Nejste přihlášen/a.
Ahojky,poradíte jak na studené nohy?Teda jsem většinou zmrzlá celá a to bydlíme v paneláku-teplo mi vydrží v těle tak hoďku po tom co se vykoupu ve vařící vodě,ale nohy jsou asi nejhorší-zkoušela jsem ginko-a nic...děkuji...
Já nechci být válečný štváč, ale být vámi, tak bych si zašla na cévní. Tak to bylo u mě. Šoupli mě pod sono, dopler tomu říkají. Pan doktor bručel, pomlaskával, pouštěl zvuk, který dělá průtok krve a pak mě poslali na změření průtoku množství a pak mi píchli barvivo a šoupli mě do tunelu. A vyšel z toho barevný snímek, který si posílali z ordinace do ordinace na pc. No, a tam všude zjistili, že mám ucpané tepny a že žádná sranda.
Potkávala jsem tam lidi s uřezanýma nohama protože přišli pozdě.
A na konziliu se rozhodli, že mi tepny vyztuží stentama v tříslech. Jak řekli, tak udělali. Ráno jsem nastoupila a při lokálním umrtvení, za plného vědomí jsem dostala nejdříve jeden a po měsíci druhý stent 12 cm dlouhý do třísel. Bylo to normálně sci-fi on line. Úžasné!
Mám už jeden stent u ledviny, tak jsem věděla, že to zas až taková hrůza k nevydržení není. A na cévní oddělení ve Vítkovické nemocnici nedám dopustit. Chodím, nemám studené nohy,
jen mě polije horko, když vidím staršího člověka na vozíku bez nohou.
Neskončete tak!
Nejspolehlivější je obléci si teplé ponožky, mívám někdy tak studené nohy,že když jsem v posteli,nemohu je ani zahřát, ale ponožky nezklamou.
Ale pozor! Pokud trpíte studenýma nohama a rukama pravidelně, je lepší zajít k lékaři. Může to být příznak závažnějších onemocnění, jako třeba cukrovky či poruchy štítné žlázy.
více zde: kafe.cz/...
A zde zakoupit bačkůrky: webareal.cz/...
raadek tak se zastavte a můžete si sáhnout.Hned budete v obraze.:D
doplněno 05.04.10 22:10:karina-šikulka!Chce to jen zkoušet a vydržet.Teď už to půjde samo.Blahopřeji.
Ale nestraš.Mám studený nohy nekolik desetiletí a je to tím, že mám nízký tlak.Ale co mě v poslední době pomáhá zahřát je vířivá koupel na nohy. Taková malá vanička ,bublinky a vibrace do nohou, je to na elektřinu. Určitě víte co myslím.
Taky bych potreboval poradit. Zlobí mě ischias.Rve mě jako psa. Mate nejaký babský recept?Ale účinný. Díky.
taran, suché teplo. Třeba se opřít o topení, nebo termofor s horkou vodou, gelový polštářek. Prodávají i nějaké náplasti co vyvíjí teplo asi 12 hod. NIKDY si nelehejte do horké vody. Ono se vám na chvíli uleví, ale jak vylezete z vany , je to 100x horší než předtím .karina
Medunka8, ponožtičky jsou nejlepší. Pravda, do postýlky nejsou až tak sexy, ale takové ty heboučké froté jsou super. A nechoďte bosa nebo jen v ponožkách nebo textilních pantoflích. Chce to pantofle s pořádně odizolovanou podrážkou. Než jsem na to přišla, tak mně z dlažby ( a dělá to i lino a plovoucí podlaha) pořád bolelo v krku a nohy jsem měla celou noc promrzlé.A to jsem jinak zdravá jako řípa a otužilá také snad dostatečně. karina
medunka,
někdy postačí ... nežít ve stresu ... a cévy začnou fungovat normálně ... a teplota těla se samovolně upraví.
K povzbuzení činnosti cévního systému ale také někdy postačí pouhé masáže s využitím krémů, či mastí, které obsahují alkohol.
Často pomůže již obyčejná ALPA ( mast ) nebo krémy s obsahem mentolu.
Nebylo by na škodu také využít možnosti důkladných masáží od "profiků".
Sice to stojí nějakou kačku, ale aspoň ( po masáži ) zjistíte, zda Vám masáže mohou nějak pomoci.
Jsem ale přesvědčený, že v každém případě to chce důkladnější lékařské vyšetření, kterému by neměly ujít případné vážnější příčiny.
Pokud se tedy lékaři vrhnou na důkladnější vyšetření, ... pak přijde určitě k vyšetření celkového stavu Vašeho žilního a tedy i cévního systému, zejména v postižených ( tedy "mrznoucích" ) partiích ... a to už by patrně přišlo na řadu vyšetření za použití aplikace vhodné kontrastní látky, která pak ukáže detailní stav všech Vašich krevních "cestiček".
... přeji pevné zdraví.
Kupte si bačkory plněné pohankou. www.termofor.cz...Poradila mí to tady na poradně PU, a moje dcera si to nemůže vynachválit, byla taky se studenýma nohama...Ohřívají se v mikrovlnce a u počítače je to velmi příjemné na nohy. Mají i zvířátka, rašelinový obklad. Ještě si s tím masírujete nohy. Jinak je to špatným krevním oběhem, nebo nízkým tlakem.
Je to už téměř dvacet let co jsem měla problém se studenýma nohama a nešlo to jinak než spát v ponožkách. Problém mi vyřešilo užívání tablet s výtažkem ginkgo biloba.Čaje nepomáhají-je tam málo účinných látek. Ginkgo pročistí cévky v končetinách i jinde. Od té doby mám nožky teplé.Kůru je třeba dodržet 3 měsíce.První dva měsíce celkem není nic poznat, ale pak účinek začíná být patrný. Je třeba vydržet brát to ty 3 měsíce. Když si uvědomíte, kolik let jste si ty cévy zanášely, tak se nelze divit, že se nepročistí hned za týden.Není třeba utrácet za drahé zahraniční přípravky, stačí ty naše české. Funguje to.
Asi bude fungovat spousta věcí, které tady rádcové doporučili. Ale myslím si, možná blbě, že byste nejdříve měla zjistit, proč a z čeho to je. Jestli máte vény nebo tepny plné plátů a ucpané anebo je to jen jejich malá pružnost nebo úplně něco jiného. Já jen vím, že po prvním vyšetření jsem řekla, že zas až tak studené nohy nemám, protože jsem se vyděsila vážností doktora a ten mi řekl, že to by už bylo pěkně pozdě.
Každopádně si oběhový systém v nohách nechejte vyšetřit a pak teprve volte řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.