Nejste přihlášen/a.
Ahojky, mám problém jenom já nebo i ostatní? Poprvé jsem si koupila granulovanou jíšku a když jsem ji (podle návodu) přisypala do vroucí tekutiny , tak se mi nerozpustila , omáčku nezahustila a ty granule mi tam teď plavou... Prosím pomóóóc...nevím co s tím! Hlavně, že mají na obale napsáno : " LÉPE ROZPUSTNÁ " - vyrábí to Vitana.
Sabrino, zkuste omáčku přecedit a přepasírovat přes cedník. - možná by to šlo i rozmixovat. Já nepoužívám kupovanou jíšku, raději si ji dělám sama. A když by omáčka byla málo hustá, rozmíchejte v hrnku trochu studené vody a lžíci hladké mouky nebo solamylu a ještě ji dohustěte. Někdy stačí i udělat kuličku s másla a hladké mouky. Určitě to půjde napravit.
Zkuste to, jak radí paní Lidka, příště si kupte od KNORRA jíšku. Ta od Vitany to dělá, jednou jsem ji zkusila a vyhodila jsem ji...Nejlepší je si udělat jíšku doma. Ale tu od Knorra občas použiju, když spěchám a rozpouští se dobře, ale je dražší...
Atramo. mně to dělá i jíška od Knorra. Copak omáčka, maso vyndám a použiju buď mixér nebo cedník, horší je to s polévkou ... Chci tam mít zeleninu nebo brambory na kousky, ne propasírovanou jak pro dítě ... Nehledě na to, že má pak pokrm divnou chuť - cítím tam ztuhlý omastek ...Není nad domácí jíšku.
Také dělám jíšku sama. Ale na zkoušku jsem granulovanou jíšku koupila. Existují 2 druhy - jeden se může dávat rovnou do horké polévky či omáčky. U druhého se musí vařící tekutina vypnout, nechat chvíli odstát a teprve potom rozmíchat jíšku. U tohoto druhého typu se mně také jednou stalo, že jsem jíšku nasypala do vařící omáčky a zůstaly v ní hrudky - nepřečetla jsem si návod. Při dalším použití - vše bez problémů. Zkuste se podívat na přípravek, který máte doma, přečíst si návod a prověřit, zda jste postupovala správně.
Návod jsem si pročetla pozorně a postupovala podle něj : vsypat do vroucí tekutiny a 1 min. nechat povařit . Nějak se nezadařilo...tuto jíšku už nikdy více!
Také si dělám jíšku doma, ale chtěla jsem to vyzkoušet...a takto jsem dopadla. Rozmixovala jsem to a už je omáčka O.K. .Všem děkuji a jíšku okamžitě vyhazuji!
Sabrino, to není nutné vyhodit. Já mimo vajíčka přidávám do špenátu i trochu jíšky, tam by to určitě šlo. Jinak na zahuštění šťávy třeba k příroďáčkům. Třeba to vyzkoušejte, jak doporučují kolegyně, do polévky odstavené z plotýnky a teprve potom nechat přejít varem. Jistě by se ještě něco našlo, kde ji použít. Ale to je jen můj nápad, kde by možná ještě byla k použití.
Taky jsem ji jednou zkusila, spíš ze zvědavosti, ale neosvědčila se, měla jsem stejný problém, Knorr jsem nezkoušela, ale ještě navíc jsem se potom v časopise dočetla, že v těchto instantních je spoustu E-ček, tak si říkám, že domácí jíška není zase tak náročná, tak proč kupovat náhražky?
Takto dělám jíšku, naučil jsem se to na vojně. Na pekáč nasypu mouku, tak pěti milimetrovou vrstvu. Dám do vyhřáté trouby nechám upéci pozor hlídat je to velice rychlé.Nechám s chladnout, uložím do vakuové sklenice a mám na víckrát. Stačí nasypat do hrníčku zrozmíchat se studenou vodou a můžete zahusťovat.
doplněno 19.03.10 20:58:Hlavně je bez tuku.
Milé dámy, i já používám jíšku Knorr,ale dříve než ji vložím do polévky(omáčky) rozmíchám ji ve sklenici teplé vody a pomalu,za stáleho míchání ji vleju do polévky.
Souhlasím, že nejlepší je jíška domácí. Někdy není čas nebo suroviny na její smažení. Proto když mám čas a dělám jíšku máslovou nebo sádlovou, udělám jí rovnou na pánvi více, třeba i z půlky másla, řidší nebo hustší, jak je kdo zvyklý. Použiji potřebné množství, ostatní nechám vychladnout a vlažnou dám do kelímku s víčkem do lednice (lepší je širší a nižší kelímek), kde vydrží třeba i měsíc. Při potřebě jí rychle a snadno naškrábu lžící a použiji klasicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.