Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi patnáct let a nedávno jsem si začal holit obličej, teď jsem si řekl, že začnu i s podpažím a na intimních místech, ale nevím čím.
1.)Mám použít normálně žiletku nebo něco jiného( na podpaží a intimní místa)?
2.)Mám na ro použít normálně gel na holení nebo něco jiného?
3.)Pokud si v tomto věku holím i obličej, tak mám si holit jen knírek nebo můžu i celý obličej? Ono to totiž moc pěkně nevypadá, když si oholím jen knír a zbytek obličeje nechám zarostený. Zase se ale bojím, když se začnu tak brzo holit celý obličej, tak se budu podle toho, co jsem našel na internetu, holit častěji, než bych normálně musel.
4.)Je normální v mém věku trhání obočí?
Děkuji za každou odpověď na mé trochu infantilní ale důležité otázky!
Vaše otázky jsou naprosto v pořádku.
Je zcela normální holit si celý obličej (podle potřeby), zvýšeného růstu vousů se jako následku holení bát nemusíte, jde o pověru. Na podpaží i intimní místa můžete použít žiletku a gel na holení. Samozřejmě musíte postupovat opatrně a citlivě.
Potřebujete-li upravit si tvar obočí, rozhodně se toho nebojte, ačkoliv to u mužů stále není moc běžné (aspoň si to myslím). Na věku tady nezáleží, jde o to, jak si přejete vypadat (např. pokud Vám obočí srůstá, je v pořádku ho protrhat bez ohledu na věk).
Děkuji, takže ta pověra, že když se začnu v mládí brzo holit, tak mi to zrychlí růst vousů, je naprosto mylná?
A k tomu obočí. Četl jsem, že když si začnu vytrhávat obočí, tak možná teď budu vypadat lépe, ale ve stáří se mi bude to obočí kvůli tomu ještě zhušťovat. Je tomu tak nebo je to úplně stejné, jak jste psala o těch vousech?
Díky moc.
U kazdeho kluka prijde obdobi kdy zacne premyslet zda li se zacit holit nebo ne..
Nejlepe se pobavit o tom s tatkou nebo dedeckem - chlap s chlapem. Jako se maminky bavi s dcerama. Je to predse krasne obdobi.. Alespon u mne to bylo kdyz vzpominam jak jsem se poprve ptal tatky jak se mam holit, namachlal mne nejakym mydlem na holeni a ucil mne tahy jak se to ma a nema delat.. "synu, davej pozor na tyhle tahy, takhle se porezes" to bylo super. A pak mne namazal svoji kolinskou a ja chodil kolem maky jako "velky chlap" a ona se na mne jenom usmivala... vedela co jsme s tatkou resili..
Podle mého názoru Ti začnou vousy houstnout ne proto, že se začneš holit, ale proto, že by to udělaly stejně. Čím budeš starší, tím Ti porostou hustší a tvrdší vousy a frekvence holení na to nemá vliv.
doplněno 10.04.10 15:37:Pozor s tím obočím, ať to nepřeženeš a nevytrháš si ho moc. Jestli myslíš, že to potřebuješ, tak vytrhávej jenom ojediněle rostoucí chloupky pod linií obočí, aby sis obočí příliš neztenčil, nejspíš by to vypadalo dost blbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.