Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na kalíšek jsem všude četla jen samou chválu, a proto jsem si ho pořídila, hlavně proto, že je to ekologické řešení. Projela jsem diskuze na netu, ale nikde jsem nenašla nikoho, kdo by měl stejný problém jako já. Kalíšek v pauze po vyvaření zapáchá. Je to to jediné zatajované mínus, které má?
Manželka používá na dezinfekci kalíšku Milton www.lekarna.cz/mi/... a žádný problém se zápachem není.
Pokud si dobře pamatuji jednu starou diskuzi na jiném serveru, tak si ženy na něj nestěžovaly, ale všechny to označili v souhrné odpovědi jako pěkný HNUS. Ted´ proč? NJebudu tady rozvádět všechny výhody a nevýhody, ale připomenu jednu, která mi ulpěla na paměti. Dovedete si představit, když jej budete potřebovat vyměnit nekde v obchodáku, na veřejných záchodcích a třeba při delší cestě vlakem / letadlem? Co trošku hygieny? jak to uděláte? Řešením je mít dva, ale co pak? Většina žen to opravdu označila jako dobrý nápad, ale v praxi nic moc. Jak říkam : mínus body - hygiena, nemožnost soukromí kdekoli jej vyměnit( s jinými dámskými potřebami takové problémy mít nebudete ), nelibá vůně, 100% učinek taky dámy zvažovany. A HYGIENA fuj..( tedy pokud nejste doma, nebo někde ve svém soukromí, kde vás opravdu nikdo nebude rušit při používání */ aplikaci )
Proc v obchodaku? Pokud zena nema extra silnou menstruaci tak neni duvod si ho menit na takovych mistech. Ja si myslim, ze je to fajn reseni. Neznam vas nazor, ale kazdy, kdo si uvedomuje hory vlozek, ktere se velice spatne likviduji, musi souhlasit, ze je potreba najit ekologictejsi reseni.Nemyslite?
Ano to máte pravdu, z ekonomického hledista, je to TOP řešení. Jen jsem shrnul celou diskuzi asi o 100 příspěvcích do kraťoučké odpovědi. Nikdo to neodsuzuje ( ten kalíšek ), ani uživatelky ( které jej používají ). Napsal jsem Vám jen věci, na které ženy reagovaly i jejich slova. To zda to budete používat záleží na Vás. Ostatně já, být Vámi, když už jste si jej zakoupila, bych zkoušel a získával zkušenosti. Je to zcela zdraví neškodné, za dodržení hygienických a desinfekčních rad, které byste měla mít v příbalovém balíčku. Tedy testujte, zkoušejte, můj příspěvek berte jen jako věci, o kterých je nutno pouvažovat, že na nich je dle uživatelek, něco k zamyšlení. Když už jej máte, tak jej používejte / zkoušejte / testujte . Zatajované MINUS, krom uvedených nemá asi žádný.
doplněno 16.03.10 11:22:Ted´ mě napadá ... jediná uživatelka, která to prosazovala byla dealerka.
Ekologické to je, ale ne každá žena je ochotna,něco takového do sebe dávat.
Te´d si ještě vzpomínam : Uvědomte si, že tekutina musí ven, vy ji násilím držíte uvnitř. Navíc musíte pravidelně kontrolovat množství tekutiny a měnit, ihned když je nadměrný ( proto třeba v obchoďáku) . Tohle vám u jiných hygienických potřeb nehrozí. Tedy vydržíte, když musíte. A nesouhlasím s tím, že tampon, je na tom stejně. Tam je tekutina vstřebaná, není již volně pohybující se v těle ...
doplněno 16.03.10 11:22:p.s. jak poznáte extra silnou, když budete mít kalíšek?
