Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příprava a pečení perličky

Od: papucok* odpovědí: 13 změna:

Prosím Vás o radu jak připravit a upéct perličku/drůbež.*modla*

Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Tak perličku jsem za celý život neochutnala, alespoň nepamatuji. A tak jsem našla jeden starý recept:

PEČENÁ PERLIČKA.

HANACKE-NUDLE-(Recept-z-tricatych-let-minuleho-stoleti)INGREDIENCE: 1 perlička, 100 g másla, 100g slaniny, 2 cibule, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vypranou mladou perličku špikovací jehlou protkneme slaninou, osolíme a dáme péci na drobně krájenou cibuli se slaninou, máslem a kořením. Při pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, perličku vyndáme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Hotovou šťávu necedíme, perličku naporcujeme a podáváme.

doplněno 24.03.10 18:44:

A kdo se chce podívat na živou (modrou), tak jsem si také oživila paměť : drubez.chovzvirat.com/...

papucok*
hodnocení

Děkuji za recept ,zkusíme.*slunce*

kytka*
hodnocení

3x

Já bych v tom nehledala problém, upečte ji jako pečete kuře. Dobrá by byla asi podlévaná červeným vínem, pěkně pokmínovaná ,posolená a šup s ní do trouby s knedlíkem a červeným zelím. Úplně to vidím, už se mi sbíhají sliny.

sebod*
hodnocení

2x

Záleží na jejím stáří. Starší se uoravuje podobně jako slepice, nebo bažant. Takže uvařit a potom omáčka. Nebo pozvolna péci (prošpikovat špekem). Jestli je mladá, můžeme z ní udělat všechno jako z kuřete.

doplněno 24.03.10 17:50:

starší se UPRAVUJE

kytka*
hodnocení

1x

Jakpak dopadla příprava perličky, myslím na Vás ,jak jste si pochutnali?

papucok*
hodnocení

Díky za optání,ale budeme ji dělat až na velikonoce.*srdce*

kytka*

papucok*
hodnocení

Děkuji Vám za rady.

Perlička je mladá,tak to zkusím jak kuře.*tanec*

kytka*

dobrou chuť

sebod*

Tak ať se zadaří. Dobrou chuť.

papucok*
hodnocení

Děkuji.

Kdyby to šlo,tak Vám dám okoštovat.*placni*

kytka*

Kdyby to šlo dejte fotečku, ať stále nedávám fotky jenom já:Dono když se to vyfotí, tak je lepší inspirace

papucok*
hodnocení

Pokusím se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]