Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Přemýšlím o koupi tekutých rukavic, ovšem nemám s nimi žádnou zkušenost. A než si koupit blbinu, raději se tady poradím.
Dělám v provoze, kde si ušpiním ruce od vazelíny, sem tam i oleje. Kdysi dávno jsem nějaký takový přípravek používala, ještě v hluboké totalitě. Byl to gel, který jsem rozetřela na ruce, zaschl a při prvním umytí vodou se rozpustil a i s nečistotou zmizel.
Hledala jsem na netu něco podobného... a narazila jsem na tzv. tekuté rukavice. Máte s nimi někdo zkušenosti? Nebo třeba i s jinou značkou?
Přiznám se, že bych je užila i doma, jako každá ženská uklízím a neuvěřitelně mi vysušuje ruce aviváž.
Dobrý den,
z vlastní zkušenosti Vám doporučuji TRAVABON mistr.cz/...
Používám ho již několik let a naprostá spokojenost.
DObrý den
Jedny takové rukavice mám doma, nepoužívám je
Můj kamarád pracuje v oboru automechanik, takže ruce pořád od oleje a bordelu. Ptal jsem se ho proč je nepoužívá ty tekuté rukavice. Říkal že když má ruce špinavé tak se jde umýt třeba po hodince a kdyby měl ty rukavice tak by to smyl...a musel by znovu nastříkat si tyto rukavice...a to by se také mohlo stát že by za den použil celý sprej těchto rukavic..coč má vlastně pravdu. Dneska existuje hodně přípravku na umytí ruk od oleje...a pak bych doporučil nějaký krém pro ošetření pokožky rukou...
Je to na Vás, zda je budete používat...
Také jsem pracoval v laboratorním poloprovoze s barvami,sazemi a různými srágorami.Rukavice jsem pořídil zcela snadno tak,že jsem si hodně namydlil ruce obyčejným mýdlem a nechal zaschnout.Vytvořený film chránil před znečištěním velmi dlouho,pak stačilo jen namočit a šel dolů i se špínou.,a zrovna tak lehce se dal obnovit.
JABRAKA
doplněno 14.03.10 07:14:Ty tak zv.tekuté rukavice jsou roztok polyvinylalkoholu ve vodě.Ten se dá v práškové podobě koupit i samotný,možná značně levněji.
JB
Jabrako, já jsem to zkoušel kdysi taky tak, ale tím, jak se mi ruce potily, nebo jak jsem dělal v ve vlhkém prostředí, tak mi začaly věci klouzat v rukách. Měl jste stejné problémy?
Nepoužívám, ale také o tom přemýšlím. Všude je toho psáno o nich stejně, pouze tady je zmínka o práci na zahradě. lekarna.cz/...
Ale tady jsou za 555 Kč, jinak všude za 519. Takže kupovat jinde . Asi do nich půjdu.karina
Mě totiž ty slabé lékařské - ty mám tak 5 minut a jsou potrhané a nějaké silnější nesnesu, a teď co tedy. No nevím jestli bude toto to pravé ořechové?
kytí, přesně tak, v silných nemám cit. A takový mrňavý plevel ve skalce chce citlivé vypletí.A ve slabých textilních se stejně ruce zničí, prosákne jimi prach a špína. Ty gumové jsem ani nezkoušela, předpokládala jsem to, co nastalo u vás. Jen abych hodinu nečekala, až to po nastříkání zaschne a abych si pak ty ruce od těch rukavic nedrhla další hodinu
. karina
Tak ono jsou ruce a jsou ruce - já mám docela hrubou kůži a jakákoliv nečistota, kor šmír, zůstává ve "vzorku"a nejde pořádně umýt - kůže potom praská, trpěl na to táta automechanik- ještě za komančů měl vlastně ruce skoro pořád jakoby černý. Mně pomáhá hodně kolínská mast a kdekoliv to jde, tak klasický tenký bílý montážní rukavice s protiskluzovýma terčíkama - děláme s nima v práci, není problém ani u nějakých drobností, je to jen o zvyku.
ale na vyloženě jemný práce s malýma šroubkama jedině holý ruce a to se člověk v garáži ušpiní hned - tak jsem taky přemýšlel o těch tekutých, resp. o nějakým ochranným filmu na ruce, který by se pak vcelku snadno smysl.
na forum kam chodím jsem dostal tip na tenhle přípravek - ale zatím jsem neměl možnost vyzkoušet, tak těžko říct, jestli jsou tekutý rukavice spíš k něčemu nebo k ničemu..
Jedna věc jsou tekuté rukavice pro "kutily a domácnosti". Určitě doporučuji v profi provedení. Vyzkoušeli jsme jich více, nejlépe vyhovují FLORIN HAUTSCHUTZCREME SPRAY spray - dodává firma Minec (Ostrava), mám ale pocit, že jen po celém balení (12ks)... Cenu nevím, máme nastavené spec. podmínky, brávali jsme tam i další chemii.
Používá manželka i na zahradě, mám pocit, že odolávají částečně i kyselinám (?)
Můžu potvrdit, že jsou funkční na všestranné použití
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.