Nikdy mě nenapadlo, že o kalíšku budu diskutovat zrovna s mužem. Né že bych měla předsudky. Ale vy máte plno informací.Překvapujete mě. Tak tedy- vezmu to od konce.Každá žena ví, jestli má na začátku extra silnou menstruaci nebo je to ještě v normě. To je individuální.Ikdyž myslím, že jsem na letáku četla, že kalíšek je tak veliký, že dokáže pojmout asi polovinu celého objemu průměrné menstruace za jedno období (trochu kostrbatá formulace). A samozřejmě, že namítnu, že tampon je na tom úplně stejně- protože i tampon, je-li plný, propouští. Nevydrží.Stalo se mi to párkrát na začátku menstruačního cyklu, že jsem už po třech či čtyřech hodinách protekla. Souhlasím, že ne každá žena je ochotná kalíšek používat, tak jako ne každá je příznivkyní tamponů.Já jsem měla vždy s tampony problém- návaly horkosti a nevolnost, když jsem je měla zavedené. Proto zkouším tohle. Rozdíl mezi tamponem a kalíškem... Můžeme diskutovat. Tampon- ano, vsaje tekutinu, ale ne dovnitř.Zkuste si sáhnout na nasátý tampon, ta krev je stále v kontaktu s tělem, ale v kalíšku vlivem gravitace drží steklá, pokud nedělá žena zrovna stojku na hlavě. Zajímala by mě ta diskuze.Nemáte odkaz...?
Ta diskuze je tak dva roky stará, já tam ztěží hledám své diskuze, ale pokusím se. S tím nasáklým tamponem máte pravdu. Některé ženy z toho mají až návaly k omdlení. Já byt Vámi, ja bych to hlavně zkusil. Jednou už ho máte, ublížit vám neublíží. To že pojme pulku tekutiny, je šokující informace, to je jako byste to měla mít v kuse polovinu doby / tedy dva dny . To snad ne Zítra na to kouknu a doprobereme to.
Pokud ji nenajdete, nic se nedeje. Vim, jak hledam veci ja
Kališek zkoušim, je to ekologicke i ekonomicke, a myslim si, ze kdyz se s nim naucim manipulovat, pujde to.Ale kdyby jste videl ty komedie pri vyndavani...:D Moje sestra ohodila celou zed na zachode:D No ale to sem nepatri :D Musela jsem se podelit.
Ano,je to hodne velke mnozstvi, ale to neznamena, ze by kalisek mel zustat dva dny na jednom miste. Ikdyz, rikaji, ze tim, ze je ze silikonu na sebe nenavaze zadne bakterie a tudiz je to bez rizika.
PS: Polovina doby neni dva dny, a jestli to tak ma vase zena, tak ji uprimne zavidim
Teď sedí žena vedle mně. Tak záviďte, menstrualci má 2 dny. Ale je to víc než jsme očekávali. Neměla mít žadnou, neboť jsme si nechali závest Mirenu ( tedy žena, já ne ) . Když bych napsal, že bych tu komedii vidět chtěl, tak by to znělo nevhodně. Takže napíši, že věřím, že to musí být ze začátku celkem sranda, než se to naučíte. O ten silikon bych se nebál, prošlo to českým systémem, a naše předpisy jsou dosti přísné, oproti okolnímu světu. Jen si opravdu nedokáži představit že vám tekutila jen tak zůstavá volně v těle. Tampon ji nasaje a nedovolí ji se volně pohybovat. Když jsem o tom dnes se ženou mluvil, tak se opět zhrozila, jako před dvěmi lety, když jsme na toto téma narazili poprvé. Ostatně neznáme nikoho kdo to používá. Ale v žádném případě to neznamené, že bychom někoho odsuzovali. Naopak. Otestujte a pak dejte vědět.
Tak jsem se sem preci jen vratila. Po mesici :D Musim rict, ze kalisek se mi zda cim dal tim vic super, a ne jenom kvuli tem ne-utracenym penezum za vlozky, kterych jsem vzdy spotrebovala tuny.
Vyndavam ho kazde rano a vecer,nikdy v nem neni tekutiny nad pulku, nezapacha(kdyz je zaveden) jako vlozky nebo tampony, po pouziti sterilizacnich tablet ani jindy, a popravde receno- ikdyz jsem tomu neverila, bolesti jsou o hodne mirnejsi. Nechapu, jak to funguje, ale funguje
Plus a minus v jednom je stale vyndavani. Fakt to da praci, ale zase- kdyz vim, jak blbe to jde ven, o to vic mu verim. Dokonce jsem si i troufla na bilou minisukni. Neco, co bych s tamponem nikdy neudelala. A je to fajn :D Ne ze bych chtela delat kalisku reklamu, ale asi uz ho nikdy nevymenim :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.