Nejste přihlášen/a.
Ahoooj,prosím moc o radu,už jsem měla asi tři ty klasické forma na beránka ( keramické,víte jaké myslím,ta hnědé lakované-nevím jak to napsat ) a každá mi smrděla-je to takový jakoby štiplavý zápach a už dva roky jsem to zkoušela a pokaždé to bylo i cítit potom na beránkovi,nevíte co s tím?Formu jsem měla mytou v myčce,namočenou v jaru,drhnutou a furt nic a jak říkám,měla jsem už tři a pokoždé to samé
Ještě zkuste sůl a ocet, pořádně vymýt a opláchnout zevnitř i zvenku horkou vodou. Ocet hodně odstraňuje pachy. Já mám keramické formy také, ale ještě po mé mamince a nikdy nic cítit nebylo.Dnešní nové formy neznám z čeho se vyrábějí, jestli něco nevylučují při vyšších teplotách... Ale ten silikon by asi byl řešení...
Já bych ji ještě nechala bez náplně delší dobu vypálit v troubě. Tím už nic nezkazíte a třeba se ta glazura ustálí.
Přesně tak lidko, já taky bych ji šoupla do trouby a kdyžtak bych do ní udělal velikonoční výzdobu a bylo by to.
To povím až zítraMěla jsem to ještě naložené v octu,pach je pořád,počítám,že při pečení bude smrad,ale doufám,že nebude smrdět beránek.Jinak letí beran do koše a na příští rok koupím silikonovou
Tak jsem ho ochutnala a je dobrý, jen na jednom místě to bylo na kůrce cítit,ale jinak dobrý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.