Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit akné

Od: evangeline* odpovědí: 22 změna:
dobrý den , už asi 5 let mám problémy s akné, používám různé kosmetické přípravky, chodím na kožní, ale nic z toho nezabírá.*nevi*.PROSIM VÁS, nevíte někdo co s tím? moc děkuju

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rosalindaaa*
hodnocení

0x
ten samy problem ma moje sestra, ma akne uz od patnacti let a ted ji bude uz skoro tricet, ale hodne ji pomohl morsky vzduch a odbornici radi hodne pit neslazene vody

hodnocení

0x

super dvojka
hodnocení

0x
Dle mých zkušeností ti radím, aby jsi si koupila dětské či jakékoliv jiné neparfemované mýdlo, kterým si 2xdenně umyješ obličej. Žádnou kosmetiku nedoporučuji.

hodnocení

0x

Aby to ty kosmetické přípravky spíše nezhoršovaly...

Vim že tě to neuklidní ale během pár let většinou akné odezní, buď úplně a nebo skoro úplně ;)

kačula*
hodnocení

0x
Nevim kolik ti je.Ale ja pouzivala Niveu cisti gel a ten mi pomohl potom jsem pouzivala od Avonu cisti gel z morskych ras a byl uplne super.Morske rasy jsou pry dobre

šťastná*
hodnocení

0x
Akné hodně ovlivňuje množství a složení Tvých hormonů, sklon k tvoření akné bývá dědičný. Jeho projevy můžeš zmírnit dostatečným pitným režimem (nejvhodnější je neperlivá obyčejná voda, nic sladkého!) a omezením nebo úplným vynecháním dráždivých potravitn (např. čokoláda, koření, atd.). Důležité je udržovat pleť čistou a dostatečně hydratovanou. Přesušená pleť bývá podrážděná a pleť reaguje právě zvýšenou tvorbou mazu a tvořením těch nepříjemných pupínků. Doporučuji vhodnou hydratační emulzi nebo krém specializovaný na aknenózní pleť. Nevím, kolik máš let, ale věř, že časem (během pár let) to přejde. Radím obrnit se trpělivostí.
svetluska*

Naprosto souhlasím, jen bych ještě přidala dostatek spánku a nepřehánět to s kosmetickými přípravky ve snaze akné co nejvíce překrýt - vše se jen zhorší. Znám i pár případů, kdy ke zlepšení došlo při užívání hormonální antikoncepce - ale nedoporučuji ji brát jen z důvodu akné.

Jen vydrž - bude líp.

vercas*
hodnocení

0x

ahoj, nevim jaky mas typ pleti. ja mam typicke t - takze celo, nos a brada mastne. na koznim mi predepsali prvni aknemycin - pomaha, ale musis si vyzkouset jak ho pouzivat. me pomohlo asi tak jednou az dvakrat tydne vecer nebo v prubehu dne vycistit oblicej - proste klasicky omyt teplou vodou s mydlem nebo mycim gelem urcenym pro mastny typ pleti (to delam samozrejme kazdy den), pouzit peeling a potom natrit tim aknemycinem. ale chce to opravdu jen slabou vrstvu. potom jsem mela jeste eclaran - pouzivat jen na jednotlive pupinky protoze dost vysusuje. ale na ty jednotlive fakt pomaha. chce to zase omyt teplou vodou a potom namazat.

jinak jak pisou ostatni pomaha pit hodne neslazenych vod, jist ovoce, zeleninu, omezit cokoladu. a taky zapoj dost pohybu, potem odejdou z tela i skodlive latky ;) jako masku pouzivam tu z mrtveho more a naprosto mi vyhovuje. vyzkousej, uvidis sama.

