Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houbové řízky z kováře?

Od: babajaga®

Dobrý den,

byla jsem na houbách. Hnala mě vidina hřibů dubáků, protože jsem měla "mlsno" na houbové řízky. Bohužel, hřiby se nekonaly. Našla jsem ale několik pěkných, velkých hřibů kovářů. Přemýšlím, zda je mohu osmažit jako řízky. V několika knihách o houbách čtu: "je nutná DELŠÍ TEPELENÁ ÚPRAVA, nedovařený může vyvolat trávicí potíže."

Podle mě je jen osmažení na tuku nedostatečné, tepelná úprava je vaření nebo dušení po delší dobu. Proto váhám.

Dělali jste někdy řízky z kováře? Nebylo vám nic? Děkuji za zkušenosti. *slunce*Jaga.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

0x
No a když se suší, taky nejsou tepelně upravené. Dát péct do trouby
km

1/ když se suší, je to fuk, protože pak se ty houby tepelně upraví při vaření
2/ kovář ale není vhodný na sušení

hildegarda
hodnocení

0x

Přesně jak to čtete je nutná DELŠÍ TEPELENÁ ÚPRAVA, nedovařený může vyvolat trávicí potíže
Vždy ho upravujte minimálně 15 minut, raději však 25 minut.

hodnocení

Jenže když budu řízečky smažit na oleji minimálně 15 minut, raději však 25 minut, budou sesmažené nadranc.

Raději tedy zvolit jiný typ úpravy. /ale moc mě to mrzí, měla jsem velikánskou chuť právě na obalené./ ;) Jaga.

km

myslím, že ta houba by to snad i vydržela, kovář je docela tuhý, ale to těstíčko ne

km
hodnocení

0x

kovář i koloděj jsou krásné houby, ale co se týče kulinářství tak nejsou praktické, skutečně je třeba je déle vařit, jinak u slabších žaludků můžou vyvolat obtíže. na smažení řízků se nehodí.

hodnocení

Děkuji, nepotěšil jste mě, na smaženici chuť nemám.

Ale je fakt, že nemůžeme čekat, že všechny odpovědi budou takové, jaké si přejeme. Někdy to prostě nejde. Jaga.

km

běžně se ani smaženice nedělá tak dlouho.

řešním by bylo, nejdříve kováře uvařit a až pak osmažit

"nemůžeme čekat, že všechny odpovědi budou takové, jaké si přejeme" *palec* málokdo si to zde uvědomuje

id
Ale jde to. Osmahnu řízky z prudka na sádle do růžova z obou stran a položím na krajíčky chleba, dám péct min na 20 minut do trouby.
hodnocení

@id: Jak na to, prosím? Na pekáč pečicí pepír, na to krajíce chleba a volně je poklást předsmaženými řízky z hub? A na jakou teplotu? Chleba potom asi vyhodit.

Nikdy jsem tento postup neslyšela, proto se ptám tak "po lopatě." Dík. Jaga.

id

Ano. Na pekáč dát pečící papír a na něj krájíčky chleba. Předsmažené houby dát hustě na chleba. Každému peče trouba jinak, já dám 180 st. a poprvé musíte čas pohlídat. Já tak dělám i vepřové řízky když vím, že maso není nej.

O chleba se nakonec rodina málem popere. Z řízků odkape přebytečný tuk do chleba a to jsou pak topinky !

hodnocení

Dík moc za radu. *palec2* Možná se budete smát, ale já jsem ty velké kloboučky nakrájela na řezy a dala je na noc do mísy s mlékem. Mléko odejímá pachy a jedy. Nebo je to jen taková babská představa? Ale myslím, že tím nic nepokazím. Uvidíme zítra. Když už nikdy nic nenapíšu, nebylo to jedlé! *smich* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]