Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Výroba kozího sýru?

Od: med® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

jak udělat po domácky sýr? (ocet, chléb...)

jak docílit tuhosti? (teplo,chlad...)

jaké příchutě...?

Prosím o Vaše zkušenosti, recepty, fotky... .

Děkuji

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
... a strýček GOOGLE ... promluvil: *hej* jaknato.webpark.cz/...
Emerilův kozí sýr

SUROVINY


  • 4 l kozího nepasterizovaného mléka

  • 1 l podmáslí

  • 3/4 čajové lžičky tekutého syřidla nebo 1 tabletu syřidla

  • na ochucení olivový olej

  • sůl

  • pepř


POSTUP


  • Ve smaltovaném nebo nerezovém hrnci smíchejte mléko, podmáslí a syřidlo.

  • Zahřejte pomalu až na 82°C.

  • Přelijte do plastové mísy a nechte přes noc přikryté odpočinout, až se sýřenina a syrovátka oddělí.

  • Vyložte cedník několika plátýnky a přelijte sýřeninu do cedníku.

  • Slijte syrovátku.

  • Složte látku přes sýřeninu a nechte přes noc odkapat v ledničce.

  • Vyjměte sýr z plátýnka a ochuťte olejem, solí a pepřem.


... a také: *hej* ptejteseknihovny.cz/...

... a také třeba i v této knize - knihy.abz.cz/... ... *uf*...;)

doplněno 18.02.10 15:36:

*sok**ee* ... co to jééééééééééééééééééééééééééééééééé? *nevi* ... nevím! *nevi* ( ... omlouvám se za tu velikost. *hi* )

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]