Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit molusků

Od: barusek* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je mi 14 let a už od malička mám na rukou molusky a nevim jak se jich mám zbavit. Nemáte nějaký osvědčený přípravek nebo způsob?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Vyškrabávání molusek u lékaře je velmi bolestivé - dcera to několikrát zažila jako malá a brečela, už když jsme přicházely do čekárny. Jiná paní doktorka poradila udělat koupel s přídavkem přípravku Oilatum, pak asi po čtvrt hodině máčení molusky vyškrabávat ve vodě pemzou (což není bolestivé) a po této koupeli vyškrabaná místa dezinfikovat Jodisolem. Bez bolesti byly molusky pryč během tří koupelí.

pb®
hodnocení

2x

Molusan od Karla Hadka karelhadek.eu/...

Nemam vyzkousene, ale jine pripravky pouzivam.

iruz3*
hodnocení

2x

Já mám vyzkoušené jodové pero. Na každou molusku pravidelně několikrát denně. Zmizí, ale po nějaké době se bohužel objevují zas.

kytka*
hodnocení

0x

co jsou to molusky?*nevi*Ještě jsem to neslyšela

barusek*
hodnocení

No sou takový pupínky. Když to zadáte na internetu tak se vám to objeví.

kytka*

Tak jsem si pročetla , tak jsi to jistě také četla ,že je to virového původu a je velice zdlouhavá cesta, jak se jich zbavit. Je zajímavé, že doktoři si mnohdy neví rady -patrné z té diskuse . Jedna paní tam píše zkušenost, která jim pomohla se molusků zbavit. Potírat Extraktem z tropické rostliny SAGRADIN od firmy DIOCHI a k tomu 2x denně užívat tablety z hlívy ústřičné nebo hlívu čerstvou. Má s tím výbornou zkušenost ,po vyzkoušení všeho možného. Opravdu jsem do dneška nevěděla,že něco takového existuje.Popros maminku, a poraďte se s tvojí lékařkou o této léčbě, nebo zda je to možné zakoupit v lékárně ,jistě to nebude levné. Přeji ti ať má léčba úspěch.*palec*

kata*
hodnocení

0x

Mám 18měsíčního syna, na bříšku se mu také objevila moluska, seškrábnutí a nic jiného na ně nepohlo. Paní doktorka nám řekla, že jsou to molusky a že jdou akorát seškrábnout. Náhodou jsem se doslechla o InfectoDellu (je to lék určený přímo na molusky), který je k dispozici volně k lékárnách, stojí něco kolem 250 korun, je to vodička, která se aplikuje 2x denně a musím říct, že již po 3 dnech, na to začala moluska reagovat, zarudnou a pak zmizí. Žádné další, se nám zatím neudělali a všech jsme se úspěšně a bezpolstně zbavili.

jita*
hodnocení

0x

Dcera měla molusky jako malá.Chodila na škrábání a moc plakala.Pak jsem si poradila sama.Někde na netu jsem si přečetla že je třeba molusky seškrábnout dřív než vyzrajou a to jsem ji udělala vždy sama lžičkou nebo lehce nehtem.pak je třebo to dezinfikovat.Velice důležité je nosit pouze bavlněné oblečení ale nové! V žádném případě nekupovat oblečení v sekáči nebo po někom.!Molusky se drží v oblečení a nepomůže ani vyprání.Stačí vzít na sebe oblečení po někom kdo molusky kdysi měl a nezbavíte se toho.Dceři to pomohlo.Prádlo vždy důkladně vyžehlit.

bloodyvalentine*
hodnocení

0x

Dobrý den, měla jsem stejný problém. Nic jiného než vyškrábnutí u doktora mi nepomohlo. Teda nejednalo se o vyškrábnutí, nýbrž mě je trhala pinzetou. Je to nepříjemné, někdy to fakt bolí, ale musím zaklepat, že se mi nevrátily. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]