Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak pečovat o pokožku hlavy v případě velmi suché pokožky. Podotýkám, že se v žádném případě nejedná o lupy! Mám černé silné a taky spíše suché vlasy a pokožka hlavy je evidentně přesušená tak, že se loupe. Nevypadá to pěkně a já nevím, co s tím. Má někdo podobnou zkušenost, poradíte mi?
Také jsem slyšela smíchat olivový olej s trochou citronové šťávy, vetřít do pokožky hlavy, na hlavu igeliťák a nechát půl hodiny. Nebo šampon z lichořeřišnice lekarna.cz/...
nějaké rady jsou i tady eucerin.cz/...
určitě bych se při mytí vlasy vyhnula drhnutí pokožky, spíš jen prostě promnout vlasy a opláchnout. Třeba vám nezbude než vyrazit na kožní
Mám pocit, že jsme úplně posedlí čistotou. Máme pocit, že kterékoliv mýdlo nebo šampon nás správně neumyje. Že když jsme se koupali dnes ráno, musíme se vydrbat něčím velice razantním ještě večer. Nestačí nám jen se spláchnout čistou vodou. Jsme blázni!Možná by stačil jemný šampon na časté mytí a vlasy šamponovat jen jednou a nemýt tak často.
Kdysi mi pro tatínka, který měl stejné problémy jako vy, kožní lékařka poradila žloutek, ricinový olej a pár kapek citronu na zábal. Kašičku z těch tří ingrediencí nanést na pokožku hlavy stejným způsobem jako se nanáší barva, po částech do pěšinek.
Dnešní šampony -je takové množství druhů, že není problém si vybrat, který zrovna potřebujeme. Hlavně se musí ale po šamponování hlavy pečlivě , dobře vymýt ,Řádně spláchnout vlažnou vodou, pokud zůstávají po umytí zbytky šamponu na pokožce extremně se tím vysušuje. Kupte si v drogerii březovou vodu na suchou pokožku a tím si hlavu natírejte. Uvidíte brzy jak se to zlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.