Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smažená kuřecí stehýnka - nejsou dodělaná

Od: malalusy* odpovědí: 19 změna:

Ahoj,potřebovala bych radu. Chtěla jsem osmažit stehýnka obalovaná v trojobalu,ale vím,že jsem to jednou dělala a nebyla úplně u kosti dodělaná:( . Je nějaký způsob,jak to udělat, aby se dobře propekla i u kosti?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Když smažím kuřecí stehna, naříznu stehno (spodní paličku) v polovině od vrchu až dolů ke konci a na obě strany maso jakoby rozevřu. Vznikne takový trojúhelník. Dávám při tom pozor na tu slabou špičatou kůstku, která je těsně u stehenní kosti. To kvůli malým dětem, abych ji nepřeřízla a nezůstala špička v mase. Potom obalím v trojobalu. Podobně udělám i vrchní část stehna. Takže z toho udělám dva řízky. Ale i celé stehýnko lze udělat podobně. Na počátku osmažím rychle z obou stran a potom pomalu dosmažím pod pokličkou a nebo dám do trouby asi na 120°C - jenom dopéct. Dobrou chuť! *tuc*

malalusy*

Tak já se přiznávám,že jsem je nakonec upekla*smich*. A pak jsem si to i rozmyslela s tím vařením,takže až příště budu chtít smažít v trojobalu,tak to hodlám udělat tak, jak říkáte. tedy osmahnout a potom dopéct.

Děkuji všem a dobrou chuť ( pokud zrovna jíte)*palec*

Dopadla jsem kdysi stejně s králičími stehny - osmažená na pánvi jsem je hrdě naservírovala a s hrůzou zjistila, že jsou u kosti syrová... Pak mi tchyně vysvětlila (u nás doma se tohle jídlo nedělávalo), že musím tyto "vysoké" řízky smažit v troubě. Rozpálím tuk v pekáči, nakladu řízky a pomalinku smažím, za 20 minut obrátím a smažím dál.

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Práě po takových zkušenostech s většími stehny už pouze dělám tak, že stehno vykostím, udělám řízek přes celý talíř a kosti využiju na vývar.

binka*

Já si rovnou koupím stehenní řízek. Pořádně vykostit to neumím. :)

kytka*

pokud chcete mít stehýnka jakoby v celku, stačí naříznout z obou stran ke kosti, aby při smažení se masíčko dobře právě propeklo i u kosti.

fidonet*

Přesně tak! A neztratí to chut´

sebod*

Já dávám stehna na pár minut do mikrovlnky, pak teprve obalím a usmažím.

hodnocení

2x

Několik možností. Maso předvařit ve slané vodě (10 minut varu stačí) a pak smažit. Lze také prodloužit dobu smažení snížením teploty, čím má porce čas na dokonalé prohřátí (propečení). A je také možné porce po usmažení nechat dojít v troubě...

malalusy*
hodnocení

Právě s tou vodou mě to napadlo. Asi to zkusím;)

fidonet*

Tohle jsme dělali kdysi na čundru s celým kuřetem. Nezapomeňte ale že s vařením, vyvaříte část chuti a změníte přirozenou chut kuřete. Ale řešení je to dobré.

papene*

*nevi*S tím předvařením si nejsem jista.Maso musí zákonitě přeci ztratit část své chutě.

doplněno 14.03.10 11:28:

kytka*palec* já ještě je maximálně vykostím.

kytka*

Já osobně bych to nepředvařovala,*nevi*a nepředvařuji.

doplněno 14.03.10 11:22:

buď vařím nebo peču,či smažím.

fidonet*
hodnocení

2x

Víc tuku, delší smažení? Jinak tchynka to dělá v fritáku, ale já to s ženou normálně smažíme. Ono zas ( při malém množství doma - ne pro restauraci ) stačí během smažení k té kosti rýpnou a uvidíte zda už jsou.

A prosím, jsme ještě v práci a vy mi tady děláte chutě :) .. mňam

hodnocení

0x

Ahojky, taky stehna naříznu kolem kosti a potom není problém, že by řízky byly u kosti syrové...*klik*

hodnocení

0x

I já stehýnka naříznu, pomalu smažím a na závěr dám do trouby.

arakain77*
hodnocení

0x

Velmi dobré je,když stehýnka nebo jakékoliv jiné maso usmažíte tak,aby byla stouhanka opečená.Pak i když jsou uvnitř syrová,dám na pekáč,trošku podleju vodou(někdo dává omastek),přikryju a dám péct asi na 180,stupňů cca 40,-50,minut.

U nas se praktikuje stejny postup, jen se hodi do trouby nasucho v pekaci s poklickou. Timto se nevysusi a nerozmoci nebo nenasaknou olejem.

dracek*
hodnocení

0x

a já přidám též jednu jednoduchou radu ,při smažení použijte poličku ,to pomáhá taky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]