chce to trpělivost *palec*

nensy*
hodnocení

0x
evangeline-To co tady napsala ŠTASTNÁ má naprostou pravdu:(jedině navštěvovat kosmetiku a naučit se stím žít .*plac*Moje kamarádka má ten samí problém nic si stoho nedělej ten kdo tě bude opravdu mít rád tak mu to nebude vadit*tanec*.SO.
kačka
Vylúčenie čokolády alebo inej potraviny nič nevyrieši. Mám s tým skúsenosti. Takmer pol roka som nejedla čokoládu, nič s obsahom kakaa, pomaranče ani kapustu. A figu to pomohlo. Akné dosť súvisí s kvalitou vody, s ktorou sa umývate. Skúste aspoň týždeň používať na umývanie inú vodu ako doteraz /kúpte si pitnú vodu z obchodu/. Večer si vždy poriadne očistite tvár a naneste kvalitný krém. Ja používam z lekárne Altermed - existuje na suchú, normálnu a zmiešanú a na mastnú a problematickú pleť. Je dosť drahý, ale pomáha. Dobrý je i Pure od Garnier. No nečakajte zázraky, žiadny krém vám akné nezastaví, ale pomôže rýchlejšie zahojiť a zamedzuje tvorbe jazvičiek. Zakúpte si z lekárne Lactobacilus Acidophilus a užívajte dlhodobo. Nepoužívajte kozmetiku určenú pre mladých, pretože zbytočne pleť vysušuje.

owletka*
hodnocení

0x
Vyzkoušej OK Gel. - www.yew.czechian.net.

šťastná*
hodnocení

0x

Informace z jedné knihy, co se mi dostala nedávno do rukou, mě inspirovalo k tomu, abych se vrátila ke zdejší problematice. Chtěla bych podotknout, že si plně stojím za názorem, jenž jsem napsala výše (vlastní zkušenost a zkušenosti mých dcer). Dobrá je i většina ostatních odpovědí. Na rozpacích jsem trochu při doporučeních týkajících se ošetřování pleti vodou a mýdlem, tam bych já osobně byla velmi opatrná. Pokud to však někomu vyhovuje a pomáhá, ať to tak dělá. Každý jsme jedinečný a každý máme jedinečnou pleť, která vyžaduje to své. Jen je třeba hledat a zkoušet.
Mám jeden inspirativní nápad: což takhle vyzkoušet přírodní cestu ošetřování pleti? Věděli jste, že lze využít např. léčivé účinky cibule, citrónu, medu, ovesných vloček či mouky, mrkve, smetany či zelí? Taky jsem na to koukala! Je to teprve pár dnů, na účinky je třeba pár týdnů počkat. Dcery jsou dobrovolnými pokusnými králíky.
Zde je ta kniha: Praktické rady a návody pro domácnost, zdraví a krásu, Nakladatelství Knižní expres, s.r.o., sestavila Jaroslava Vavrošová.

karina*
hodnocení

0x
je dobre se o pokozku starat, aby byla cista a pritom ji nedrazdit. Na umyvani pouzivam jemne mydlo se soli z mrtveho more (www.salt.cz - asi 50kc), pres den si natiram kuzi takovou tou bilou niveou v tube (asi 60kc), a 1x tydne se koupu, ale zjistila jsem, ze normalni voda mi nedela zrovna moc dobre, tak si tam taky sypu sul z Mrtveho more (taky z www.salt.cz - petikilovku za 400). Ahoj Kari

miljan*
hodnocení

0x
Bohužel, akné není nemoc pleti, jak si většina lidí myslí, ale nějaký nesoulad v organismu. A ten je třeba zjistit. Je málo MUDrů, kteří to dovedou diagnostikovat.

andrejka1*
hodnocení

0x
Čau lidi, já mám problémy s akné už asi rok. Hlavně na čele, sem tam na nose ale říkám vám jediný: NEVYMAČKÁVAT! potom vám tam zůstanou takový jizvičky jako mě. Opravdu, vydržte to :-*

