Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci mít vysněnou postavu

Od: miky1456* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

Je mi 16 let a vážím 65kg a chci se zeptat jestli někdo nevíte jak zhubnout. Jestli tady někdo máte zkušenosti s domácím cvičením a jestli jste zhubla nebo zhubl.

Děkuji za odpovědi...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nepíšeš ale, jak jsi vysoká. Záleží také na množství tuku a vody v těle. Jinak pro zhubnutí je jednoduché pravidlo - menší příjem - větší výdej. Na netu najdeš spousty návodů na domácí cvičení (fitweb, youtube...) jídelníček si můžeš sestavit a kontrolovat se na stránkách STOB (stop obezitě) - sebekoučink (je to zdarma).

iz*
hodnocení

1x

Nedoporučuji příklad Solenzova jídelníčku.

Obsahuje moc pečiva i ovoce (to by mělo být spíše dopoledne), majonézový salát a salám bych vynechala, v příkladu je málo bílkovin, chybí zelenina a luštěniny.

Jíst byste neměla třikrát, nýbrž pětkrát denně (menší porce) a dostatek pohybu.

___ Poznámka: Váha se neposuzuje k věku, ale k výšce.

stirecek*
Taky nedoporučuji solenzuv jídelníček, poněvadž metabolismu se zastaví, nehledě na nevhodnou stravu jako je pečivo či salám. Jist alespoň 5-6x denně po menších dávkách, hlavně ovoce a zeleninu. Tim bude žaludek a cely metabolický proces stále v chodu, čímž pálí kalorie když je člověk v klidu. Urcite nedoporučuji poslední jídlo v pět! To je blbost, klidne pred spaním treba jablko a metabolismus bude pracovat i v noci, tím čerpat energii a brát i z tukovych zasob.

jardino555*
hodnocení

0x

jednoduchá věc...správně jíst, dobře spát a minimálně 3x týdně fitko...kliky a sedy-lehy u radiatoru doma je nanic...

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den,

základem zdravé postavy je jíst vyváženou stravu v pravidelných intervalech. Pro hudnutí je také velice důležité, přijmout méně energie v potravinách, než kolik se dokáže vzhledem k aktivitě spotřebovat. Bohužel lidské tělo je geneticky naprogramované tak, že pokud mu nějaké energie zbyde, tak si ji uloží, protože se obává, že by mohly nastatat někdy v budoucnosti horší časy. Také jsem nebyl se svým vzhledem spokojený, tak jsem si řekl, že se pokusím trochu zhubnout. Za půl roku se mi podařilo zhubnout ze cca 120 na 75 kg. Měřím cca 185 a je mi 24. Jím 3x denně, snídani nejpozději do 10 minut poté, co vstanu a obědvám ve 12 a večeřím v 17 hodin. Oběd a večeři hlídám podle času a dodržuji čas na minutu. Někde jsem četl, že když si tělo zvykne v takto přesných intervalech přijímat potravu, tak že poté žaludek neposílá do mozku informaci o hladu, a nebo že sice pošle, ale mozek ji ignoruje. A skutečně je to pravda. Po 2 týdnech jsem přestal mít hlad. I když jím málo, hlad nemám. Proto tedy, pokud máte, možnost, jezte co nejpřesněji. Nejezte energeticky náročná jídla. Vyhýbejte se rychlému hltání někde za pochodu. Na snídani, oněd i večeři si udělejte minimálně 15 minut, jezte celou dobu a nehltejte velké kusy. Nejhorší bude začátek, ale až si zvyknete, tak to půjde samo, uvidíte. Já jsem si na začátku také říkal, že by bylo dobré, kdyby se mi podařilo alespon tak 10 kg. Když jsem viděl, že to opravdu jde, tak mě to motivovalo a nakoplo. Pravidelně se také snažím chodit. Pokud mám čas, jdu se projít, každý den nachodím min. 5 km. Místo smažených jídel si dejte ovoce a zeleninu. Například já jsem měl dnes ráno velký bílý jogurt. Pak jsem měl do města mimo dům, věděl jsem, že ve 12 hodin nebudu mít možnost být doma, tak jsem si připravil oběd. Měl jsem 2 krajíce chleba s máslem a se salámem, slepené k sobě. A k večeří jsem dnes měl rybí salát a 2 staročeské rohlíky, takové ty větší. Ale vzhledem k tomu, že jsem byl dnes na cestách, tak jsem neměl typický jídelníček. Za mů typický jídelníček bych považoval ráno k snídani jogurt a 2 banány, nebo 3 jablka, k obědu 2x chléb s pomazánkovým máslem, nebo 2 krajíce vánočky, nebo jiného pečiva, k večeři 3x jablko, nebo pomeranče, mandarinky nebo banány. A pokud se to k danému ovoci hodí, tak i kefírové mléko. Piju neochucenou minerální vodu, nebo si k večeři přidám kefírové mléko, nebo si udělám černý čaj. Bez sladidel.

