Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce vs antibiotika

Od: lejja odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

užívám HA Regulon a měla jsem teď angínu, dostala jsem antibiotika V-Penicilin. Už jsem je den nepoužívala a měla jsem nechráněný styk dne 3.3. a platíčko HA doberu 5.3. Je možnost otěhotnění veliká? Prosím o radu.

Děkuji s pozdravem lejja

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

0x

Některá antibiotika zhoršují vstřebávání HA do krve. Jistější je tedy ještě 7 dní po dobrání ATB používat jinou antikoncepci - jestli je možnost otěhotnění vysoká záleží mimo jiné na tom, kolikátou pilulku jste brala atd. Na Vašem místě bych zavolala svému gynekologovi. Většina lékařů má takovou příručku, kde se nalézají tyto informace (co který lék...) a musí se do ní podívat. Takže tady asi nikdo vědět nebude. Obecně si myslím, že se moc často nestává, že by žena otěhotněla touto cestou.

hodnocení

0x

Vždy je v letáku u HA napsáno, kdy je zapotřebí použít ještě jinou antikoncepci. Antibiotika tam bohužel jsou také, jinak když zvracíte, průjem atd... do konce cyklu by se mělo chránit i jinak.

lejja
hodnocení

je to tam... bohužel už se stalo... myslíte, že bych si měla zajít pro jistotu pro Postinor? nebo mám počkat jestli dostanu menstruaci, kterou bych měla mít v sobotu?

No ten postinor by to jistil, ale máte konec cyklu, mohlo by to vyjít, nebo zkuste jen zavolat lékařce, do 48 hodin po styku můžete užít postinor...

lejja
hodnocení

postinor je do 72 hodin po styku... asi to risknu a počkám jestli přijde menstruace... snad to vyjde... *nevi*

moxa*

V letáku je sice napsáno, že antibiotika zhoršují vstřebávání, ale rozhodně to neplatí pro všechnya antibiotika. Já se pro jistotu vždycky ptám, zatím žádná vliv neměla. Ale i tak vždycky přitvrdím v antikoncepci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]