Nejste přihlášen/a.
... áááá ...od zítřka jeden aktuální problém.
Jak zpracovat ty koše
"vyšlahaných"
velikonočních vajíček?
... ...
... ...
Tak to bude vajíčková pomazánka, vaječný salát,psolená na hlebu s máslem, vejce na kyselo, plněná vejce , něco rozdejte, nebo by Vám už lezly krkem . A co na to cholesterol?:D
doplněno 04.04.10 18:41:co jsem to napsal /má být /posolená na chlebu s máslem
kytka,
u mě to velké množství vajíček vůbec nehrozí, protože jsem z toho už ... tak trochu vyrostl, ale nějaké receptíííííky se přece jen někdy hodí.
Já tady na poradně vidím hodně šikovných kuchařek ( ale také kuchařů
), tak kdyby se chtěli pochlubit svými osvědčenými recepty, tak tady určitě všichni budeme jenom rádi.
... ááááááá ... první dotaz: Jak to je ... vejce na kyselo? ( ... to je myšleno s čočkou na kyselo?
)
kytka,
... a zkoušela jste někdy vajíčka nakrájet na plátky, ... plátky rozložit na talíři ... a třeba i malinko rozpuštěným máslem omastit ( ale skutečné jen malinko ) ... a postrouhat křenem?
... samozřejmě, ta vajíčka ... s tím křenem nezapomenout také ... přiměřeně, ... přiměřeně osolit.
Tak to je výborné to jsem jedla. A jestli chcete recept na vejce na kyselo, tady je.
Dám vařit brambory víc vody než normálně ,do vajíčka/na koření/dám bobkový list, nové koření, celý pepř, a posolím, vařím, když se zdá že brambory jsou skoro měkké zakvrdlám smetanu s moukou a vliju, nechám chvíli povařit ,okyselím až hotové a dám nakrájená vejce a může se dát i kopr. Jednoduché A SYTÉ, A DOBRÉ.
Vaječnou tlačenku, čočku k tomu vejce, koprovku a k ní vejce, francouzské brambory, myslím, že se to dá zpracovat, hlavně když je dost strávníků.
A máme tu další řadu receptů a snažte se ať se neopakujeteať ti kluci mají každý den něco jiného
Řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme tak, aby se v nich dala zabalit vejce. Rozklepané řízky osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření a necháme odpočinout.
Uvařená vejce oloupeme a připravíme si trojobal. Do samostatné misky dáme strouhanku, hladkou mouku a do poslední rozklepneme vejce, které smícháme s trochou mléka a soli.
Doprostřed řízku položíme plátek šunky, na něj plátek sýra a nakonec vejce. Vejce do všeho zabalíme a maso zpevníme párátky.
Připravená zabalená vejce postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance.
Rozehřejeme si pánev, přidáme vyšší vrstvu oleje a obalená vejce smažíme dozlatova. Orestovaná vejce osušíme ubrouskem, zbavíme je párátek.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše a zelenina. Před podáváníme vejce rozpůlíme a ozdobíme.
marenka,
... obrázek se sice neobjevil , ... ale chuťové pohárky
už ... "divočí".
... vypadá to také ... ne velice dobrý tip. ... ... ...
atrama.
... a nějaký ten receptíííííík ... na tu vaječnou tlačenku
by nebyl "po ruce"? ( ... prosím
)
Vaječná tláča
20dkg měkkého salámu
4-6 vajec na tvrdo,1malá tatarská omáčka
1 zeleninová hradišťanka
2sáčky želatiny na tlačenku
1-2 kyselé okurky
1cibule
1 kostička masoxu Želatinu necháme dle návodu nabobtnat, nakrájíme si salám ,cibuli,okurky, vejce,přimícháme zel. směs,a smícháme vše s tatarkou,Lák se zeleniny dolijeme vodou, aby ho bylo 2dcl a svaříme s masoxem,odstavíme vmícháme želatinu a směs všech surovin. Připravíme si formu nebo mísu a vlijeme ,necháme vychladnout a už nebrání nic tomu pustit se do toho.
taky způsob.
