Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu - mám novou keramickou pečicí formu, ale bez návodu - na kolik stupňů a jak dlouho pečete beránka? Nepohrdnuani receptem. Děkuji, pěkný den.
Beránka peču na 200st cca 40-50min .Záleží z jakého těsta, To musíte sama vyzkoušet. Také mám formu již starou vypálenou tak to pečení je trochu rychlejší.Recepty jsem dávala na otázce Velikonoce a co všechno k nim patří, mrkne te tam jsou tam rady.Udělejte si tento týden zkušebního, abyste byla na velikonoce v klidu,že se Vám na 100% povede.
Dobrý den, mám keram. formu již asi 25 let i se zády beránka. Je to složitější, určit dobře dobu pečení, cca 50 minut. U mé formy je třeba do čumáčku vsypat trochu strouhanky, protože se připaluje. Možná máte formu již trochu jinou. Zásadně peču recept: 3 žloutky, 35dkg cukru krupice, 50 dkg polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, neplnou sklenku oleje, 1 sklenka vlažného mléka, rozinky, citronová kůra. Vše smíchat a nakonec vmíchat sníh ze 3 bílků. Těsto obarvuji uď kakaem nebo např. na růžovo potravinovými barvami. Ať se vám to povede! H.
Velice Vám děkuji, formu máme novou a první pokus za sebou )- zkoušela babička, místo čumáčku dala rozinku, výsledek OK, jen množství těsta neodhadla, všude píšou 5 až 6 vajec, udělala těsto ze 4 a i to jí vyteklo (o připáleném smradu v celém domě nemluvě). Chutnalo všem.
Tento víkend budu zkoušet já, tak uvidím - dám na Váš recept se 3 vejci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.