Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dáváte ke konci do svíčkové i worcestrovou omáčku

Od: receptar

Svíčková :

Dlouho, co jsem ji nedělala, dokončuji dílo a mám tam vše, hořčici, cukr, ale jsem na pochybách, jestli jsem tam dávala i worcestrové tekuté dochucovadlo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ne, jídlo/porci případně dochucuji (většinou sójovou omáčkou) až na talíři (a někdo jiný to třeba ani nedělá). Zdravím!

km
25.06.26 16:48
hodnocení

2x
ne

Ne, nedávám. Kyselím hořčicí.

hodnocení

2x

Ne a nedávám ani hořčici-to slyším prvně, ale 100 lidí 100 chutí.

halamus

Přesně tak, já bych přidal i kurkumu. Pro toho, kdo ji nemá v oblibě, nedoporučuji.

bear
hodnocení

1x

To snad dělají lidi, kteří nemají chuť. Přeci se nebudu pracně dělat s laděním chutí mrkve, smetany, cibule, celeru, atd... a pak tomu dám facku a vše zabiju dochucovadlem... *zed**smich*. To už rovnou tam naperte ještě maggi a zahnědujte barvu svíčkové :-D

hodnocení

0x

Ani omylem... *bzum*

hodnocení

0x

Ne, tyto umělé příchutě nedávám. Svíčková má vonět kořenovou zeleninou a "divokým" kořením. Nedávám sojovku, ani worcestr, ani hořčici. Místo toho dávám trošku tymiánu, bobkový list, do kousku gázy vyvařit pár kuliček jalovce, pepře a nového koření. Nesmí se zapomenout na cibuli a uzenou slaninu - na kostičky.

Svíčková se zlepší tím, že před koncem vaření do ní přidám asi lžíci domácí marmelády z červeného rybízu. Dostane to navinulou příjemnou chuť. Dosolit, případně trošku cukru, pokud je třeba přikyselit, ne octem, ale citrónem.

Rozmixovat, přecedit přes husté síto, nést na stůl. Je to dobrota. :-P Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]