Hvizdem píšťalky odstartoval americký prezident Barack Obama tradiční závod v koulení vajíček, kterým na velikonoční pondělí ožívá zahrada Bílého domu. Pomocí lžíce se spolu s Obamovými tisíce dětí postupně pokusily dopravit své vajíčko co nejrychleji do cíle.
Divím se, že tuto otázku položil chlap, teda zvědavec. Však on je toho původcem. Kdyby seděl doma a nedonesl kopu vajec, (také jiní chlapi a dorostenci) měly by dnes hlavně ženy pokoj, nemusely by špekulovat jak Jan Neruda. Kam s ním? Takže teď už jen to nějak zvládnout a příští rok myslet už dopředu na starosti, Jak zpracovat tu hromadu vyšlahaných vajec?
Ženy tak budou mít čistou hlavu a budou moci lépe špekulovat : Co uvařit?!
Už mi vajíčka začínají lézt krkem, o šunce ani nemluvím.
Pěkný den a sejdeme se u gastroenterológa...
teď koukám, že toho smajlíka jsem trefil...
hejkal,
podivujete se tomu, že tu otázku položil chlap?
No, nic proti tomu. Já na tom ale nevidím vůbec nic divného.
Jak je zřejmé už z mé přezdívky, tak se dá povědět, že mne zajímá poměrně široký okruh toho, co se kolem děje ... a ta velikonoční vajíčka nevyjímaje.
hejkal,
... tak to je dobré, ... hlavně že je možné tu vaječnou "kalamitu" na někoho svést. Ale já to beru.
Jen tak mimochodem, ... můj dotaz byl do fóra vložen ... ještě v neděli - tj. v dostatečném předstihu, kdy ta něžnější polovina lidstva mohla tu druhou polovinu lidstva ... nějak vhodně zaměstnat tak, aby ty hory vajíček doma prostě nedosahovaly takových závratných výšek.
Jinak správně jste podotkl, že otázku položil chlap, ... ale jak bývá zvykem - tak je jasné, že ta malovaná vajíčka byla u těch chlapů patrně úúúúúúúplně mimo hlavní oblast zájmu, kdy tekuté výslužce se dávala asi jednoznačná přednost.
No a otázka byla "nadhozena do placu" ... s předstihem ( tedy ještě před Velikonočním pondělí ), ... aby naše polovičky zase neměly další týden hlavu v dlaních ... co s tou kopou vajec udělat ... a aby tak vlastně měly - v klidu - možnost vybírat z osvědčených receptů, čím "nakrmit" ty původce toho "vajíčkového hororu".
A proč ta moje aktivita?
Je to jednoduché. Proč těm našim ženám jejich rozhodování ... kam s nimi ... alespoň malinko neulehčit, ... protože ať chceme nebo nechceme, ... my chlapi ... si musíme přiznat, že jsme vlastně moc rádi, že ty naše ženy máme,
... protože kdybychom ty naše ženy neměli, ... tak by ... nám chlapům ... v těch našich jeskyních ... do dneška ... ty záclony ... prostě ještě nevisely.
A že Vám už lezou vajíčka krkem?
Tak to jste ještě nezažil tak dobré kamarády, jako jeden můj spolupracovník, kterého před několika lety vyprovokovali jeho velmi dobří kamarádi k celkem nevinně vypadající lákavé sázce, kterou může vyhrát jedině tehdy, když v úterý po Velikonocích spořádá ještě jenom jedno pěkně malované velikonoční vajíčko.
No a k plnění sázky se sešli, ... kde jinde, ... než v místní osvěžovně.
Samozřejmě kolem té sázky chlapi udělali hodně rozruchu, takže v úterý byla hospoda dobře "narvaná" ( protože chlapi si léčili velikonoční rány ) ... a mému spolupracovníkovi přinesli ... ke konzumaci ... to jedno jediné velikonoční vajíčko.
Když to vajíčko spolupracovník uviděl, tak údajně velice dobře zbledl, protože to pěkně malované vajíčko bylo ... od PŠTROSA.
No a protože tu sázku můj spolupracovník samozřejmě prohrál, ... tak v té hospodě to pak ještě hodně dlouho hučelo jako ve včelíně. ( ... samozřejmě na jeho útratu
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.