Nejste přihlášen/a.
Dobrý den kuchaři.Dneska my kamarád poradil péct surové vepřové kosti v troubě a podlevat .A že jez toho výborný vývar.Je mu 81 let a nevěřím mu .Prosím napište my svuj odkaz.Promně je to šílenost.![]()
2x
81 let mi sice ještě není, ale tohle dělám už spoustu let. Jen to nepoužívám jako vývar, ale spíš jako sosík pod maso, když tam žádný nemám, nebo je ho jen málo.
Do kastrolu nakrájím 1 větší cibuli, na ni dám vepř. kosti, 1 lžíci vepř. škvařeného sádla, kmín a sůl. Peču to v troubě na 190 stupňů asi 1,5 hodiny. Přitom postupně opatrně přilévám trošku horké vody, kosti obracím. Nakonec dám kosti pryč, zapráším moukou, trošku rajského protlaku nebo kečupu a povařím. Nakonec přecedím.
Je to báječný jemný sos k masu. Přesto si myslím, že vývar by z toho šel zaručeně taky. Ale ten jsem nikdy nezkoušela. Jaga.
1x
Pochopila jsem správně, že všichni máte na mysli uvařit upečené kosti? No, nejsem si jistá, že bych byla takový zas až fajnšmekr, že bych polévce, byť sebelepší a sebechutnější věnovala tolik času, energie, vody, elektřiny a plynu. Stačí mi, když postavím hned ráno na malý hořák, maso nebo kosti, zelenina, koření, tak aby hladina "dýchala" a všimnu si až tak v 11.30. Jsem asi ignorant. Zamyslila jsem se nad sebou, ale zůstanu taková, jaká jsem. ![]()
doplněno 11.07.26 10:25:
Promone. děkuji za radu. Udělám to tak, když budu čekat návštěvu, abych byla za hvězdu. Pro sebe zůstanu o naučeném, zaběhnutém, kvyklém (to je blbé slovo) ![]()
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.