Nejste přihlášen/a.
Mám cysty na vaječnících, jde o endomteriózu a zároveň (kvůli tomu) nižší AMH (tedy nižší zásobu vajíček). Je mi 28. Bylo mi doporučeno přistoupit k social freezing, tedy zamrazení vajíček.
Tento proces podstoupit chci, chápu, že je potřeba to udělat co nejdříve, ale je to pro mě celé velká neznámá. Hledám si nějak cenově dostupnou kliniku v Brně a je to celkem složité. Většinou je uvedena cena za ten samotný odběr, ale pak jsou ještě velká částka peníze za léky - to už nikde specifikované moc není, ale jsou v tom také velké rozdíly. Pravděpodobně bude s ohledem na endometriózu potřebovat těch stimulačních cyklů více, to je pak v řádu sta tisíc...
Je pro mě těžké se v tom zorientovat, stále jde především o moje zdraví, zachování nějaké možnosti reprodukce, ale to nastavení je prostě byznysové. Já v tom všem vůbec nechápu, jak si vybrat tu kliniku.
Nemáte někdo nějaký tip, zkušenost? Hledám hlavně v Brně.
Díky.
1x
Ve 28 letech máte už vozit kočárek s prvním dítětem, ne řešit zmrazování vajíček. Jestli to nejde přirozenou cestu, nemrazte vajíčka, a peníze nacpěte do umělého oplodnění, toho vajíčka co odeberou. Otěhotněte co nejdříve, po 30 letech už vaše tělo stárne, porod bude náročnější, zvyšují se genetické vady u dětí, hrozí riziko autismu, apod.
Asi chce vozit kočárek, ale její diagnoza tomu brání. Pochopila jsem, že lékař jí doporučil zmražení vajíček, jako aktuální řešení. To, co tazatelce radíte, toho si je jistě vědoma. Spíš bych jí doporučila obtelefonovávat taková pracoviště, nebo sestavit si e-mailový dotaz pro více pracovišť a ptát se v něm na konkrétní problémy. I její gynekolog by měl poradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.