Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé tečky - následky

Od: annaa* odpovědí: 14 změna:

ahojky, mám takový drobný problém. párkrát se mi už stalo , že po vymáčknutí černé tečky na nose mi tam zůstala dírka - opravdu to vypadá jako od červotoče a nejde to pryč ani zakrýt make upem. nevíte, jak se toho zbavit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Trochu se to zregulovat dá tak, že se obličej nahřeje. Stačí umýt ho v hodně teplé vodě a pak teprve maz vymáčknout. A pak umýt hodně studenou vodou. Pór se zatáhne.*jasne*

hodnocení

0x

Časem se to samo stáhne a je po dírce.

sebod*

Spider. Budu oponovat. Dírka už nikdy nezmizí. Sice se stáhne a není tak vidět, ale došlo již k narušení celistvosti kůže.

annaa*
hodnocení

a není na to nějaký přípravek kterým by se to dalo ještě zachránit? některé jsou dost čerstvé...

kytka*

Pěkně si kup přípravek na opalování a choď na sluníčko*slunce*, pleť se ozdraví a bude ti i dobře na duši. Sluníčko léčí všechny neduhy. Užívej krásných dní*slunce**slunce*

kanka

Slunicko akorat plet vysusi.

knopka*

Musím říct že já jsem asi výjimka *zed*.Přes zimu mám uplně perfektní plet a jak začne léto tak plet se mastí,pupinkuje,mám ji jak struhadlo *plac*a sluníčko mi to ještě víc zhoršuje *plac*.

vesnach*
hodnocení

0x

Chce to nosanek vystrcit na slunicko, to si poradi.

annaa*
hodnocení

děkuju*ua* snad to bude lepší:)

kytka*

Ne snad, ale bude to dobré,musíš tomu věřit.*slunce*

annaa*
hodnocení

OK:) už si du hledat slunné místečko *smich**slunce*

kanka

To, ze slunicko bedary "vytahne" a nevim co jeste se o nem rika,ale pravda to není. Slunicko ti plet akorat vysusí. Zajdi si ke kosmeticce,pripadne na kozni. On ti urcite poradi. Od toho jsou...

hodnocení

0x

Dírka tam zůstat musí, protože je to pór, teda součást kůže. V póru je kožní maz, který tam časem ztuhne a na něj se nalepí "špína", teda ta černá tečka. Sluníčko ten maz teplem rozpouští, proto se o něm říká, že pomůže.

Stále řešíme následky, řešme příčinu. Kožní maz je neodstranitelná součást kůže, jeho množství se dá částečně ovlyvnit. Já bych doporučoval místo všech možných krémů a gelů a vodiček obyčejnou nejlépe studenou vodu, kterou je potřebné obličej, případně i další problematická místa častěji umývat. Zbavíte se přebytečného mazu, prachu, odumřelých částeček kůže, mikrobů, rozproudíte krev, kůže bude lépe vyživována. Ale je třeba použít čistou vodu bez mýdla nebo jiné chemie, jinak budete kůži odmasťovat a vysušovat, a ona se bude bránit zvýšeným množstvím mazu.

Nejlépe to posoudí a poradí na kožním nebo u kosmetičky.

zajímavé čtení pro "postihnuté"např: ona.idnes.cz/...

nebo si vygůgluj třeba: akné, nebo komedony, nebo péče o pleť, nebo...

pavoucizena*
hodnocení

0x

Ahoj, spíš než takhle bych to řešila přípravkem proti černým tečkám. Velmi se mi osvědčil> peeling NEUTROGENA visibly clear Blackhead Eliminating Daily Scrub (detailní popis) při používání jednou denně opravdu viditelný výsledek ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]