Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dají se laky na nehty zředit?

Od: vseok

Řeším ted několik věcí týkajících se odpadů (kam s odpadem). Jsou tu poloprázdné lahvičky s lakem od firmy "Gloss N Roll". Kam s tím? Je to jako nebezpečný odpad nebo se s tím může do skla? Proč zatuhlý lak nejde zředit nějakým ředidlem. Toto je tak ekologické zatěžování přírody a zbytečné. Asi to někam vyhodím, ale ještě nevím kam.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, vyhodit do směsného odpadu (asi by to rozpustil aceton, resp. odlakovač, ale trvalo by to dlouho). Zdravím!

km
hodnocení

3x
acetonem nebo specialnim redidlem na laky, ktere se prodava.
do kontejberu na sklo pouze ciste sklo, sklo se zbytky barev do nebezpecneho odpadu, tj. sberny dvur.
vseok
hodnocení

Můžete mi doporučit konkrétní výrobek na ředění? Mě se nepovedlo nic najít. Jen výrobky, které nejsou k dostání.

ben®

vseok - než odpoví kolega, tak viz odkaz: google.com/...

thonya
Já je ředím odlakovačem z DM (takový zelený acetonový). Zatím jsou i po několika letech skvěle použitelné. Přidat pár kapek a pak do šejkrovače (jako měl barman v Limonadovým Joeovi když míchal Hlinomazovi Supercloumáka). A potom přidávat po kapkách než se dostane na použitelnou hustotu. A pak nechat odstát aby vybublal. A to celé udělat jednou za půl roku se všemi.
km
pokud chcete jen naredit a pouzivat tak spel. redidlo k tomu urcene a postup vam tu uz napsali. pokud naredit a vymyt tak ten aceton, pripadne jine dostupne redidlo. hledat nebudu sry.
thonya

thonya: to je ale zvláštní v dm jsem se ptal jestli prodávají něco jako ředidla na zředění laků a řekla že ne tak asi nezkušená pipina. zelený odlakovač a šejkr? tak to nevím jak to najdu. ISANA je zelená - a je na výběr i bez acetonu ale možná ne Isana. A pak drahý

Jessica 172 Kč? "Efektivní odstranění barevných laků · Šetrný k přírodnímu nehtu a okolní pokožce"

km
jinak ot: dnes jsem byl ve sbernym dvore odevzdat zbytky barev a zamestnankyne mi rekla, ze to do nebezpecnyho nepatri, ze to mam hodit do velkoobjemovyho... *ee*
vseok
hodnocení

nebo ten Flormar flo? 69 Kč? Ten je hodně zelený obal

vseok
hodnocení

km: pochopil si jak použít ten shaker? já ne. Lahvička laku má 8ml

km
koupite si odlakovac, date kapku do lahvicky laku, zavrete a promichate
dm.cz/...
thonya
Lilien - Nail polish remover. A sejkrem bylo mysleno trepat s lahvickou hoooodne dlouho, jako kdyz se pred pouzitim protrepava barva ve spreji.
vseok
hodnocení

Tak který? Ten dm.cz/...">s vůní Aloe Vera? Ale asi jde hlavně o to aby šel snadno dávkovat po kapkách abych ho do malého hrdla zvládl nakapat a netekl vedle

thonya
Odkaz nejde otevrit. "Lilien profesional. Nail polish remover. Odlakovac na nehty. Suitable for artifical nails. Vhodny i prp umele nehty. Tea tree oil." Opsano z predni strany." Mozna jsem se uklepla a je to o tety nebo marijonaut. Vic drogerek tu neni... www.unioncosmetic.cz, ingredients:acetone, akva, alkohol denaturak, melecosi(nejde precist), lemocosi(nejde precist). 200ml. Carkovy kod 8-595196-900637 (to precist jde)... Davkovani: Odspuntuju, prilozim paratko, naklonim a kapu.
vseok
hodnocení

Co jsem se dočetl nebo dohledal tak Lilien má jenom bezacetonové produkty, ale psala jste že je zelený a s acetonem, a ten jsem nenašel. Navíc jsem od Lilien našel nějaký s pumpičkou. Díky za informace. Tak asi je jedno jaký, hlavně že tam bude aceton, voda, parfém.

vseok
hodnocení

Tady je jeden bezpečnostní list od Lilien a acetonem.

