Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím pořád něco jíst

Od: acihcn odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

je mi 14 a mám takový problém - musím pořád něco jíst..

Není to z hladu, ale prostě pořád něco - dívám se na film, učím se, čtu si.. Vždycky si musím něco vzít, abych se soustředila, jinak pořád přemýšlím, že bych si měla dát něco na jídlo.. Samozřejmě je to většinou sladký, protože nemám chuť si něco "vyrábět". Ve škole se to ještě nějak dá, ale když dojdu domů... Jedla bych třeba zeleninu a ovoce, to mi chutná, jenže sníst za odpoledne dvě jablka, pomeranč a papriku mi přijde dost a kde to mám pořád brát. Asi mi řeknete, že je to z nudy - asi jo, ale sportovat nechci. Nebaví mě snad žádnej sport a nechci se nutit do něčeho co dělat nechci jako tolik let předtím. V důsledku tohoto mám samozřejmě nějaké to kilo navíc a moje otázka zní:

Existuje něco, co není nějak kalorické, nebo tak, abych to jedla stylem "že aspoň něco jím"?

Děkuju moc

(Ano, vím že to zní divně - nehýbu se a nechci tloustnout, ale i tak to zkusím..)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možná "zajídáš" nervozittu, nebo to je jen věkem. Jsi ještě "ve vývinu", takže máš větší spotřebu. Jinak mě se nezdají 2 jablka, pomeranč a paprika za odpoledne hodně. Má se jíst nejméně 5 porcí ovoce a zeleniny denně, a toto jsou 4 porce... Možná také hodně jíš odpoledne, protože ve škole hladovíš, či máš malou svačinu, a možná i snídani? Chce to velkou snídani, rozumnou svačinu (ne sušenky či "bílé" rohlíky) - právě ty jablika, papriky, k tomu celozrnné rohlíky a oběd - a možná pak nebudeš tak "dlabat" odpoledne. Jinak se dá koupit v lékárně sprej HOOLDIA - je to roztok z kaktusu, který se stříká pod jazyk a snižuje chuť k jídlu.

andrea1*
hodnocení

1x

V potravinách se dají koupit různé, například kukuřičné křupavé plátky. Obsahují vlákninu, která navozuje pocit sytosti a tím pomáhají udržovat hmotnost. Navíc mají velmi nízký obsah tuku.

hodnocení

0x

Dobrý den. Když budeš pořád něco jíst (hlavně to sladké) a nebudeš se hýbat, budeš za čas jako bečka.;)...Uprav si stravovací návyky, malé porce a jez častěji. Pokud musíš pořád něco chroupat, pak si nakup zeleninu. A hlavně hodně pij, to je také důležité! Ale ne žádné sladké nápoje, bublinky atd. Měla by ses trošku hlídat, pokud se nechceš hýbat. Abys za čas nezaložila dotaz - jak rychle zhubnout, jaká dieta je nejúčinější atd...Každý se o sebe musí starat...:)

hodnocení

0x

ahoj, co si nakrájet třeba mrkev (je sladká), papriku, jablko, pomeranč - zkrátka co je právě v nabídce, aby to nebylo moc drahé... dá to asi trochu práce, ale nevyjde to zas tak draho a vystačí ti to na celé odpoledne... občas si přihoď třeba oříšky apod. abys měla změnu - jasně, dá to trochu práce, ale výsledek bude stát za to, uvidíš :)

gustav*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 16. 01. 2013 21:00:42
Čtěte si, prosím, lépe dotazy! Doporučovat bandáž žaludku je zde úplně mimo mísu!

sabule
hodnocení

0x

doporučím ti kiwi které si nakrájej na kolečka a pomalu vychutnávej, mě po tom vždycky trne jazyk a pak nejsem schopná toho moc sníst, a píj hodně často čistou studenou vodu oddaluje to hlad i chutě, nebo si kupuj Jogurt 0,1% tuku těch můžeš sníst kvanta a jsou i ovocné :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Když jsem pracovala 12h směny noční a při sezení byla nuda chroustala jsem musli,ovesne vločky.Neubyva to a není to až talk kaloricke.

bilytygr*
hodnocení

0x

Tak...Radila bych ti jíst ráno musli a sportovat.Bez sportování nezhubneš.*klik*

sabuli
hodnocení

0x

podle mě není musli dobrá volba většina z nich je kalorická a když ně mají vysoký obsah sacharidů radsi jez 5 denně prejdi na tmave pecivo , kup si chrom který oddaluje chut na sladké, jde koupit jako vitaminy v Rossmann nebo lékarnách od značky Maxi vita (cca 60kš), nebo Bio aktivní vlákninu v lékarně :) ale to j zas na hlad spíš než na chut (180,-)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]