Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží otevřený vaječný likér?

Od: abbee* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo, jak dlouho vydrží vaječný likér po jeho otevření (nejde o domácí)?Nikde jsem to nenašla. Děkuji za odpovědi.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste ho nalít trochu do sklenice, dát ohřát do mikrovlnky - ne vařit, na to dát našlehanou šlehačku, a posypat špetkou kávy a máte pochoutku. Je to podobné italskému Bombardinu, ale není to úplně ono, ale když honí mlsná...no a když občas deci dáte ohřát, tak ho máte za chvíli pryč a nemáte starost, jak dlouho vydrží... nebo do kávy, a máte alžírskou kávu.*palec*

papene*
hodnocení

0x

;)Tak u nás moc dlouho ne.*smich*

*nevi*Není to napsáno na etiketě?

abbee*
hodnocení

Bohužel to tam není. Ale studovala jsem ji*cteni*

binka*
hodnocení

0x

Já bych řekla, že do té doby, než ho vypijete ...*smich* ne ale teď vážně, zrovna včera jsem ho přidávala do buchty, po otevření šup s ním do lednice a tam se nezkazí. Máte ho na pití, nebo do těsta? Jak říkám, včera jsem odlila čtvrt litru a pokud budu chtít v sobotu další, můžu si být jistá, že ho v té lednici nenajdu. Asi se vypařuje, či co ...*haha*

abbee*
hodnocení

Právě, že na pití, ale já jsem jen takový "ucucávač",takže tam bude asi delší dobu:) A přítel ho nepije, takže jsem na něj sama:)

mil®
hodnocení

0x

Myslím, že to nikde nenajdete. Uzavřený, tejdě jsem koukal, vydrží rok a půl. Otevřený u nás dlouho nevydrží. Lepší je to asi brzy vypít.

doplněno 12.04.10 09:02:

Jsou v tom vejce a to je zrada.

abbee*
hodnocení

A myslíte, že vydrží alespoň týden? Nerada bych do sebe klopila celou lahev:)

lidka*

Naklopit do sebe celou láhev, to by bylo spíš za trest než si pěkně pošmáknout! *blee* Kupovaný klidně i pár měsíců. Domácí bych nenechávala dlouho (asi měsíc), protože tam dávám skutečná vejce a méně alkoholu. No a takový nanukáč politý vaječným likérem je docela lahůdka i pro mne. *tanec* Jinak sladké likéry vůbec nemusím. *stop*

binka*

Týden určitě...i měsíc.

mil®

Tejden určitě vydrží.

abbee*
hodnocení

Tak to bych mohla zvládnout:) Děkuji za odpověď.

moxa*
hodnocení

0x

Já bych to vůbec neřešila, navíc pokud to není na obale, tak v tom zřejmě nebude problém. Ještě jsem nikdy neslyšela, že by měl někdo obtíže z vaječňáku. Maximálně že jsem teď na něj dostala hroznou chuť *smich*

Předpokládám, že v kupovaném koňaku jsou vejce nějak ošetřena, a v alkoholu se prakticky nic nezkazí, to je dobrá desinfekce. :)

abbee*
hodnocení

Já jednou na otevřený vajenák zapomněla, byla tam asi půlka lahve asi 3 měsíce a můžu Vám říct, že to nevypadalo, že se to dá pít:-D Proto se teď ptám..dostala jsem další, tak ať vím, kolik mám na ni času*slunce*

binka*

Tak na zdraví!*uspech*

mil®

Přesně tak, na zdraví *pivo*

jabraka*
hodnocení

0x

Tak ten koupený určitě vajíčka neobsahuje,zahuštěné je to škrobem a želatinou a tak ta trvanlivost je v ledničce dlouhá.Ale jako potravinážský výrobek by měl mít aspoň datum výroby a spotřebovat do...

JABRAKA

doplněno 12.04.10 10:15:

Na webu jsem se dočetl,ale jde o zahraniční výrobky,že v 1 l vaječňáku má být nejméně 10 slepičích žloutků,a 10% cukru.Alkoholu kolem 13 %. Pak jde o vcelku konzervační prostředí,které by mělo udržet nápoj v chladničce,než se vypije.Ale tyto se prodávají 1 l za 280 Kč ty za 70 Kč 1/2l budou asi horší kvality.

JABRAKA

abbee*
hodnocení

Koukala jsem , že jde o Božkov, na etiketě se chlubí, že tam dokonce jsou i vaječné žloutky, tak těžko říct:)

kytka*
hodnocení

0x

Vaječný koňak, ten není třeba dlouho skladovat .Uvařte si kávu dejte do ní panáka -je to bašta. Nanukáč politý , pudink s ním politý. Palačinky s ovocem a vaječňákem . No a pokud nemáte chuť ho denně degustovat určitě vydrží v chladnu dobře uzavřený až 6 týdnů bez obav.Ale nemám strach,že ho tam budete mít tak dlouho.:D

hodnocení

0x

Já si myslím, že o tom zbytečně přemýšlíte. Alkohol je dobrý konzervační prostředek. Vydrží hodně, hodně dlouho. Fakt dlouho! *hej*A do kafe a na nanukáč a když honí mlsná. Určitě nevydrží dlouho. *jasne*Určitě se nazkazí nikdy.

fidonet*

Já myslím, že vydrčí víc než dobu kterou vy ho budete ochotna mít v láhvi :) Ztuhne tak, že už nepůjde ani vylít. Ale použitelný bude pořád. Když ztuhne, stačí naředit a můžete cucat dále. I když si dáte 1 malou obden, tak se nestihne zkazit :) *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]