Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy přijde rodičovský příspěvek?

Od: lenicka10 odpovědí: 10 změna:

Dobry den,chcela bych se zeptat za jak dlouho mi pride rodicovsky prispevek,kdyz se dcera narodila v lednu,a jeste nam nic neprislo.Jaka je tam lhuta?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rodičovský příspěvek chodí "se zpožděním", tedy za leden přijde v únoru. Ovšem hodně záleží na tom, kdy jste si o něj požádala,jestli už stihli vaši žádost zpracovat a kdy má váš úřad výplatní termín. U nás třeba když jsem později dokládala potvrzení o návštěvě školky, musela jsem tak činit do plus mínus pátého v měsíci, jinak by se nestihnul výplatní termín. Tedy pokud u vás máte uzávěrku taky začátkem měsíce a vaši žádost do té doby neměli zpracovanou, tak pak vám pravděpodobně přijde rodičovský příspěvek až v březnu (za leden i únor dohromady).

lenicka10
hodnocení

jeste bych se chtela zeptat na RP,dali mi nejake formulare E401,E411 a ted nevím jestli si mam dat aj žadost na RP.dekuji

binka*
hodnocení

0x

Rodičovský příspěvek Vám přijde za půl roku.

Neděste tazatelku ;)

binka*

To vážně nechci, ale přijde mi, že si plete mateřskou a rodičovskou dovolenou. Ostatně - jako většina. Rodičovský příspěvek přeci dostane až po uplynutí MD, pokud na ni má nárok a ta je asi 28 týdnů. Opravte mně, Lesi2311, pokud se mýlím. :)

doplněno 01.03.10 15:53:

Mohla upřesnit, že na PPM nárok nemá. No nic, díky Vám již ví, kdy ji příspěvek přijde.;)

To jo, ale pokud na PPM nárok nemá, tak na RP má nárok od narození a ve znění dotazu nevidím důvod, proč automaticky předjímat, že tazatelka neví, o čem píše *nevi* Jasně, stát se to může a stává se to, ale pokud dotaz zní rozumně, přijde mi zbytečně apriori předpokládat, že se tazatelka chtěla zeptat na něco jiného, než se zeptala.

antynka*
hodnocení

0x

A nepletete si mateřskou s rodičovským příspěvkem? Nebo nemyslíte dokonce porodné? Upřesněte trochu otázku. A byla jste o příspěvek žádat na sociálce? A vy nemáte nárok na mateřskou?

lenicka10
hodnocení

Na materskou nemam narok jen na ten rodicovsky prispevek.Protoze jsem byla na UP.

lenicka10
hodnocení

A musím dostat nejake rozhodnutí?

šťastná*

Pokud jste na příslušném kontaktním místě Státní sociální podpory podala žádost o Rodičovský příspěvek, doložila jste potřebné doklady a vznikne na něj nárok, bude Vám doručeno písemné oznámení o přiznání dávky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]