky.cz/svatbanaklic.php

babca*
hodnocení

0x

Radím neutrácet, zbytečně. Na co ty spousty lidí, stejně vás nakonec pomluví. Řešila bych to následovně. Vzala bych si dva dobré kamarády za svědky, hezké šaty, a maminka doma připraví pro nejbližší rodinu oběd. Tím to hasne. 100 000.- si schovejte a jedte na líbánky k moři.

lidus*

babčo to je sice pravda ale když máte jednu dceru tak to zrovna nechcete aby šla jen se svědky, těšíte se na to a chcete si to také užít. my si to užili a teď je jen na mladých jak se poperou s životem co není vždycky procházka růžovou zahradou. Ušetřit se dá, nevezmete kapelu, svatba bude na obecním úřadu kde je poplatek cca.400 a ne 10 000 za zámek, fotíte na digitál sami a ne za 7000 fotograf a td...naše rodina je velká a scházíme se i v průběhu roku a tak by bylo divné, nepozvat na svatbu když se všichni těšili.Od kamarádky syn se oženil jednu sobotu jen se svědky, na večer pak připravili grylování na zahradě a tam to oznámili a dodnes mu to nemůžou rodiče zapomenout.Já i manžel i po 30ti letech vzpomínáme na krásný svatební den, jak se kdo opil a td. To, že by maminka měla dělat svatební oběd a sedět doma tak to se mi nelíbí už vůbec. Já jsem zastánce toho, že všechny oslavy se konají v restauraci kde mě obslouží a nemusím kmitat od rána s vařením a mýt nádobí a uklízet, být servaná a unavená chci si to také užít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]