Nejste přihlášen/a.
Hezký den, mám citlivou část od čela po lícní kost, na dotek to je nepříjemný, nemůžu říct že by to přímo bolelo ale uplně v pořádku to není. Nic tam nemám, nic nevidím, napadlo mě, že by to mohlo být nějaké počáteční stádium pásového oparu snad se pletu! Každopádně, nevíte co bych měla dělat aby se ten neřád "nevyklubal"? z čeho vzniká a proč? co je příčina a jak se léčí? vím jen, že je to bolestivá a pár týdnů trvající "problematika"
chtěla bych tomu předejít.
Pokud máte tyto příznaky, spíše přicházejí v úvahu nastydlé dutiny, případně obrna lícního nervu z nastydnutí, zajděte si na ORL, ať vám vyšetří dutiny a na neurologii. Zkuste si taky zatlačit na ganglion oticum, jestli je to bolestivé - je to to místo na spojnici jařmového oblouku a vstupu do ucha těsně před uchem, tam se stýkají 3 větve trojklanného nervu, jestli je to bolestivé, patrně je jedna jeho větev podrážděna, což může kromě nastydnutí způsobovat prostý opar v koutku oka, ale i bolesti zubů (z maxilární či mandibulární větve, inervující horní nebo dolní čelist). Toto by pak posoudil neurolog, ev. zubař.
Pokud máte tento problém,nelenila bych a ihned zítra šla k lékaři ,není s čím otálet.Je nutné neprodleně zahájit léčbu, protože pásový opar je virové onemocnění. Je to stejný virus jako plané neštovice.Nastupujíci léčba zmírní Zoviraxem bujení, ale nezastaví ho úplně. Jak píšete ,tak je to problém dlouhodobější, nevyléčí se za týden či dva. Proto neotálejte a zahajte léčbu co nejdříve.
Já bych si zašla k lékaři. Kolega měl pásový opar před vánoci a je to pěkný humáč. Z čeho vzniká nikdo neví, doktor mu říkal, že to může být i nervového původu.
Jak nikdo nevi, z ceho vznika? Je to virove onemocneni zpusobene virem Varicella zoster, ktery po nakazeni v tele zustava (stejne jako obycejny opar). Kdo mel plane nestovice, ma tenhle vir v tele a projevit se pasovym oparem muze pri snizeni imunity, stresu nebo fyzicke namaze. www.pasovy-opar.cz
Jak už tu bylo řečeno - je to stejný bacil jako neštovice. Já jsem pásov opar měla v dětství a bylo mi doporučeno se vyhýbat někomu, kdo má neštovice... Přeji Vám, ať to pásový opar není, protože jsem si s tím tenkrát dost užila a dodnes mám po něm dost ošklivé jizvy...
A co si tak pamatuji, tak jsem cítila bolest ne na povrchu těla, ale spíše vevnitř a navenek to bylo citlivé... No a pak se to vyrojilo...
doplněno 20.03.10 22:50:Ještě možná upřesnení - já to měla na břichu a na zádech - kolem dokola - no prostě paráda...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.