Nejste přihlášen/a.
ahojky, mám takový drobný problém. párkrát se mi už stalo , že po vymáčknutí černé tečky na nose mi tam zůstala dírka - opravdu to vypadá jako od červotoče a nejde to pryč ani zakrýt make upem. nevíte, jak se toho zbavit?
Spider. Budu oponovat. Dírka už nikdy nezmizí. Sice se stáhne a není tak vidět, ale došlo již k narušení celistvosti kůže.
a není na to nějaký přípravek kterým by se to dalo ještě zachránit? některé jsou dost čerstvé...
Pěkně si kup přípravek na opalování a choď na sluníčko, pleť se ozdraví a bude ti i dobře na duši. Sluníčko léčí všechny neduhy. Užívej krásných dní
Dírka tam zůstat musí, protože je to pór, teda součást kůže. V póru je kožní maz, který tam časem ztuhne a na něj se nalepí "špína", teda ta černá tečka. Sluníčko ten maz teplem rozpouští, proto se o něm říká, že pomůže.
Stále řešíme následky, řešme příčinu. Kožní maz je neodstranitelná součást kůže, jeho množství se dá částečně ovlyvnit. Já bych doporučoval místo všech možných krémů a gelů a vodiček obyčejnou nejlépe studenou vodu, kterou je potřebné obličej, případně i další problematická místa častěji umývat. Zbavíte se přebytečného mazu, prachu, odumřelých částeček kůže, mikrobů, rozproudíte krev, kůže bude lépe vyživována. Ale je třeba použít čistou vodu bez mýdla nebo jiné chemie, jinak budete kůži odmasťovat a vysušovat, a ona se bude bránit zvýšeným množstvím mazu.
Nejlépe to posoudí a poradí na kožním nebo u kosmetičky.
zajímavé čtení pro "postihnuté"např: ona.idnes.cz/...
nebo si vygůgluj třeba: akné, nebo komedony, nebo péče o pleť, nebo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.