Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílá plomba

Od: dohnivak

Dobrý den, mám dotaz. Loni jsem za bílou plombu na řezáku platila částku 1400 kč, nyní jsem byla u zubařky a mám podstoupit 2 plomby na řezácích, jedna je malá, jedna větší. Doktorka chce za každou 1200 kč. Nevím, zda je to v pořádku, jelikož pojištova VZP by prý měla uhradit částku 900 za každou plombu, na informacích mi paní v podstatě nic nesdělila, říkala,že se musím zeptat doktorky jakou plombu použila a jak je vrstvená a pod.,což jsem neudělala, připadá mi částka 1200 kč hodně,d

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
1200 za bílou plombou je krásná cena a když ti pojišťovna ještě něco zaplatí, tak co chtít více...
dohnivak
hodnocení

jde mi o to, že už to může být s tou slevou od pojištovny, nebo musím žádat, tak ted nevím, na dentálku to je zpětně,d

kimir
hodnocení

1x

Pouze 2400 za dvě bílé plomby je jak zadarmo. Pojišťovna jí ještě přidá 1800 Kč. Částku od VZP dostane zubař, ne pacient, VZP vás klame. Celkem dostane pouze 4200 Kč.

dohnivak
hodnocení

tak to jsem špatně, já myslela, že to je jako na dentální hygieně, tam dostanu zpětně příspěvek 500 korun na můj učet, u zubaře dostane příspěvek on těch 900 kč, za každý zub tak to jsem nevěděla, tak to není žádná sleva pro mě za plombu 1200 kč, když loni jsem dala za plombu 1400 kč a žádný příspěvek ještě pojištovna nedávala,d

kimir

Jinak některé plomby jsou zdarma. Já jsem byl u zubaře na kontrole, jezdím za ním 60 km. Také mi našel 2 malé díry. Už jsi nepamatuji, kolik chtěl asi 1800 Kč za jednu díru. Tak jsem si nechal udělat jednu díru a řekl jsem mu, že vích peněz u sebe nemám. Že jsem s tím nepočítal. A najednou z něho vyjelo, že tu druhou díru zadělá jakousi méně kvalitní provizorní plombou za kterou se neplatí.

hodnocení

0x
Jenom? Platím 2-6 tisíc.

hodnocení

0x

Moc to nechápu, mně dělala před měsícem zubařka na šestce dole bílou plombu a neplatila jsem nic.

hodnocení

0x
Ano. Tradičně nenažraní zubaři si příspěvek pojišťoven šikovně zakalkulovali tak, že dnes s příspěvkem je to ještě dražší, než předtím. A to se vyplatí. Tedy zubařům. Nejspíš vás to nepotěší, ale je to stále velmi slušná cena, jinde je to i o dost horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]