Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chcela bych se zeptat za jak dlouho mi pride rodicovsky prispevek,kdyz se dcera narodila v lednu,a jeste nam nic neprislo.Jaka je tam lhuta?
Rodičovský příspěvek chodí "se zpožděním", tedy za leden přijde v únoru. Ovšem hodně záleží na tom, kdy jste si o něj požádala,jestli už stihli vaši žádost zpracovat a kdy má váš úřad výplatní termín. U nás třeba když jsem později dokládala potvrzení o návštěvě školky, musela jsem tak činit do plus mínus pátého v měsíci, jinak by se nestihnul výplatní termín. Tedy pokud u vás máte uzávěrku taky začátkem měsíce a vaši žádost do té doby neměli zpracovanou, tak pak vám pravděpodobně přijde rodičovský příspěvek až v březnu (za leden i únor dohromady).
To vážně nechci, ale přijde mi, že si plete mateřskou a rodičovskou dovolenou. Ostatně - jako většina. Rodičovský příspěvek přeci dostane až po uplynutí MD, pokud na ni má nárok a ta je asi 28 týdnů. Opravte mně, Lesi2311, pokud se mýlím.
Mohla upřesnit, že na PPM nárok nemá. No nic, díky Vám již ví, kdy ji příspěvek přijde.
To jo, ale pokud na PPM nárok nemá, tak na RP má nárok od narození a ve znění dotazu nevidím důvod, proč automaticky předjímat, že tazatelka neví, o čem píše Jasně, stát se to může a stává se to, ale pokud dotaz zní rozumně, přijde mi zbytečně apriori předpokládat, že se tazatelka chtěla zeptat na něco jiného, než se zeptala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.