Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solárko vs speciální krémy

Od: petrulin1* odpovědí: 10 změna:

Máte někdo zkušenosti se solární kosmetikou? Proč musíme mít do solárka speciální krémy? Nestačí klasický krém na opalování? Nosíte ochrané brýle? Mám po nich viditelné kola.

doplněno 14.02.10 20:12:

Zajímalo by mě spíše, jestli mohu užívat klasický krém na opalování místo solární kosmetiky a zda musím mít na sobě brýle.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je mi líto, ale žádné solárko není bezpečné . Žádná kosmetika nezaručí, že nerozšíříte řady pacientů s rakovinou kůže. Zhoubný melanom patří k jednomu z nejagresivnějšímu nádoru.Bohužel zkušenosti jsou nesdělitelné, ty si musí každý prožít sám. Jsem zdravotník a vím co vidím.Buďte zdravá a raději bledá.

lidus*
hodnocení

0x

V solárku jsem byla jednou ze zvědavosti.Dík toto vážně nemusím ale když někdo chce hazardovat se zdravím tak proč ne.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* Pro krásu se musí trpět :D A musí se za ní platit.:-P

hodnocení

0x

Já se nesluním ani normálně. Nechci dostat rakovinu kůže. Jsem úplně spokojen s dávkou slunečních paprsků při normálním pohybu po venku.

repak*
hodnocení

0x

Tipl bych si na odlišné "složení" (intenzita na různých vlnových délkách) u slunečního a umělého ultrafialového zážení.

martini*
hodnocení

0x

Já mám pocit, že ty krémy v soláriích podpoří zhnědnutí kůže a dodají vitaminy, ale neposkytují ochranu, solárko totiž vyzařuje snad jen UVB záření ( nevím přesně, prostě jen jedno) - někdo tvrdí, že to neškodlivé, ale není to pravda. Kdybyste se namazala normálním krémem, tak se tam neopálíte, to je jediný důvod, proč se s ním nemáte mazat. Rozumné občasné solárko asi není úplně na škodu. Brýle bych ale měla, ty kola jsou zvláštní, většinou tam mají jen takové ty pecičky sotva na okos gumičkou, tu si nemusíte dávat kolem hlavy a jen si brýle přidržovat, ale jen zavřené oči nestačí, to bych neriskovala. Teď v zimě to moc nepřehánějte, osobně si myslím, že ty čoko dívky, co pak někde potkávám, působí v tomhle počasí trochu jako blázni (pardon)

doplněno 17.02.10 17:07:

novinky.cz/...

kytka*
hodnocení

0x

Přestaňte si ničit zdraví. Za chvíli vysvitne sluníčko a chytnete přírodní bronz. Stejně se říká, že ani přírodní slunění se nemá přehánět a ještě se grilovat pod" sklem "-dejte pokoj. Važte si zdravé pokožky, že nemáte problémy a nemusíte běhat po doktorech.*slunce*

jabraka*
hodnocení

0x

před dvěma dny vyšlo ve sdělovacích prostředcích stanoviskozdravotní komise,která posuzovala kvalitu solarií.Konstatovala,že z 11 kontrolovaných solarií 10 překračuje normy,povolené pro ozáření pokožky.U větší části dokonce čtyřikrát!

Takže závěr si dámy udělejte samy.

JABRAKA

lidus*

Přesto, že nejsem ta co solárka navštěvuje, pořad mě vyděsil.Zajímalo by mě jak je to ve světě.

hodnocení

0x

Raději se vyhněte solárkům velkým obloukem, ono se to projeví až po mnoha letech, ta škodlivost. Znám paní, která se intezívně opalovala na slunci, i v solárku od mládí, dnes jí je 47 a kdo jí nezná, tak jí hádá přes 60...Má strašné vrásky, a to na kosmetice rozhodně nešetří, postavu má dobrou, ale ta kůže je strašná, taková scvrklá, přestože cvičí, stará se o sebe...poslední dobou sice opalování omezila, ale myslím, že už s tím nic nezachrání a nedej Bože, aby se ještě z nějakého znaménka vyvinula rakovina...neb těch znamének má hodně.Já se straním sluníčka i u moře, pokud to jde. Myslím, že vědomě si ničit zdraví a ještě za to platit, není to pravé, ořechové...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]