zdr
hodnocení

0x
Shazovani neni o tom jist 2 tydny nejakou hnusnou kapustovou polivku 1x denne, ale o zmene zivota, jak ti tady napsali: jist 3 hlavni jidla denne (snidane, obed, vecere) a mezi nimi nejakou mensi svacinu (jablko, banan, pomeranc, rajcatovy salat, ...). Nekdo jeste doporucuje seste jidlo (treti svacinu), po veceri. Nejpozdeji jist 3 hodiny pred spanim. Spat 8-9 hodin denne. Vice se pohybovat (staci i chodit tech asi 5km denne, neni nutne zadne behani nebo sedy-lehy, pokud nechces zlepsit svoji fyzicky, silu a treba i tvar postavy - vytvarovane nohy, ruce, pevnejsi brisko, spravne drzeni tela (vypnuty hrudnik, stazena ramena dozadu) apod.).
Na zaver jen dodam, ze vaha je opravdu relativni. Na stredni skole se mi nejvice libila holka, ktera mi jednou prozradila, ze vazi 68kg (merila asi 160cm). To bylo v dobe, kdy ja jako aktivni svalnaty sportovec prumerne vysky mel asi 76kg ... Pripadala mi proste neuveritelne krasna a naprosto dokonala *hi* *srdce* :)

clovek*
hodnocení

0x

jediný důvod k hubnutí by byla objektivní nadváha nebo zdarvotní problémy.Ale rozhodně ne touha po "vysněné postavě": Tohle tvou hodnotu neurčuje.

hodnocení

0x

Nikde nepíšeš, jak jsi vysoká.

1/ Pokud máš 110 cm a k tomu 65 kg, jistě budeš vyhrávat na všech karnevalech, pokud půjdeš za kropicí konev.*palec*

2/ Pokud máš 168 - 170 cm a k tomu 65 kg, jsi určitě pěkná holčina. A nemáš proč hubnout. Můžeš leda zblbnout. *palec*

A vo tom to je. Jaga.

hodnocení

0x

Je mi 64 let, měřím 173 centimetrů, vážím 63 kg. Připadám si tlustá, protože jsem vždycky vážila 58-59 kg. Nějak se to poslední dobou zvrtlo. Zrovna před chvílí jsem se na sebe dívala do zrcadla, a jsem rozladěná... Asi to bude stářím. Ale teď si zrovna vařím pohanku, na kterou mám děsnou chuť. Já ji sním u televize a půjdu spát. Ale zítra ráno sednu na kolo a objedu půl města...Výčitky svědomí...;)

Na váhu si vlezu až pozítří...

hodnocení

0x

:D

doplněno 06.01.13 06:47:

Suzy, to jste na tom opravdu skvěle! Ženy v letech, jsou-li příliš štíhlé, bez podkožního tuku, mívají obličej a krk vrásčitý jako stará indiánka. A figuru skvělou. Je potřeba najít kompromis.;)

Chci mít vysněnou postavu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]