Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchá pokožka hlavy

Od: motoranda* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu, jak pečovat o pokožku hlavy v případě velmi suché pokožky. Podotýkám, že se v žádném případě nejedná o lupy! Mám černé silné a taky spíše suché vlasy a pokožka hlavy je evidentně přesušená tak, že se loupe. Nevypadá to pěkně a já nevím, co s tím. Má někdo podobnou zkušenost, poradíte mi?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maja200*
hodnocení

0x

Také mám poslední dobou problém se suchou pokožkou hlavy. Chce to šampony určené pro suhé vlasy nebo vitamínové tablety. Já teď používám uplně obyčejnou vlasovou vodu s olivovým olejem na suché vlasy, která se nanáší na pokožku a 3 minuty se provádí masáž.

hodnocení

0x

na suchou pokožku na hlavě existují vitamínové a olejové kapsle, prodávají se jak v lékárně, tak v drogerii, např v DM

martini*
hodnocení

0x

Také jsem slyšela smíchat olivový olej s trochou citronové šťávy, vetřít do pokožky hlavy, na hlavu igeliťák a nechát půl hodiny. Nebo šampon z lichořeřišnice lekarna.cz/...

nějaké rady jsou i tady eucerin.cz/...

určitě bych se při mytí vlasy vyhnula drhnutí pokožky, spíš jen prostě promnout vlasy a opláchnout. Třeba vám nezbude než vyrazit na kožní

1jara*

Ano máte pravdu, chce to změnit šampón. I sebe lepší šampón který se stále používá, má neblahé účinky. Chce to občas zaměnit.

Naoříklad zde.

Přírodní kosmetik/...

hodnocení

0x

Mám pocit, že jsme úplně posedlí čistotou. Máme pocit, že kterékoliv mýdlo nebo šampon nás správně neumyje. Že když jsme se koupali dnes ráno, musíme se vydrbat něčím velice razantním ještě večer. Nestačí nám jen se spláchnout čistou vodou. Jsme blázni!*hej*Možná by stačil jemný šampon na časté mytí a vlasy šamponovat jen jednou a nemýt tak často.*hi* Kdysi mi pro tatínka, který měl stejné problémy jako vy, kožní lékařka poradila žloutek, ricinový olej a pár kapek citronu na zábal. Kašičku z těch tří ingrediencí nanést na pokožku hlavy stejným způsobem jako se nanáší barva, po částech do pěšinek.*palec*

kytka*

Dnešní šampony -je takové množství druhů, že není problém si vybrat, který zrovna potřebujeme. Hlavně se musí ale po šamponování hlavy pečlivě , dobře vymýt ,Řádně spláchnout vlažnou vodou, pokud zůstávají po umytí zbytky šamponu na pokožce extremně se tím vysušuje. Kupte si v drogerii březovou vodu na suchou pokožku a tím si hlavu natírejte. Uvidíte brzy jak se to zlepší.

helllen*
hodnocení

0x

Měla jsem podobný problém, vyzkoušela jsem co koli i lékárenské přípravky volně prodejné, ale nakonec pomohl dermatolog.

gigi*

Použijte přírodní kosmetiku.

hodnocení

0x

Nedá mi to, musím se vrátit. *hi*Nemusí to být suchá pokožka hlavy, co vás svědí. Může to být šampon, který se pokožce nelíbí. ;)Vyzkoušejte nějaký jiný. A také se dají koupit i v polštářcích nebo sáčcích. Cestovní. Abyste pak doma neměla několik lahviček šamponu na dvě věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]