Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Potřebovala bych poradit. Před 14 dny jsem si zapomněla vzít prášek a před dvěma dny jsem měla dostat mentruaci a stále nic. Ještě musím říct, že ve dnech kdy jsem zapomněla na prášek, neměla jsem pohlavní styk a předchozí platíčka jsem brala bez pauzy. Je možné, že bych byla těhotná? Občas se mi staně, že si prášek vezmu o 5 hodin později, je to taky riziko?
Děkuju za odpověď ![]()
Občas? Tedy standartně na to zapomínáte? Znáte třeba Mobilní telefon? Je tam skvělá funkce Budík. Jednou se to stane, ale 5x je to nedbalost. Rozhasíte si celý cyklus a pak budete nervozní jako teď, zda nejste těhotná. Ted´zcela jistě nebudete těhotná, ale dávejte si na to pozor. pokud jste zbaštila dvě po sobě, budete mít cyklus hezky posunutý. Nervozní byste neměla být, ale pokud jste navštivte lékárnu a za dvacku si kupte odpověd´, která bude lepší než sebelepší tady v poradně
Takový těhotenský test vám to poví okamžitě. Přeji dlouhé užívání bez výkyvů.
riziko tu samozřejmě, ale i mě se celkem běžně stává, že místo v pondělí to přijde třeba ve čt, pá a taky z toho jsem nervózní, protože prášek kolikrát taky vezmu o dost později. pokuste se neplašit a počkat.
Stane se. Nechci odpovídat, nevím.
Ale chci vám dát jednu radu. Máte mobil, nařiďte si zvonění na upomínku na prášek. A pak už to nezvojtíte.
Dělám to tak u antibiotik a funguje to ![]()
Nebo na budík, opakované buzení. Zaškrtat celý týden. A je klid!
to slečna asi ví, že by to měla brát pořádně! holt občas se to stane. užívání je dobré spojit s rituálem, třeba když ráno vstanete a jdete si čistit zuby, nebo tak něco. A teď jsem koukala, že spolehlivost antikoncepce je stejná, pokud se užije do 12 hod od běžného času, takže 5hodin není žádná tragédie.
Kup si test, stojí asi padesát korun a máš klid. Ta pravděpodobnost není moc velká a samozřejmě záleží na tom v jakém období sis zapomněla platíčko vzít. První týden je největší riziko a poslední nejmenší.
Důležité také je jestli sis prášek nakonec vzala - mají se brát klidně dva zároveň když si na to vzpomeneš až druhý den - ale musíš si ho vzít.
Když si vezmeš prášek o 5 hodin později tak se nic neděje. já si beru prášky prostě večer než jdu spát. Nemám žádný pevný čas. Někdy jdu spát v 21 hodin, někdy ve 3 ráno. Musíš si ho vzít do 12 hodin od toho času kdy si ho bereš. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.