Nejste přihlášen/a.
Řeším ted několik věcí týkajících se odpadů (kam s odpadem). Jsou tu poloprázdné lahvičky s lakem od firmy "Gloss N Roll". Kam s tím? Je to jako nebezpečný odpad nebo se s tím může do skla? Proč zatuhlý lak nejde zředit nějakým ředidlem. Toto je tak ekologické zatěžování přírody a zbytečné. Asi to někam vyhodím, ale ještě nevím kam.
4x
Dobrý den, vyhodit do směsného odpadu (asi by to rozpustil aceton, resp. odlakovač, ale trvalo by to dlouho). Zdravím!
3x
do kontejberu na sklo pouze ciste sklo, sklo se zbytky barev do nebezpecneho odpadu, tj. sberny dvur.
Můžete mi doporučit konkrétní výrobek na ředění? Mě se nepovedlo nic najít. Jen výrobky, které nejsou k dostání.
thonya: to je ale zvláštní v dm jsem se ptal jestli prodávají něco jako ředidla na zředění laků a řekla že ne tak asi nezkušená pipina. zelený odlakovač a šejkr? tak to nevím jak to najdu. ISANA je zelená - a je na výběr i bez acetonu ale možná ne Isana. A pak drahý
Jessica 172 Kč? "Efektivní odstranění barevných laků · Šetrný k přírodnímu nehtu a okolní pokožce"
Tak který? Ten dm.cz/...">s vůní Aloe Vera? Ale asi jde hlavně o to aby šel snadno dávkovat po kapkách abych ho do malého hrdla zvládl nakapat a netekl vedle
Co jsem se dočetl nebo dohledal tak Lilien má jenom bezacetonové produkty, ale psala jste že je zelený a s acetonem, a ten jsem nenašel. Navíc jsem od Lilien našel nějaký s pumpičkou. Díky za informace. Tak asi je jedno jaký, hlavně že tam bude aceton, voda, parfém.
Tady je jeden bezpečnostní list od Lilien a acetonem.
Tak asi je to tento Lilien profession/....
Popis toho lilien professional:
Regenerační odlakovač na nehty se zvláčňujícími oleji a vitamíny, slouží k jemnému a důkladnému odstranění laku z nehtů. Vhodný i pro umělé nehty, nevysušuje pokožku v oblasti nehtového lůžka.
Složení Lilien ProVital aloe vera odlakovač na nehty:
Acetone, Aqua, Alcohol Denat., Parfum, Citral, Coumarine, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid.
Bezpečnostní upozornění
GHS02 - hořlavé látky
H224 - Extrémně hořlavá kapalina a páry.
P101 - Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku.
P102 - Uchovávejte mimo dosah dětí.
P103 - Před použitím si přečtěte údaje na štítku.
P210 - Chraňte před teplem, horkými povrchy, jiskrami, otevřeným ohněm a jinými zdroji zapálení. Zákaz kouření.
2x
Poslední dobou většinou ne. Udělají se takové sraženiny. Dřív se normálně ředily odlakovačem nebo acetonem. Dělal jsem to bězně se zbytky laků od maminky. Používal jsem to na plošné spoje na maskování ploch, které nemají být odleptané. Případně jsem celou destičku natřel jak dveře a proškrábával mezery. Dost to šetřilo leptací roztok. A bylo to lepší než škrábat to měď což taky byla technika, kterou jsem používal (v dobách vrcholu mého kutilství jsem vyškrábal i cestičky s roztečí 2 mm). Ale právě originál lak byl zbytečně hustý.
Jo a roztok kalafuny s lihem (a kouskem acetonu) se v tomto dobře skladoval, bylo to i aplikačním štětečkem.
V tak malém množství bych to hodil do zbytkového odpadu nebo do skla (pokud je to jen umazané), ale správně by to mělo jít do sběrného dvora (kdo to tam dává, ani s plechovkami od barev se nikdo nezatěžuje).
Pokud je to zaschlé na kámen, tak to asi jentak neztekutíte. To myslím nešlo ani s těmi starými ještě acetonovými laky. To jde tak možná s tou kalafunou, která se i z kamenné podoby rozpustí.
Dík za tip a nešlo by ten lak nalít třeba do fixu a udělat acetonový fix
zrovna chci dělat generátor tonu C2 a G2 nebo tak něco hodně nízkofrekvenčního jako signalizaci s rychlým utlumením zvuku. tak toto jsem zatím řešil s AI jak na to. ai tvrdí že žádný směšovač dvou signálů nepotřebuju když budu mít dva generátory a výstup jde do piezo disku.prý na výstupy dvou generátorůdam jen rezistory a tím se to spojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.