Nejste přihlášen/a.
Svíčková :
Dlouho, co jsem ji nedělala, dokončuji dílo a mám tam vše, hořčici, cukr, ale jsem na pochybách, jestli jsem tam dávala i worcestrové tekuté dochucovadlo.
2x
0x
Ne, tyto umělé příchutě nedávám. Svíčková má vonět kořenovou zeleninou a "divokým" kořením. Nedávám sojovku, ani worcestr, ani hořčici. Místo toho dávám trošku tymiánu, bobkový list, do kousku gázy vyvařit pár kuliček jalovce, pepře a nového koření. Nesmí se zapomenout na cibuli a uzenou slaninu - na kostičky.
Svíčková se zlepší tím, že před koncem vaření do ní přidám asi lžíci domácí marmelády z červeného rybízu. Dostane to navinulou příjemnou chuť. Dosolit, případně trošku cukru, pokud je třeba přikyselit, ne octem, ale citrónem.
Rozmixovat, přecedit přes husté síto, nést na stůl. Je to dobrota.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.