aneta*
hodnocení

0x
Ahoj, stejný problém jsem řešila i já. Akné se mi na mém obličeji objevilo od puberty, docházela jsem ke kožním lékařům, používala nejrůznější léky, např. eryfluid, zynerit atd. Léky od dermatologů mi pomáhaly jen částečně, pak jsem si na ně navykla a moje pleť už nereagovala na žádný z nich, spíš se vždycky vysušovala, bylka dehydratovaná. Nepomohla mi ani kosmetika z lékáren, na Vichy jsem začala být alergická, Bioderma mi zabrala tak půl roku a opravdu mi nepomohlo ani LaRoche, Keenwel, Germain, Ainhoa, co mi doporučovala moje kosmetička. Na doporučení gynekoložky jsem začala užívat antikoncepci, která projevy trošku zmírnila, ale měla zase negativní účinky na to, že potlačovala chuť na sex a to nebylo moc příjemné. Z antikoncepcí jsem toho vystřídala hodně, mě osobně na akné zabrala nejvíce Yadine od Scheringu, ale nebylo to zase tak slavné. Jednou mi moje praktická lékařka doporučila, ať si zkusím pleť natírat obyčejnou indulonou. Zní to divně, ale opravdu mi to hooodně pomohlo. Žádné krémy, jenom obyčejnou modrou nebo měsíčkovou indulonu. Dnes už ji používám druhý rok a jsem spokojená, vyhodila jsem všechny tonika na akné, večer a ráno si očistím pleť gelem na odlíčení, používám buď biodermu nebo čistící pěnu Efaclar od La Roche a jako krém jedině indulonu. Ještě se mi osvědčil make-up od La Roche:)

deratizer
hodnocení

0x

Zdravim

Mozno je problem v tom ze si to roznášaš.Skus si nechytat tvar pretoze mastnymi spinavymi rukami sa ti roznasaju bakterie a vytvaraju nove pupienka,Poznam to na sebe tiez mam rozne pripravky cistim si tvar,pouzyvam antibiotikum ktore zaberaju ale ked pokial si chytam tvar robia sa mi stale nove a nove.

nicolaa*
hodnocení

0x
Ahojky chtěla bych poradit jak se zbavit akné co nejrychleji a ještě jak se zbavit černých teček.Zkoušela jsem snad už všechno,ale nic nezabíra .pls poraďte mi ..děkuju :)

akaterina*
hodnocení

0x
já jsem používala Zineryt, a docela mi pomohl...

lukino*
hodnocení

0x
Dobrý den.
Celou diskuzi jsem nečetl jen vím, že cca od 16,5 nebo 17 let mně trápilo akné asi do 20 něco teď mi bude 21 a nemám po akné ani stopu. Myslím, že je zbytečné psát můj životopis o akné ale dívání se do zrcadla a otázky v mém nitru jak asi působím na ostatní mně odprovázeli pořád. Tajně jsem doufal, že to jednou přejde vyzkoušel jsem snad všechny druhy přípravků od drahých vichi co mně vyšli na 1500 , různé tabletky, masti, desinfekce od kožních lékařů i na vlastní pěst atd. atd. že jsem snad do toho dal několik tisíc ale říkal jsme si jsou to jen peníze a já chci být zdravý už akné nechci. Nakonec jsem po stálém hledání informací atd. našel produkt, který akné léčí a daleko více kožních věcí. Nechci nikoho přemlouvat ani přesvědčovat, že to je to pravé ořechové já sám vyzkoušel všechno a to co bych Vám mohl nabídnout mi pomohlo docela příjemným způsobem a za pár týdnů mít akné nebudete a budete se cítit daleko lépe. Mějte se hezky a napiště na icq: 337 327 347 a nebo na email: dart.bw@seznam.cz Nebojte se všechno jsem si zažil a rád Vám poradím a pomůžu. Dané přípravky mám v omezeném množství ale pokud bude mít někdo zájem rád pomůžu.Neberte to jako žádnou komerci pokud se mi nikdo neozve, tak Vám jen přeji ať jste brzy krásní ;) buď to přejde samo za pár let a nebo tomu můžete pomoct ale nechci tady psát straašně dlouhý článke to raději poradím každému zvlášť kdo bude chtít sám.

mozeg
hodnocení

0x
Mno mně občas pomůže obyčejná pasta na zuby...*afro*

7tecek*
hodnocení

0x
Ahojky!já doporučuju kopřivový čaj pít po deseti dnech a pak vynechat vyčistí krev, hodně píít celkově vodu bez bublinek a žádná slazená ,určitě si čistit každý večer pleť pokud se maluješ tak odličovacím mlékem,tonikem a mě hodně vyhovuje měsíčkový krém od Barekolu je hojivý, nemastný a léčivý a co nejvíc bych taky doporučila..tak orgasmus ten mi nažene do hlavy krev, že se prokrvím tvář ;))lepší jak nějaký pelling.Pokud je ale problem opravdu horší tak jsem slyšela že leasr, ale je to jen dočasný.Hodně úspěchů!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]