Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvení vajíček potravinářskýma barvama?

Od: danka* odpovědí: 15 změna:

Ahojte všichni*jasne*, nevíte jestli se dají barvit vajíčka potravinářskýma barvama? Mám "nacibulováno", ale přece by to chtělo nějakou barvičku a nechce se mi zítra do obchodu kvůli barvě na vajíčka. A protože potravinářské barvičky mám doma, tak mě napadlo, jestli by to taky nechytlo. Nemáte někdo zkušenost? Děkuji *slunce*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

2x

jeden rok jsme je použili chytlo to ale vařila jsem je v těch barvičkách

danka*
hodnocení

Kytko, díky*placni*. Zítra vyzkouším a uvidíme.

kytka*

ja naštěstí koupila ty košilky tak to bude raz dva měli pěkně vzory

papene*

Jó to je fofr.*palec*

doplněno 03.04.10 23:56:

Jen je ještě umístit k beránkovi a je to.*uf*

Barvení vajíček potravinářskýma barvama?
kytka*

a je to hotové*vtip*

kytka*

Tak nabarveno , jen si nabídněte

Barvení vajíček potravinářskýma barvama? #2
papene*

kytko, hezké*palec*

A co zkusit zde: loskutak.nova.cz/...

kytka*

Já už jsem nějak přes tu jednoduchost:D,líbí se mi ty krásné ,pracné ale já už bych se s tím nedělala, to se jdu raději rýpat ven:D,teď jsem přišla, zastřihla jsem klematis už má lístečky, trochu jsem to tu a tam obrala a přistřihla, a jsem pro dnešek spokojená. A jsem zase s vámi , taťka se dal do dělání salátu na zítřek/to je jeho práce/ on umí nejlepší. *slunce*sluníčko je dnes příjemné svítí celý den.*slunce*

hodnocení

0x

... a zkoušel někdo vzhled nabarvených vajíček vylepšit tím, že obarvená vajíčka potře mastnou kůžičkou ... z obyčejné bokoviny :-P?

Pak vajíčka nechat chvilku volně ležet ( aby mastnota malinko "nasákla" do skořápky ) ... a nakonec obarvený ( a namaštěný *smich* ) povrch vajíček vytřít hadříkem ... a už se vejce blýskají, ... jak ... :D.

No, není potřeba je naleštit hned všechny, ... ale zkusit by to šlo, ... ne? *nevi*

Nikdy nevznikl problém, že by barva nějak utrpěla, ... ba naopak zářila na dálku. ... ... ... ;)

moxa*
hodnocení

0x

Moje maminka si pávě dnes posteskla, že je škoda, že potravinářskou barvu nemá, že tou to jde nejlíp. Ta běžná nám opět vůbec nechytá :(

Potravinářské barvy jsou dobré, já barvila dříve i krepovým papírem. Natrhat do teplé vody a uvařit vajíčka, ta červená nebo žlutá byla moc pěkná. Teď už jsem to dlouho nedělala, nevím jak je krepák barvený, ale za zkoušku to stojí.

moxa*

Přiznám se, že to mě trošku děsí *sok* Barva na vajíčka by měla být určena pro styk s potravinami, já bych se krepákových vajíček bála :)

danka*
hodnocení

Tak vás všechny zdravím a děkuji za vaše postřehy. Takže v mém případě potravinářskou barvu UŽ NIKDY:(, protože to vůbec nechytlo. Takže klasika... zase mám všechny "cibulové". To nezklame nikdy . *palec*A jináč vajíčka od jakživa přetírám kůží třeba ze slaniny a jsou krásně lesklá. Akorát pejsánek mám problém, protože chodí kolem stolku a oňuchává, co mu to tak voní :-P.

kytka*

To je divné že vám to nechytlo, moxa také píše,že v n íbarvějí, nevím kde se stala chyba.Asi jste nedala ocet, to jsem zapomněla napsat,já hlava děravá*bzum*To je mi fakt líto

danka*
hodnocení

Nic se neděje, koledníci byli spokojení. Většinou se jednalo stejně už o "odrostlejší" *smich*;) koledníky a těm bylo celkem úplně jedno jakou barvu vajíčka dostali. Hlavně, že bylo co nalít a zajíst *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]