to mas snadny, vaj. bilek a mouckovy cukr a misit a misit. Pomer je dan pouze hustotou, kdyz to bude ridke pridej cukr
Kdyby sis chtel usnadnit praci a hmotu chtel slehat, tak zadrz... to se nesmi. Pak by v tom byly vzduchove bublinky a casem by to z perniku opadavalo. Takze pouze MISIT.
no a rovnou si kup palacinky v prasku... to je stejna blbost. Neco co doma vyrobis na 7.50,- te v polotovaru stoji pres 20,-... no, ale chapu ze zamichani vareckou muze stat i 12.50,-
Pokud mám informace..., moje paní používá směs moučkového cukru a citronové šťávy. (Pravé, vymačkané z citrónu.) Přiměřeně hustou ji pak dává do malého mikroténového sáčku, kterému ustřihne rožek podle potřeby a s tím pak zdobí perníčky. Rožek stříhá podle toho, jak tlustou čáru potřebuje. Barvit možno, jak už uvedl clayman, já osobně upřednostňuji vánoční perníčky nebarvené - barvené jsou až ty velikonoční. Směs drží"jak lutherská víra"a mnohem lépe chutná než bílková. Vyzkoušejte. Hodně zdaru.
To zní dobre... Líp, nez ty vajícka Asi se mi to líbí mnohem víc... A k tem nákupum hotovejch smesí Jistota je kulomet... Treba by se to vymklo ta domaci priprava a clovek si znici pulku bytu pak nekdo to mozna bere tak. A - usetri: myti nadobi, cas (= prej penize), nervy (zdravi - to nejcennejsi...), atd.
Bilky jsou klasika, troska citr. stavy se do toho taky pridava, jen nevim kvuli cemu... jestli chuti nebo barve... ale je fakt, ze pokud smes z citr. stavy a cukru drzi, bude asi chutnejsi...
taky použivame cukr a citronštavu.a drží to dobre.tchyne delá každý rok chaloupky z preníku a jsou super s citronovym zdobenim.ty z vajce jsou jen sladké a nic.Citron tomu dodá štávu
Na zdobení je výborná Zdobička (tak se ten výrobek jmenuje). Vyrábí to Reproplast Kladno. Vypadá to jak větší tuba od pasty na zuby. Má zůženou špičku a perfektně se s tím na rozdíl od všelijakých pytlíků dělá a lepší se to čistí. Zkus se podívat někde v domácích potřebách.
Jak jsem byl mou draze milovanou chotí informován právě před nějakou tou chvílí (zdobila perníky), ještě jedna, možná lepší varianta směsi je citronová šťáva, cukr, vaječný bílek a Solamyl. Vyzkoušejte. Hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.