Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahořklé ořechy

Od: stafan* odpovědí: 6 změna:

Zdravím holčata. Moje paní něco kuchtí a zjistila, že vlašské ořechy jsou nahořklé. Nemate nějaký fígl co se s tím dá dělat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

2x

Zajímavé informace máte zde : porada.sk/... ;)

repak*
hodnocení

0x

Myslím, že jsou žluklé a ty chuť čehokoli mohou jen zkazit. Navíc produkty oxidace tuků nejsou právě zdraví prospěšné.

kytka*
hodnocení

0x

S nahořklými ořechy bych nic nedělala, je to škoda námahy, protože hořkost je pak cítit i ve finálním výrobku. Nejlépe ořechy skladovat /jádra/v mrazáku, nebo je sterilovat ve sklenicích . Vydrží Vám takto bez úhony i několik let.

stafan*
hodnocení

No jo, všichni mate recht. Jenže pořád nebyl čas na louskání. Alespoň teď ptáčcí mají radost z oříšku a tučné housenky. Všem Vám děkují za rady. Byly předány kompetetní osobě k realizaci. Stafan.

fidonet*

Jak sterilizovat? Při průchodu teplem nezmění svou přirozenou chut´? Podle mně je to dobrý nápad, jen bych poprosil o radu, jak na to. Děkuji. Jinak mražak používam a připojuji se. Opravdu bezproblémové uskladnění, ale není nafukovací. Asi bych upřednostníl skerilizaci.

doplněno 10.02.10 09:14:

Jinak jsem se nechtěl k otazce vyjadřovat. Už žena včera říkala, at tam napíšu krátce : VYHODIT. Je to smutné, ale opravdu jen vyhodit. Vím, že ořechy jsou drahé, že to moc naštve, zvláště když chci upéct ořechový dort, ale s tím nejde nic udělat.

kytka*

Sterilizace ořechů.

Naplníme sklenice jádry ořechů, na sucho, uzavřeme /nejlépe šroubovacími víčky./ Dáme do hrnce s vodou /aby voda byla tak do 1/2 lahví/ a necháme dojít k varu a povaříme jen chvíli ,aby tzv .víčka chytla. A máte zajištěno, že ořechy vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]