Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdobení perníků

Od: harry potter* odpovědí: 22 změna:

*nevi*Potřeboval bych recept na zdobení perníků... Když poradíte i s tim, jak to obarvit případně, budu rád. Díky...

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

to mas snadny, vaj. bilek a mouckovy cukr a misit a misit. Pomer je dan pouze hustotou, kdyz to bude ridke pridej cukr *smich*

Kdyby sis chtel usnadnit praci a hmotu chtel slehat, tak zadrz... to se nesmi. Pak by v tom byly vzduchove bublinky a casem by to z perniku opadavalo. Takze pouze MISIT.

Barvicku ziskas z potravinarskych barev.

harry potter*

No super... To bude paní domu koukat na zelený stromky :) Díky

deamoniac
viděl jsem tu směs i někde v obchodě. i se směsí na těsto :) to jsou novinky! :-D
harry potter*
Tak to by bylo MNOHEM LEPSÍ nez se s tim"patlat":) To je nejaka Vitana *nevi* Neznate to nekdo *nevi**nevi**nevi*
deamoniac
asi ano, stačí zajíd do obchodu a je to!
no a rovnou si kup palacinky v prasku... to je stejna blbost. Neco co doma vyrobis na 7.50,- te v polotovaru stoji pres 20,-... no, ale chapu ze zamichani vareckou muze stat i 12.50,- *smich**smich**smich*
al bunda*
Pokud mám informace..., moje paní používá směs moučkového cukru a citronové šťávy. (Pravé, vymačkané z citrónu.) Přiměřeně hustou ji pak dává do malého mikroténového sáčku, kterému ustřihne rožek podle potřeby a s tím pak zdobí perníčky. Rožek stříhá podle toho, jak tlustou čáru potřebuje. Barvit možno, jak už uvedl clayman, já osobně upřednostňuji vánoční perníčky nebarvené - barvené jsou až ty velikonoční. Směs drží"jak lutherská víra"a mnohem lépe chutná než bílková. Vyzkoušejte. Hodně zdaru.
harry potter*
To zní dobre... Líp, nez ty vajícka *stop*:) Asi se mi to líbí mnohem víc... A k tem nákupum hotovejch smesí *nevi* Jistota je kulomet... Treba by se to vymklo ta domaci priprava a clovek si znici pulku bytu pak :) nekdo to mozna bere tak. A - usetri: myti nadobi, cas (= prej penize), nervy (zdravi - to nejcennejsi...), atd. :)
Bilky jsou klasika, troska citr. stavy se do toho taky pridava, jen nevim kvuli cemu... jestli chuti nebo barve... ale je fakt, ze pokud smes z citr. stavy a cukru drzi, bude asi chutnejsi... *frajer*
harry potter*
Jasan, lepší to bude bez vajec *stop* Mám je sice rád, ale právě proto jich snim i tak dost... Až moc asi :)
deamoniac
harry potter*
Dokonalá odpověď :) Supeeeeeeeeer *stop* Díky
deamoniac
vážně? ta moje? tak to mám radost! :):)
laden*
taky použivame cukr a citronštavu.a drží to dobre.tchyne delá každý rok chaloupky z preníku a jsou super s citronovym zdobenim.ty z vajce jsou jen sladké a nic.Citron tomu dodá štávu:)
harry potter*
Skoro to vypadá, že jsi majitelem CITRONÁRNY :) pane Laden...
harry potter*
Jasan, nádhera... :)
Na zdobení je výborná Zdobička (tak se ten výrobek jmenuje). Vyrábí to Reproplast Kladno. Vypadá to jak větší tuba od pasty na zuby. Má zůženou špičku a perfektně se s tím na rozdíl od všelijakých pytlíků dělá a lepší se to čistí. Zkus se podívat někde v domácích potřebách.
harry potter*
Výborně :) Díky za radu... Asi se stanu profesionálem v tomto oboru *stop*

deamoniac
No to zajisté! rovnou si pořídit firmu! :) *frajer*
harry potter*

*frajer* Ony aktuální mi stací... *stop*

deamoniac
co ty víš? takové zkušenosti.. se vždy hodí. a ůidé rádi sladké pořád!*frajer*
al bunda*
Jak jsem byl mou draze milovanou chotí informován právě před nějakou tou chvílí (zdobila perníky), ještě jedna, možná lepší varianta směsi je citronová šťáva, cukr, vaječný bílek a Solamyl. Vyzkoušejte. Hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]