Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ganulovaná jíška - není lépe rozpustná

Od: sabrina® odpovědí: 17 změna:

Ahojky, mám problém jenom já nebo i ostatní? Poprvé jsem si koupila granulovanou jíšku a když jsem ji (podle návodu) přisypala do vroucí tekutiny , tak se mi nerozpustila , omáčku nezahustila a ty granule mi tam teď plavou... Prosím pomóóóc...nevím co s tím! Hlavně, že mají na obale napsáno : " LÉPE ROZPUSTNÁ " - vyrábí to Vitana.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Sabrino, zkuste omáčku přecedit a přepasírovat přes cedník. - možná by to šlo i rozmixovat. Já nepoužívám kupovanou jíšku, raději si ji dělám sama. A když by omáčka byla málo hustá, rozmíchejte v hrnku trochu studené vody a lžíci hladké mouky nebo solamylu a ještě ji dohustěte. Někdy stačí i udělat kuličku s másla a hladké mouky. Určitě to půjde napravit. *placni*

kytka*

Já bych ji tyčovým mixerem rozmixovala, ale ještě se mi to nestalo, občas ji použiji také .

doplněno 16.03.10 18:41:

Lépe je omáčku nebo polévku odstavit ,aby přímo nevřelo a nasypat ,rozmíchat, malinko povařit jen minutku, ale není nad domácí jíšku.*tuc*

hodnocení

3x

Zkuste to, jak radí paní Lidka, příště si kupte od KNORRA jíšku. Ta od Vitany to dělá, jednou jsem ji zkusila a vyhodila jsem ji...Nejlepší je si udělat jíšku doma. Ale tu od Knorra občas použiju, když spěchám a rozpouští se dobře, ale je dražší...

binka*

Atramo. mně to dělá i jíška od Knorra. Copak omáčka, maso vyndám a použiju buď mixér nebo cedník, horší je to s polévkou ... Chci tam mít zeleninu nebo brambory na kousky, ne propasírovanou jak pro dítě ... Nehledě na to, že má pak pokrm divnou chuť - cítím tam ztuhlý omastek ...Není nad domácí jíšku.

annas*
hodnocení

1x

Také dělám jíšku sama. Ale na zkoušku jsem granulovanou jíšku koupila. Existují 2 druhy - jeden se může dávat rovnou do horké polévky či omáčky. U druhého se musí vařící tekutina vypnout, nechat chvíli odstát a teprve potom rozmíchat jíšku. U tohoto druhého typu se mně také jednou stalo, že jsem jíšku nasypala do vařící omáčky a zůstaly v ní hrudky - nepřečetla jsem si návod. Při dalším použití - vše bez problémů. Zkuste se podívat na přípravek, který máte doma, přečíst si návod a prověřit, zda jste postupovala správně.

hodnocení

Návod jsem si pročetla pozorně a postupovala podle něj : vsypat do vroucí tekutiny a 1 min. nechat povařit . Nějak se nezadařilo...tuto jíšku už nikdy více!*ee*

karina*

Takhle stejně jsem 1x dopadla i já. Myslím, že chyba je v tom návodu, že se nemá sypat do vroucí vody, ale má se předem rozmíchat ve vlažné. Nevím co jsem měla za značku, ale vrátila jsem se ke klasice - samodoma dělané.*tuc*K.

hodnocení

Také si dělám jíšku doma, ale chtěla jsem to vyzkoušet...a takto jsem dopadla. Rozmixovala jsem to a už je omáčka O.K. .Všem děkuji a jíšku okamžitě vyhazuji!

lidka*

Sabrino, to není nutné vyhodit. Já mimo vajíčka přidávám do špenátu i trochu jíšky, tam by to určitě šlo. Jinak na zahuštění šťávy třeba k příroďáčkům. Třeba to vyzkoušejte, jak doporučují kolegyně, do polévky odstavené z plotýnky a teprve potom nechat přejít varem. Jistě by se ještě něco našlo, kde ji použít. Ale to je jen můj nápad, kde by možná ještě byla k použití. *placni*

hodnocení

0x

Taky jsem ji jednou zkusila, spíš ze zvědavosti, ale neosvědčila se, měla jsem stejný problém, Knorr jsem nezkoušela, ale ještě navíc jsem se potom v časopise dočetla, že v těchto instantních je spoustu E-ček, tak si říkám, že domácí jíška není zase tak náročná, tak proč kupovat náhražky?

1jara*

Takto dělám jíšku, naučil jsem se to na vojně. Na pekáč nasypu mouku, tak pěti milimetrovou vrstvu. Dám do vyhřáté trouby nechám upéci pozor hlídat je to velice rychlé.Nechám s chladnout, uložím do vakuové sklenice a mám na víckrát. Stačí nasypat do hrníčku zrozmíchat se studenou vodou a můžete zahusťovat.

doplněno 19.03.10 20:58:

Hlavně je bez tuku.

hodnocení

Tak tuhle jíšku neznám, ale vypadá to zajímavě...určitě vyzkouším.

barbakan*
hodnocení

0x

Milé dámy, i já používám jíšku Knorr,ale dříve než ji vložím do polévky(omáčky) rozmíchám ji ve sklenici teplé vody a pomalu,za stáleho míchání ji vleju do polévky.

kytka*

:DUž jsem se lekla než jsem dočetla ji leju do Wc . jako v tom vtipu povaříme ,zamícháme a za pozvolného míchání lejeme do WC*smich*

19.03.10 18:15
hodnocení

*hej**smich**smich**smich*

kolonka
hodnocení

0x

Souhlasím, že nejlepší je jíška domácí. Někdy není čas nebo suroviny na její smažení. Proto když mám čas a dělám jíšku máslovou nebo sádlovou, udělám jí rovnou na pánvi více, třeba i z půlky másla, řidší nebo hustší, jak je kdo zvyklý. Použiji potřebné množství, ostatní nechám vychladnout a vlažnou dám do kelímku s víčkem do lednice (lepší je širší a nižší kelímek), kde vydrží třeba i měsíc. Při potřebě jí rychle a snadno naškrábu lžící a použiji klasicky.

eli*
hodnocení

0x

když jsem si koupila nějakou levnéjší, myslím bylo to Tesco, když jsem to chtěla vyzkoušet, tak jsem musela dát polovinu balení, aby to mělo nějaký efekt... ale s jíškou od Vitany problém nemám, používám tu tmavou a opravdu si nemůžu stěžovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]