Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srnčí maso bez kontroly - co s ním?

Od: papene* odpovědí: 18 změna:

*stop*Dostali jsme srnčí maso, které ale nebylo veterinárně zkontrolováno.Prosím, poraďte, co s ním udělat.Sníst?*nevi*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

satori*
hodnocení

2x

Snad by jste ho nechtěli vyhodit?

Základ je ho nepoužívat na minutky ale dobře tepelně opracovat, a hlavně přestat panikařit že by jste chytli nějakou nemoc.

Dobrou chuť :))

sebod*
hodnocení

1x

U srnčího se opravdu nemusíte ničeho bát. Takže oprášit nějake dobroučke recepty a pustit se do vaření. Dobou chuť

papene*
hodnocení

Žádné vyzkoušené nemám.Vy ano?Dejte někdo receptík.;)

malvinka*

Sice pozdě, ale nepapat, mohlo mít nějakou chorobu pokud se nechalo srazit vzteklinu či co já vím... já ho neviděla

kytka*
hodnocení

0x

Záleží na nátuře ,já bych to nejedla*blee* , může to mít nějakou nemoc -ovšem i nemusí. Prostě je na Vás jak se rozhodnete. Také mi známí nabízeli ale nechala jsem si zajít chuť

raadek*
Pokud ho radne tepelne upravis tak se nic nestane. Horsi to je s divocakem, u toho se musi provest kontrola na svalovce. Jinak ja divocinu nemohu jist, protoze srnky maji krasne oci ,a kdyz na zahradce vyhrabavaji jablka, je to pro me jeden z nejkrasnejsich zazitku. R.

dracek*
hodnocení

0x

Záleží na tom kdo ti ho dal, jetli je to ulovené ,nebo třeba stažené autem ,pokud ti ho dodal myslivec tak se toho bát nemusíš a pokud je z bouračky tak je to horší ale jak ylo již napsáno ,pořádná tepelná úprava je důležitá :) A maso je moc dobré :-P

papene*
hodnocení

*plac*Srnka byla dnes sražena vlakem.Od myslivce není.;)

celp*

Pokud se v tom neorientujete tak uvařit pro pejska.

Když to pejsek nepřežije, tak uvařit pejska.

(Sorry *cert* )

sebod*
hodnocení

0x

Se srnčím to je jako s mladým hovězím. Takže svíčková onáčka, medailonky, guláš, podusit. Takže můžete použít všechny recepty na hovězí. Nebo přidat koření na divočinu - dá se koupit.

papene*
hodnocení

*cteni*Od 15. ledna do 10. února se, zejména v lesních honitbách, podává lesním obyvatelům speciální krmení, které obsahuje antihelmintika. To znamená, že jde prostředky likvidující například oblé červy v trávicím traktu zvířat, dále motolice, podkožní larvy střečků, askarie, a jiné červy.

Více zde: spotrebitele.info/...

barusek*
hodnocení

0x

VYHODIT! Nemůžete si být že zvíře bylo zdravé.

cyril*

Přesně tak! Jednou jsem ochutnal tlačenku z hluchého prasete a byl to děs!

hop®

...a od té doby si jenom dopisuješ...*smich*

barusek*