Nejste přihlášen/a.
Prosím, prosím. Jak se dělá jogurtový dort (nebo tvarohový )? Takový ten jak se na korpus dá COSI. A to cosi by mělo být z
tvarohu a agaru. Děkuji.
Máme oblíbený dezertík, ale do pohárů ne na korpus, ale možná by to šlo také, když se dá do dort. formy než ztuhne.
250g tvarohu, 250g zak. smetany, 3 lžíce pr. cukru - vše se vyšlehá
dáme do misek a na to ze šťávy z kompotu a trošky sirupu - dle chuti, a z prášk.želatiny vytvoříme hmotu, nesmí se vařit, návod je na sáčku...na tvaroh.směs pokladu ovoce, čerstvé, mražené, nebo kompotované a zaliju želatinou, dám ztuhnout do ledničky...na to si můžete a nemusíte, dát kopeček šlehačky, mňam, mňam...Místo želatiny se může dát vanilk.pudink, není to tak čiré, ale je to také dobré...
Do mísy dáme dvě zakysané smetany, 5-6 lžic cukru, přidáme 2 ušlehané šlehačky, vše spojíme do jedné hmoty. Přidáme pytlík piškotů a popřípadě podle chuti ovoce /banán, jahody, meruňky apd./ a promíchat. Múžeme nechat v míse a dát do druhého dne do lednice vychladnout /nebo do dortové formy/. Druhý den vyklopíme na tác a krájíme kousky, které můžeme polít čokoládou, nazdobit šlehačkou a nebo jen tak . PT /stařenka/
Totéž dělám doma ze zakysané smetany a bílého jogurtu v poměru 1:1 (nejčastěji kilo jogurtu a kilo zakysanky) . Málem mi utrhají ruce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.