Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvařit nutrie?

Od: iliines* odpovědí: 7 změna:

pro mne neco najdete,nebo moje sestra mi vyrazila dech,kdyz prinesla mi k uprave bobra.Pry si poradim a cau.Tak ted tu sedim a premyslim ,kam toto maso zaradit a jak upravit?Ja ho nikdy nejedla,no presto se tomu nebranim.Dekuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nutrie má výborné masíčko- nejlepší je asi pečená na zelenině. A takové domácí klobásky z nutrie- neskutečná dobrůtka...to se mi poštěstilo okusit přímo od chovatele nutrií a nic lepšího jsem nejedla. *palec*

kytka*
hodnocení

3x

Proboha bobra, to si děláte srandu, tak to bych asi odmítal vařit, uvařím lecos. Možná jako králíka?Co říkáte kuchařinky.*vtip*

doplněno 01.04.10 12:19:

Bobr mě fakt zaskočil, nutrie pamatuji jak dřív viseli před rybárnou na háku u výlohy.Takže jak jsem psala -jako králíka , koupit třeba kousek uzeného bůčku a upéct s ním špenát a bram. knedle mňamka je na světě

doplněno 01.04.10 13:00:

ty nutrie visely / oprava/to jsem ostuda

hodnocení

2x

Bobr, ač je to pořádný vandal, je zvíře chráněné! Recepty bych asi hledal ve spojitosti s úpravou nutrií.

Kožešina, maso, stroj
Bobr se ovšem v průběhu staletí nelovil jenom jako ničitel hrází, za nebývale cennou se považovala jeho kožešina. Bobří maso lidé tradičně pojímali jako rybí (kvůli bobřímu šupinatému ocasu), takže ho mohli konzumovat i v době půstu. V neposlední řadě byl hodně ceněn také tzv. "bobří stroj"čili "castoreum", výměšek kožní žlázy používaný ve voňavkářství a lékařství. Léčebný účinek je dán přítomností kyseliny salicylové, kterou obsahuje vrbová kůra, jedna ze složek potravy bobra. V lidovém léčitelství se proto používal při nachlazení a chřipce, mírnil bolesti v kloubech a svalech. Podle úředního řádu apothekářského stál v roce 1592 jeden lot (16,06 g) castorea pět grošů. Na Třeboňsku se ještě v 19. století platilo za obě žlázy castorea 100 _ 200 zlatých.
Zdroj: lesuzdar.lesycr.cz/...

8976*
hodnocení

2x

pokud jste ji ještě nedělala - ze stehen řízky /vykostit nebo ne/ ze zbytku guláš - doladit vepřovým či hovězím, otec je kdysi choval a lepší maso na všechny způsoby / velmi dobrá naložená a upečená.../jsem ještě nejedl...

hodnocení

0x

A není to ondatra? Ta se chovaly v osmdesátých letech na maso. :DBobr je chráněný.*sok*

doplněno 01.04.10 12:01:

jo nutrie, s ondatrou jsem se sekla. *hej*Tenkrát jsem ji taky dostala a upekla jsem ji na česneku a cibulí s kmínem. *sok* A říkala jsem, že jsme jako Číňani a Japonci. Ti snědí všecko co má 4 nohy, když to není stůl. Všecko co lítá, když to není letadlo a všecko co plave, když to není loď *hi*

iliines*
hodnocení

Tak mi to nedalo,a sestre jsem zavolala,aby to dala na spravnou miru a z bobra se vyklubala nutrie.Prominte mi,ale ja nechtela VAS zmast tak jak moje segra me.Ale i tak,co s nutrii?

doplněno 01.04.10 13:13:

*sok*Ted mi to doslo vzdyt je 1.aprila,no to se segre povedlo a me taky.

sebod*

Nutrie - stejné recepty, jako králík. Má fakt dobré maso. Takže prošpikovat, pročesnekovat :), osolit, okmínovat a dát péct. A protože je to dietní maso, tak abychom nebyli tak zdraví, dát péci s kouskem voňavého uzeného *uspech*. Může se z něho udělat i taková nepravá čína - maso ze hřbetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]