Nejste přihlášen/a.
Prosím,máte někde zkušenost s tím,že dáte kynuté těsto vykynout do mikrovlnky?Díky za odpovědi.
Hotové těsto určitě NE!
Můžete nechat prohřát samotnou mouku,ale jen aby byla vlažná,mléko aby bylo vlažné atd.Také dávám v nouzi misku s těstem nad druhou miskou s teplejší vodou,ale ne horkou.Pozor na to horká voda,mléko zabíjou živé kultury v kvasnicích!
Ne. Už jen proto, že mikrovlnka nedokáže pracovat třeba jen na "nízkou teplotu" jak by to na vykynutí bylo potřeba.
Nastavování "výkonu" na mikrovlnce znamená ve skutečnosti jen poměr času kdy se v generátor v mikrovlnce generuje vlny a kdy se neděje nic. Takže na nízký výkon je pár sekund puštěný generátor (na plný výkon, jinak to neumí) a pak je daleko delší dobu vypnutý, na plný výkon znamená že se mikrovlny generují neustále.
Navíc se obávám že mikrovlny by pravděpodobně "zabíjely" kvasnice, takže by se kynutí dokonce úplně zrušilo.
tuto zkušenost mám řadu let.Kynuté těsto dám do mísy,která je vhodná do mikrovl. a program nastavím na několik vteřin na ROZMRAZOVÁNÍ. Dělám to tak řadu let.Přeju dodně úspěchů.
marenka74, slyším (vidím) to poprvé. Zkusím ale vaši radu na něčem nepodstatném vyzkoušet. Doposud jsem nechávala kynout těsto tak jak je uvedeno v radách přede mnou. Smím se zeptat : a to vám to těsto vykyne za těch několik sekund, nebo ho pak vyndáte a dokyne v místnosti?A neokorá? Ta změna teploty mu pak nevadí a nespadne? Já totiž nepoužívám ani pro zmražené maso funkci "defrost", nechávám ho volně rozmrznout (pravda, člověk si musí včas vzpomenout
), je pak šťavnatější, z mikro mě připadá napůl ovařené.Ale to jsem odbočila... Hezký den, karina
nechám ho tam třeba hodinu,nioc se mu nestane,nebojte se.Můžete to ho ale v polovině kynutí zkontrolovat a trochu vařečkou srazit a zase jenom na pár vteřin nastavit na rozmrazováni a těsto dát zpátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.