Nejste přihlášen/a.
Ahoj,potřebovala bych radu. Chtěla jsem osmažit stehýnka obalovaná v trojobalu,ale vím,že jsem to jednou dělala a nebyla úplně u kosti dodělaná . Je nějaký způsob,jak to udělat, aby se dobře propekla i u kosti?
Když smažím kuřecí stehna, naříznu stehno (spodní paličku) v polovině od vrchu až dolů ke konci a na obě strany maso jakoby rozevřu. Vznikne takový trojúhelník. Dávám při tom pozor na tu slabou špičatou kůstku, která je těsně u stehenní kosti. To kvůli malým dětem, abych ji nepřeřízla a nezůstala špička v mase. Potom obalím v trojobalu. Podobně udělám i vrchní část stehna. Takže z toho udělám dva řízky. Ale i celé stehýnko lze udělat podobně. Na počátku osmažím rychle z obou stran a potom pomalu dosmažím pod pokličkou a nebo dám do trouby asi na 120°C - jenom dopéct. Dobrou chuť!
Tak já se přiznávám,že jsem je nakonec upekla. A pak jsem si to i rozmyslela s tím vařením,takže až příště budu chtít smažít v trojobalu,tak to hodlám udělat tak, jak říkáte. tedy osmahnout a potom dopéct.
Děkuji všem a dobrou chuť ( pokud zrovna jíte)
Dopadla jsem kdysi stejně s králičími stehny - osmažená na pánvi jsem je hrdě naservírovala a s hrůzou zjistila, že jsou u kosti syrová... Pak mi tchyně vysvětlila (u nás doma se tohle jídlo nedělávalo), že musím tyto "vysoké" řízky smažit v troubě. Rozpálím tuk v pekáči, nakladu řízky a pomalinku smažím, za 20 minut obrátím a smažím dál.
Práě po takových zkušenostech s většími stehny už pouze dělám tak, že stehno vykostím, udělám řízek přes celý talíř a kosti využiju na vývar.
Několik možností. Maso předvařit ve slané vodě (10 minut varu stačí) a pak smažit. Lze také prodloužit dobu smažení snížením teploty, čím má porce čas na dokonalé prohřátí (propečení). A je také možné porce po usmažení nechat dojít v troubě...
Tohle jsme dělali kdysi na čundru s celým kuřetem. Nezapomeňte ale že s vařením, vyvaříte část chuti a změníte přirozenou chut kuřete. Ale řešení je to dobré.
S tím předvařením si nejsem jista.Maso musí zákonitě přeci ztratit část své chutě.
kytka já ještě je maximálně vykostím.
Velmi dobré je,když stehýnka nebo jakékoliv jiné maso usmažíte tak,aby byla stouhanka opečená.Pak i když jsou uvnitř syrová,dám na pekáč,trošku podleju vodou(někdo dává omastek),přikryju a dám péct asi na 180,stupňů cca 40,-50,minut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.