Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na čem spíte?

Od: maci
Celý svůj 60 letý život spím na péřových polštářích. Poslední dobou se mi na něm spí špatně, budim se otlačená a bolavá buď za krkem, na ramenou, na rukách, u hrudní páteře. Spím na boku a automaticky se v noci podkládám různými menšími polštářky. Koukala jsem v jysk na polštáře z paměťové pěny, ale nevím který koupit, přece jen jde o vyšší finanční položku. Díky za vaše případně zkušenosti a rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Asi takhle.
Na normálním polštáři s dutého vlákna.
Těch anatomických polštářů sem měl několik, od levných s Jysku, až po nějaké drahé značkové.
Všechny jsem daroval, nebo letěli do popelnice.

ja
hodnocení

2x
Manželka mi ušila malý polštářek vyplněný dutým vláknem a ten je supééér. Beru si ho i na dovolenou. Polštář z paměťové pěny u mě také neuspěl.

hodnocení

2x

Polštáře (ostatně jako téměř cokoliv jiného) z Jysku nebrat! Je to často šunt, který se zřejmě v Dánsku nedaří prodat.

(jen můj názor a zkušenost, nikomu nevnucuji).

doplněno 10.07.26 18:15:

Mám z pěny polštářek "mezi kolena" (kdo něco ví o artroze, ví o co jde). Po několika marných pokusech o usnutí skončil vedle postele jako ideální podložka pod TV ovladač ;). Mezi kolena používám i nadále tvrdší polštář péřový.

doplněno 11.07.26 08:15:

Ještě doplním, abych tedy vysvětlil svůj negativní postoj k Jysku:

Už je to pár let, co jsem několikrát Jysk navštívil. Celý sortiment mi připadal jako něco mezi vietnamskou tržnicí a bleším trhem. Ceny možná trochu vyšší. Nic, co by mě zaujalo. Ale je to dávno, možná, že se od té doby něco změnilo *nevi*.

hodnocení

2x
Mám vyhřezlou krční plotýnku i něco na bederní páteři, takže jsem na vyladěné posteli dost závislý. Zkoušením dutého vlákna i paměťové pěny jsem si prošel s neúspěchem. Mám dlouhodobě osvědčeno: pérová matrace, na ní 10 cm molitanová matrace. Polštář velký péřový natřepaný ještě drhaný od babičky a na něm menší péřový polštář z Ikea. Vše večer natřepané a natvarované do správné výšky. Na ničem jiném se bezbolestně nevyspím. Ten malý péřový musím brát všude s sebou (na dovolenou, do nemocnice..).

hodnocení

1x

Taky máme takhle polštářky a ty z paměťové pěny z Jysku jsou ty nejlepší, stejně jako podložka na celou postel (taky z paměťové pěny, taky z Jysku).

(Tohle je moje skutečná, dlouholetá zkušenost, na rozdíl od některých, co zkušenosti nemají, ale o všem předpokládají jen to nejhorší, co si zvládnou vymyslet.)

Úplně souhlasím. Taky mám několik let polštářek z paměťové pěny z Jysku dnes označený jako "Cestovní polštář 24x42x12 WELLPUR FOSSAN", nedala bych ho ani za nic. Vnučka si ho u nás vyzkoušela a splnila jsem ji přání a dostala ho k narozeninám. Je taky moc spokojená. Zároveň mám (taky už dost let) na pružinové matraci vrchní matraci z paměťové pěny vysokou asi 5 cm a od té doby můžu spát i na boku, což před tím kvůli bolesti v kyčli nešlo. Na Jysk nedám dopustit i když si myslím, že i jiný výrobce má, ne-li kvalitnější, tak alespoň stejně dobré výrobky.

pb®
hodnocení

0x
Už 30 let spím na ortopedických polštářích - vlnka. Posledních 15 let jsou to polštáře z latexové pěny. Na ničem jiném nemohu spát, jezdí se mnou i na dovolenou. Než péřový polštář, to si radši složím pod hlavu ručníky.

hodnocení

0x

Na polštářku z paměťové pěny jsem nespal-ten jsem používal jen pod pozadí do zhojení po operaci konečníku, takže toto nehodlám ani chválit ani hanět i když kamarád na něj nedádopustit. měl jsem jak polštář tak i macíka (malý polštářek) z nastříhaného nadrceného? molitanu, též z dutého vlákna, prý antialergické.Nebyl jsem s tím spokojen a max po 14 dnech jsem po spaní na těchto vstával z hlavou jako pátrací balon. Pro mne osobně je nej peří na kterém spím dodnes až na dva? tři roky krátce poté co jsem v roce 1984 dostal byt. Vlastně od dětství.

hodnocení

0x

Bez polstare.

Cela rodina.

Jedina nevyhoda je, ze se nam hromadi nevyuzite polstarove povlaky, kdyz se koupi nove povleceni.

km
co vas k tomu vede?

Nic konkretniho. Proste nam to tak vyhovuje. Ani deti sme k tomu nijak nevedli. Normalne jim polstar obcas nabizime, nejsme nijak antipolstarovi, ale samy nechteji. Proste se to u nas nejak neujalo.

darsi
Pokud to myslite opravdu vazne, tak my bychom potrebovali samotne povlaky na polstare 70x90 cm. Samotne nemohu sehnat, neb se prodava pouze set s perinou. mate-li zajem odprodat, kontaktujte me prosim na tel.c. 737615141

bramburka
hodnocení

0x

Ja mam klinovy podhlavnik (da se pouzit i pod nohy), na nem perovy polstar a maleho macika, ktery v noci putuje podle toho, jak spim.
Drahy ergonomicky polstar mi nevyhovoval a darovala jsem ho dal.
Kazdy je zvykly na neco jineho.

darsi
hodnocení

0x
Vystridala jsem nekolik polstaru a neni nad klasicky perovy polstar.

slafnberk
hodnocení

0x

Necelý rok na slovinské paměťopěnové matraci (toper) Vitapur Aloe vera II 4 cm a s ní souvisejícím klasickým polštářem/polyester+aloe vera. Předtím léta na podobné 6 cm s anatomickým polštářem. Obojí ok, spím tvrdě a bez zdr. omezení.

hodnocení

0x

Já jsem si, už je to nějakou dobu, koupila 2 polštářky 60x50cm v IKEA, hodně naducané, tvrdší. Už jsem je po několika letech cca 10, musela vyměnit za nové, staré dosloužily, i když jsem prala. Mám je vedle sebe, když se v noci otáčím. Mám na nich jen hlavu. Ramena jsou úplně mimo. Už jsem je několikrát prala a stále jsou skvělé.

Mají jedinou nevýhodu, musíš přešít a kupovat cíšky s tím rozměrem. To zas takový problém není. IKEA je výběr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]