Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvařit pivo po domácku?

Od: med® odpovědí: 9 změna:
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

2x

jistěže to půjde na webu je hodně návodů jak si ho podomácku připravit.Jen vybrat ten správný ,který vám bud vyhovovat.

jabraka*
hodnocení

2x
Já jsem se strejdy Google zeptal na :Pivo v prášku:
Vím ,že se tím zabývali před časem ve Výzkumáku sladařském a pivovarnickém v Lounech.
Tu je.
Pivo v prášku
Kolik stojí
1 kg koncentrátu (na 10 l desítky) 130 Kč. Kvasnice dalších 70 Kč. Zákazník ale může zvolit variantu bez kvasnic.
Co je potřeba
Koncentrát, velký hrnec, pet lahve či soudky, chladné prostředí _ nejlépe lednička, postačí i sklep.
Jak dlouho to trvá
Hlavní kvašení asi 5 dnů, zrání minimálně 10 dnů.
Kde se vyrábí?
Koncentrát je patentem Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského. Od 80. let vyráběl pastu, od roku 1995 přešel na prášek.
JABRAKA
marenka*

No já předložit manžovi pivo v prášku tak nevím nevím :D Hned se mi vybavila ta reklama s vodkou z tablety *haha*

jabraka*

Neboj,Máňo.V prášku je jen na začátku,Buchty se taky prodávají v prášku!A na konci je dobré,kvasnicové!

JABRAKA

marenka*

Neboj,Máňo *haha*dvě slovíčka, a víte co jste Jabrako provedl? Sedím tu sama u noťasu a řehtám se jak blázen *uf* Psi na mě koukají co se děje :D

repak*
hodnocení

1x

Uvařit půjde. Jestli produkt půjde pít je jiná otázka.:)

hodnocení

0x

Namátkou sladovnabruntal.cz/..., ale to jsem zvolil opravdu jen metodou házení kostky.Předhodil jsem googlu dotaz

pivo vaření doma

doplněno 27.03.10 09:07:

Ještě doplním jeden citát:

To si pište, že kdybyste to potom zkalkulovali, tak Vás půllitru jednoho takového Vašeho domácího piva vyjde na 250 _ 500 Kč.

Možná že pivo v prášku, o kterém píše níže Jabraka, vyjde levněji, tohle je citát z pivni.info/...

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Můžu vás ujistit, že výroba piva po domácku není žádný problém. Několik bývalých kolegů ze zaměstnání se tomuto oddávalo a předháněli se, komu se podaří lépe a já ochotně rozhodoval.;) Jsem pivař a mám dost rozmlsaný jazyk, ale více než polovina vzorků byla pro mě pitelných a některé jsem si dokonce oblíbil a nechal si po zaplacení surovin navařit několik dávek. Půllitr piva podle druhu vychází na cca. 12 -20 kč, což není zase tak hrozné. Na těchto stránkách: homebrewing.cz/... , a na spoustě dalších, se tímto fenoménem zabívají. Přeji štastné pokusy a zdárné výsledky.*pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]