Nejste přihlášen/a.
koupil jsem si po 18 letech Romadur abych si ho dal, jak jsem jedl u babičky. Měl jsem ho v lednici dva týdny, má trvanilovost do 30.6. Dneska jsem ho rozbalil a byl na něm takový povlak, lehce do žluto zelena. Na fotce to není moc vidět. Podle AI to plíseň není. Ale nepamatuju si, že by to vypadalo takhle. Spíš si ho pamatuju jako oranžový, bez povlaku. Ale je možný, že to prarodíče jedli míň vyzrálé. Mám ještě druhý s trvanlivosti do 14.7 a ten to má stejně. Měl jsem je v sáčku ale vlhkost nebo zapařenina vevnitř nebyla a lednici mám rok starou. Takže tak. Už jsem si ho dal a chuťově byl normální, tak snad mi z něj zítra nic nebude.
Bo poslední dobou se stávalo, že byl ještě nedozrálý a jen samý sýr.
1x
Dobrý den, je v pořádku, protože ještě neopustil sám a bez pomoci lednici
- někdo si na ten rozklad rád počká, protože až potom to má tu správnou chuť (s vůní je to horší). Zdravím!
1x
0x
Jinak syry nakladam do sklenice, vejde se tam 5 bal po 100 g, pozuze koreni a olej.
Zitra maji v akci penny za 25 olomoucke i olej za 30, tak zkusim poprve i olomoucaky ✌
0x
Váš romadúr se zdá být v pořádku. A že není, jako dřív? To není plno věcí - namátkou třeba syrečky, kdysi výborná čokoláda s celými lískovými oříšky, nanuky z 60. let...hodně potravin se dělá jinak a je to k jejich škodě.
Jinak romadúr mám ráda, dnes jedu do města k lékaři a díky Vaší otázce si ho taky koupím.
Do lednice ho ale nedávám, ani hermelím, nebo camembert. Mám plastovou krabici s víkem, tam sýr dám a nechám pár dní dojít venku na lednici. On ten chlad v lednici zabrání dozrání na sýr může místo dosprávného dozrání spíš ztvrdnout. Takhle se na něj případné mouchy nedostanou a v krabici báječně dojde. Možná je v okolí lednice trochu cítit, ale právě tím se těším na to, až ho budu jíst.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.