Tak asi je to tento Lilien profession/....

Tak voda a parfém pro ředění/čištění zase tak nutné nejsou :)

vseok
hodnocení

Popis toho lilien professional:

Regenerační odlakovač na nehty se zvláčňujícími oleji a vitamíny, slouží k jemnému a důkladnému odstranění laku z nehtů. Vhodný i pro umělé nehty, nevysušuje pokožku v oblasti nehtového lůžka.

Složení Lilien ProVital aloe vera odlakovač na nehty:

Acetone, Aqua, Alcohol Denat., Parfum, Citral, Coumarine, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid.

Bezpečnostní upozornění

GHS02 - hořlavé látky

H224 - Extrémně hořlavá kapalina a páry.
P101 - Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku.
P102 - Uchovávejte mimo dosah dětí.
P103 - Před použitím si přečtěte údaje na štítku.
P210 - Chraňte před teplem, horkými povrchy, jiskrami, otevřeným ohněm a jinými zdroji zapálení. Zákaz kouření.

thonya
Podle obrazku je to on (nebo velmi podobny). Jinak jeste pro uplnost, redim tim solventni gabinu (zkomoleno kvuli moznym kecum o reklame).
vseok
hodnocení

haha strávíme týden spekulacema co je to zac. mozná gabriela?

jenda22
hodnocení

3x

C6000, ne aceton.

hodnocení

2x

Sběrný dvůr to jistí.

mll
hodnocení

2x

Poslední dobou většinou ne. Udělají se takové sraženiny. Dřív se normálně ředily odlakovačem nebo acetonem. Dělal jsem to bězně se zbytky laků od maminky. Používal jsem to na plošné spoje na maskování ploch, které nemají být odleptané. Případně jsem celou destičku natřel jak dveře a proškrábával mezery. Dost to šetřilo leptací roztok. A bylo to lepší než škrábat to měď což taky byla technika, kterou jsem používal (v dobách vrcholu mého kutilství jsem vyškrábal i cestičky s roztečí 2 mm). Ale právě originál lak byl zbytečně hustý.

Jo a roztok kalafuny s lihem (a kouskem acetonu) se v tomto dobře skladoval, bylo to i aplikačním štětečkem.

V tak malém množství bych to hodil do zbytkového odpadu nebo do skla (pokud je to jen umazané), ale správně by to mělo jít do sběrného dvora (kdo to tam dává, ani s plechovkami od barev se nikdo nezatěžuje).

Pokud je to zaschlé na kámen, tak to asi jentak neztekutíte. To myslím nešlo ani s těmi starými ještě acetonovými laky. To jde tak možná s tou kalafunou, která se i z kamenné podoby rozpustí.

vseok
hodnocení

Dík za tip a nešlo by ten lak nalít třeba do fixu a udělat acetonový fix ;) zrovna chci dělat generátor tonu C2 a G2 nebo tak něco hodně nízkofrekvenčního jako signalizaci s rychlým utlumením zvuku. tak toto jsem zatím řešil s AI jak na to. ai tvrdí že žádný směšovač dvou signálů nepotřebuju když budu mít dva generátory a výstup jde do piezo disku.prý na výstupy dvou generátorůdam jen rezistory a tím se to spojí.

hodnocení

0x

Kdysi jsem jich pár dostal a vyčistil to nějakým ředidlem, co smrdělo podobně. Pak jsem si tam dal rotok kalafuny v isopropylu na pájení malých PCB. Funguje skvěle, ale na nehty asi spíš nevhodné :)

(Závěr: zkusit podobně smrdící "běžné ředidlo"™, mělo by to fungovat)

0rion
hodnocení

0x

Laky na nehty lze většinou rozpustit/zředit rozpouštědlem nitrocelulozových laků - nitroředidlem. Ale bude to tzv. prcačka. Hoďte to do směsného odpadu, pokud tedy toho nemáte metrák.

hodnocení

0x

Ředím pár kapkami běžného odlakovače ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]