Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byla jsem na houbách. Hnala mě vidina hřibů dubáků, protože jsem měla "mlsno" na houbové řízky. Bohužel, hřiby se nekonaly. Našla jsem ale několik pěkných, velkých hřibů kovářů. Přemýšlím, zda je mohu osmažit jako řízky. V několika knihách o houbách čtu: "je nutná DELŠÍ TEPELENÁ ÚPRAVA, nedovařený může vyvolat trávicí potíže."
Podle mě je jen osmažení na tuku nedostatečné, tepelná úprava je vaření nebo dušení po delší dobu. Proto váhám.
Dělali jste někdy řízky z kováře? Nebylo vám nic? Děkuji za zkušenosti.
Jaga.
0x
Přesně jak to čtete je nutná DELŠÍ TEPELENÁ ÚPRAVA, nedovařený může vyvolat trávicí potíže
Vždy ho upravujte minimálně 15 minut, raději však 25 minut.
0x
kovář i koloděj jsou krásné houby, ale co se týče kulinářství tak nejsou praktické, skutečně je třeba je déle vařit, jinak u slabších žaludků můžou vyvolat obtíže. na smažení řízků se nehodí.
Děkuji, nepotěšil jste mě, na smaženici chuť nemám.
Ale je fakt, že nemůžeme čekat, že všechny odpovědi budou takové, jaké si přejeme. Někdy to prostě nejde. Jaga.
běžně se ani smaženice nedělá tak dlouho.
řešním by bylo, nejdříve kováře uvařit a až pak osmažit
"nemůžeme čekat, že všechny odpovědi budou takové, jaké si přejeme"
málokdo si to zde uvědomuje
@id: Jak na to, prosím? Na pekáč pečicí pepír, na to krajíce chleba a volně je poklást předsmaženými řízky z hub? A na jakou teplotu? Chleba potom asi vyhodit.
Nikdy jsem tento postup neslyšela, proto se ptám tak "po lopatě." Dík. Jaga.
Ano. Na pekáč dát pečící papír a na něj krájíčky chleba. Předsmažené houby dát hustě na chleba. Každému peče trouba jinak, já dám 180 st. a poprvé musíte čas pohlídat. Já tak dělám i vepřové řízky když vím, že maso není nej.
O chleba se nakonec rodina málem popere. Z řízků odkape přebytečný tuk do chleba a to jsou pak topinky !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.