Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím si rady, zda jít k doktorce nebo ne. Jde o to, že moje doktorka má dovolenou a nechce se mi jít k jiné v případě, že by šlo jen třeba o virozu.
Pobolívá mě v krku, ne moc, ale v pořádku to tam není. Už 2 dny jsem měla večer zvýšenou teplotu a celkově se cítím poslední 3 dny jako nemocná - pořád bych spala, bolí mě hlava, svaly, klouby, nic se mi nechce.
Přikládám fotku mého krku, čepy nemám - ale to jsem při angíně ještě nikdy neměla, je celý zarudlý a ten oblouk mám jako obtažený malinovou barvou, což jsme vyčetla, že může být 1 z příznaků.
Kdysi jsem při angíně mívala mandle hodně oteklé, nemohla jsem ani polknout, ale poslední tak 3 angíny jsem skoro nevěděla že mi něco je...jenže jsem měla horečku, což teď nemám. Uzliny jsou možná trošku citlivější, ale úplně nateklé nejsou - což jsem ale ani v minulosti u angín moc nemívala.
Co myslíte, jedná se o angínu?
Nejdříve přijměte mou poklonu a obdiv, jak hezky jste dokázala vyfotit situaci. Kdyby takto činil každý žadatel, bylo by hned jasněji.
Takže - z obrázku vyplývá, že máte katarhální pharyngitidu, tedy povrchový zánět sliznice pharyngu. Zde je velké množství lymfatické tkáně, která reaguje takto na vstup infekce zvnějšku, většinou to bývají viry.
Podle mě to anina není. Doporučuji Vám cucat antiseptické prostředky - Neoangin, Tantum verde, Septolete a asi tisíc jiných, nebo nejlépe Bioparox spray, který je již lokálním antibiotikem a zabrání tvz. superinfekci - tedy situaci, kdy do terénu narušeného viry nastupují bakterie. Kloktáním nic nezkazíte, ale moc mu nevěřím. Kdyby se stav nelepšil, bylo by potřeba udělat výtěr k krku event. odběr krve na CRP a FW.
Jestli foto nezkresluje, tak vidím bílý jazyk, doporučuji vzít kávovou lžičku a jazyk oškrábat od bílého povlaku, ve kterém se množí bakterie. Jazyk zdravého člověka je růžový. Vyčistěte si zuby, potom oškrábejte jazyk, nakonec vykloktejte slanou, vlažnou vodou. Nechte slaný roztok chvíli působit, nic nejezte, nepijte. Později můžete postupovat podle výše uvedených rad ostatních rádců.
Pokud Vám kloktání slanou vodou trochu uleví praktikujte podle Vašeho uvážení, já kloktám třeba třikrát za den. Pokud se chytne bolest v začátku, vždy mě to pomůže.
doplněno 07.01.13 18:58:Aby Vás tyto potíže minuly a co nejméně otravovaly, tak doporučuji pít šalvějový čaj, který i desinfikuje ústní dutinu. Též nezapomínejte občas sníst syrový česnek, křen k párku apod., chili papričky na chleba s máslem, myslím, že i obyčejná cibule hojně posypaná na tlačence tělu prospěje. Vypálit ty bacily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.