Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kysané zelí

Od: fryhh

Dá se ještě někde sehnat opravdové kysané zelí, te takové v plast sáčku s kyselou vodičkou, ale pravé kysané jako v zelňáku? Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já bez kyselého zelí neumím žít. Než bych čas od čas sháněla něco jakože domácího, tak sáček v lednici vždycky mám a uvařím nějaké jídlo ze zelí každý týden. V neděli segedýn a dnes polívka (a rýžový nákyp s meruňkam). :-D. Dá se koupit, nejlépe v Lidliu plechovka kyselého zelí z Německa. Super! Poměrně málo vody, běloučké, chutné, úžasné a je ho velká spousta. Také v sáčcích z Německa v sámoškách, jako zelí nebo sladší, na přípravu salátu, také mi chutná.

Mám to podobný.
Zelí si na podzim nakládám sám a když dojde tak buď v Lidlu německé v plechu, nebo v sáčku dobrovodské.

km
hodnocení

2x

na rozdíl od vás si myslim, že ať kysáte doma nebo si zelí koupíte, je to všechno víceméně totožné. ten proces je jednoduchý. už si asi ale tak snadnou nekoupíte to tradiční:
plzensky.denik.cz/...

Asi to tak bude. Ale přesto všechno, chuť je opravdu jiná. A také, co mě, osobně, hodně štve, je polovina vody. Sice jakože zelňačka, ale je mi nanic. Když ji ze sáčku vyliju do kanálu, zelíčka je fakt troška. Za ty prachy? *vtip* Občas mám vážné podezření, že je dochucováno octem. Je tvrdé i po dlouhém vaření a velmi nepříjemně nadýmá.

hodnocení

1x

Ano, dá — nejlepší je koupit sudové zelí u řezníka nebo v menších zelárnách, tam bývá opravdu poctivě kvašené, ne to sáčkové.

hodnocení

1x

Bystročické zelí, nejlepší jaké jsem kdy ochutnala, najděte si jejich stánky. Jsou tam i možnosti kde nakoupíte.

hodnocení

1x

kysané kupuji v kaufu v igelit. pyrliku, kilogramové, když náhodou není pak půlkilového Samir-a tamtéž, jednou jsem v zelovocu koupil zeklí ze sudu a khus- chuťově nic moc ale dalo by se ale to zelí, samej koštál a minimum listů. Jednou na doporučení jsem zkusil plechovku z Lidlu, tuhý podíl hodně , štávy málo a chuť taky nic moc. Naštěstí to bylo na koložvárské zelí, takže to až tak nevadilo.

chlochydesss
hodnocení

0x
Nekdy lze sehnat sice v sacku, ale kvasene a bez konzervantu v Penny. Neni ve stale nabidce, ale tak jednou za mesic se ukaze.

Konkrétně jsem myslel toto, mívají ho i jinde, já kupuji v Penny, ale mívají i v Tesco -- nakup.itesco.cz/...

SLOŽENÍ: Kysané zelí (bílé zelí, sůl), Šťáva z kysaného zelí, Jedlá sůl, Koření (černý pepř, bobkový list)

Takže bez éček, konzervantů a šmakulád. V akci za 20 Kč.

To,že ako je naložené bez soli? Soľ je tiež konzervant.

petrme

Mám tady dvě různá balení kysaného zelí z Penny. Obě jsou značka Andaco, je na nich napsáno "mléčně kvašená zelenina". To není pravé kysané zelí?

Vždy se dává sůl.
pb®
Není pravda, zeleninu lze kvasit i bez soli, jen s přidáním probiotik. Samotná fermentace je dostatečný konzervant.

pb®
hodnocení

0x
Nejlepší je domácí kvašená zelenina, není to nic těžkého. Víte, jak kvalitní zeleninu jste tam dal, že je to opravdu zelí kvasené a ne sterilizované, nemusíte se omezovat jen na zelí, zkvasit lze kde co. Víte kolik soli jste tam dal, můzete zkusit kvasit i bez soli.

hodnocení

0x

Nabídlo se, aniž bych usilovala. To je ono nejen v zásilkových obchodech. Když zahlédnete, neváhejte ani chvilku.

hodnocení

0x

Pro kysané zelí si jezdíme k Forejtovi do Křimic a nemůžeme si stěžovat, zelí od Forejta je vynikající. Dodám, že tam jezdíme až z Chebu.
Co se Lobkowického zelí týká, zabil to sám majitel, který to převzal jako dědictví po otci a jelikož mj. bydlí v Německu, nemá o firmu zájem. Udávaný důvod - nerentabilita - je zástupný a vymyšlený!
V odkazu od @km je chyba, je třeba smazat dvojtečku na konci a objeví se vám článek o konci Křimického zelí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]