Nejste přihlášen/a.
Dobrý den..
Chtěla jsem se zeptat. Asi před dvěmi dny jsem si depilovala ruce tím depilovacím strojkem a ještě dneska tam mám prá takových jakoby pupínků. Nevíte náhodou někdo co by to mohlo být a jestli bych to měla mazat nějakou mastičkou nebo co s tím mám dělat. P.S. Aby se to neřešilo přes lékaře...
Děkuji...
Pokud jste si depilovala chloupky takto poprvé, je to treakce na vytržení většího počtu chloupků i s kořínkem, což je důvod malého zánětu. Opakovanou depilací si Vaše pokožka zvykne a přestane takto reagovat (ne zcela, vždy tam sem-tam nějaký pupínek bude). Pokud si depilujete chloupky touto metodou již déle, vypadá to spíše na to, že se Vám do těch drobných ranek po depilaci dostala infekce. Doporučuji natřít tato místa Septonex mastí nebo kdyby to mělo vážnější průběh, antibiotickou - třeba Framykoin. Před depilací doporučuji ráznou desinfekci kůže - třeba Betadine je nejlepší.
Souhlas s desinfekčním roztokem, se nic nezkazí...Na "kůži" se mi osvěčila Měsíčková mast nebo z "konopí" Marihuanová (lékárenská je slabší). Někdo má dobré zkušenosti s heřmánkem. Dávám si Měsíčkovou mast přímo na ránu nebo popáleninu, rychle se mi to sklidní a líp hojí-samozřejmě čistý obvaz nebo oblečení nato. Spálil jsem si kůži na slunci při práci venku a Měsíčková na mě zabrala nejlíp. Nevím jestli nemáš alergii na nějakou složku mastí, tak bych zkusil potřít jen malé místo a slabou vrstvičku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.